noscript meta redirect html valid maken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Dam

Johan Dam

16/07/2010 10:04:15
Quote Anchor link
Yoo,

Op de website van een klant word nogal veel javascript gebruikt, zoveel dat de website simpel niet meer goed werkt als je javascript niet aan hebt staan / niet ondersteund.

Omdat het niet netjes is een bezoeker een website te laten zien die 'kapot' is heb ik ergens het volgende staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<noscript>
<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=link_naar_informatie_pagina" />
</noscript>


Dit werkt prachtig, doet precies wat ik wil, helemaal geweldig! ... behalve dat dit niet word toegelaten door de validator, een meta tag mag niet in een noscript tag staan.

Nu was ik eigenlijk van plan om te zeggen, 'jammer dan' tegen w3c, maar ik doe toch maar een vraag of iemand een mooiere oplossing heeft.

Wie heeft er een?

P.S. ja, je kan ook een gebruiker mét javascript doorsturen naar een 'goeie' pagina, maar het is de bedoeling de 'minderheid' door te sturen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:33:40
 

16/07/2010 10:07:44
Quote Anchor link
- Zorgen dat de website wel normaal werkt zonder javascript-.
- Noscript tag gewoon stylen, ook geen redirect nodig.
- Ergens eerder checks uitvoeren.
 
Johan Dam

Johan Dam

16/07/2010 10:21:25
Quote Anchor link
Helaas Karl, de klant wil bepaalde functies die zwaar vertrouwen op AJAX, hier omheen werken is mogelijk maar dat kost extra tijd en daar wil de klant niet voor betalen. De klant heeft toegezegd het prima te vinden dat de website niet werkt zonder javascript.

De check word op iedere pagina (net na de body tag omdat noscript niet in de head is toegestaan) uitgevoerd zodat je altijd naar dezelfde pagina word doorgestuurd mocht je javascript uit hebben staan.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:10:30
Quote Anchor link
Je kan de "link_naar_informatie_pagina" ook gewoon in je noscript tag plaatsen. probleem opgelost.
 
Mick ForSure

Mick ForSure

16/07/2010 11:16:07
Quote Anchor link
<noscript>
<script type="text/Javascript">
location.href='link_naar_informatie_pagina';
</script>
</noscript>
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:17:44
Quote Anchor link
Mick ForSure op 16/07/2010 11:16:07:
<noscript>
<script type="text/Javascript">
location.href='link_naar_informatie_pagina';
</script>
</noscript>


Waarom doe je de moeite om te antwoorden? het is een noscript tag en jij zet er javascript in?
 

16/07/2010 11:18:00
Quote Anchor link
Mick ForSure op 16/07/2010 11:16:07:
<noscript>
<script type="text/Javascript">
location.href='link_naar_informatie_pagina';
</script>
</noscript>


Dit is wel heel erg stom wat je hier post.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:18:46
Quote Anchor link
Karl Karl op 16/07/2010 11:18:00:
Mick ForSure op 16/07/2010 11:16:07:
<noscript>
<script type="text/Javascript">
location.href='link_naar_informatie_pagina';
</script>
</noscript>


Dit is wel heel erg stom wat je hier post.


Ik was vriendelijker :p
 
Johan Dam

Johan Dam

16/07/2010 13:43:16
Quote Anchor link
@wesley,

voor zover ik weet kent noscript geen href attribute of iets wat daarop lijkt, hoe bedoel je dat ik de link direct in de <noscript> zet?

@mick,

thnx for the laugh! ;)
Gewijzigd op 16/07/2010 13:43:57 door Johan Dam
 
Mick ForSure

Mick ForSure

16/07/2010 13:46:24
Quote Anchor link
hah ik ben echt achterlijk LOL ROFL -_-'

dit is diep triest, schaam me kapot DOH!
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

16/07/2010 16:25:51
Quote Anchor link
@ Mick: Je hebt mij het lach-momentje van de dag bezorgd.... Thanks!

Ontopic:
Moet de gebruiker daadwerkelijke direct geforward worden naar de andere locatie? Is het niet nuttiger om de bezoeker erop te wijzen dat deze een browser/platform gebruikt waarop JS niet ondersteund wordt? Eventueel linkjes naar browsers met goede ondersteuning, etc, etc.
Je zou eventueel nog een anchor kunnen plaatsen naar de omgeving waar de bezoeker heen kan, mocht hij daar geen interesse hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.