notepad++ doet me php app het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

19/05/2019 22:11:24
Quote Anchor link
morgen heb ik se ict
ik moet paar apps maken in php geen probleem dacht ik alleen wat blijkt
voor me school examen mag ik alleen notepad++ gebruiken.
dus ik dacht geen probleem nu ben ik aan het leren en me app doet het gwn niet in notepad++
terwijl hij gwn prima werkt in netbeans ik heb zelfs gekopieert en geplakt alleen op het moment als ik op
"run" klik en dan launch in chrome dan krijg ik gwn wat ik getypt heb.

dit is me app gwn simpel inhoud van balk berekenen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<html>
    <body>
<form action="Balk.php" method="post">
Breedte: <input type="text" name="Breedte"><br>
Lengte: <input type="text" name="Lengte"><br>
Hoogte: <input type="text" name="Hoogte"><br>
<input type="submit">
</form>
    </body>    
</html>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php      
$Lengte
=$_POST['Lengte'];
$Breedte=$_POST['Breedte'];
$Hoogte =$_POST['Hoogte'];


$Inhoud =$Lengte * $Breedte * $Hoogte ;

      
echo "De Inhoud = $Lengte * $Breedte * $Hoogte= $Inhoud";
?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 19/05/2019 22:21:58 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:43:38
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/05/2019 22:13:32
Quote Anchor link
Sla je het wel op als .php, en niet als .txt bijvoorbeeld?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2019 22:19:26
Quote Anchor link
Je moet sowieso een (lokale) webserver gebruiken, of een PHP-installatie in combinatie met je editor gebruiken.

Ikzelf preffereer een echte webserver zoals Apache, en dan liefst als kant-en-klaar-pakket zoals XAMPP.
 
Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

19/05/2019 22:22:46
Quote Anchor link
ik denk dat ik het php gedeelte apart moet doen

Toevoeging op 19/05/2019 22:24:36:

ik heb mamp dus dan moet ik dit bestand opslaan in htdocs/notepad++dingen/deze app

Toevoeging op 19/05/2019 22:34:41:

nope ik heb alles in die lokale webserver gedaan en php en html gedeelte gescheiden
html doet het maar op het moment dat hij die ingevoerde waarden moet versturen naar het php gedeelte dan krijg ik gwn het php maaar dan uitgeschreven dus gwn zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php      
$Lengte
=$_POST['Lengte'];
$Breedte=$_POST['Breedte'];
$Hoogte =$_POST['Hoogte'];


$Inhoud =$Lengte * $Breedte * $Hoogte ;

      
echo "De Inhoud = $Lengte * $Breedte * $Hoogte= $Inhoud";



waarom doet hij het wel in netbeans maar niet in notepad++
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/05/2019 22:45:04
Quote Anchor link
Verberg je toevallig extenties van bekende bestandstypen en heb je niet toevallig een bestand genaamd code.php.txt ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2019 22:48:38
Quote Anchor link
Hoe open je het in de browser? Wat staat er in de URL balk?
Gewijzigd op 19/05/2019 22:48:54 door - Ariën -
 
Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

19/05/2019 22:53:35
Quote Anchor link
bestand exstenties zijn niet verborgen.

Toevoeging op 19/05/2019 22:54:04:

en in me url balk staat: C:\MAMP\htdocs\notepad\change.html

Toevoeging op 19/05/2019 22:57:35:

als ik hem dan open doet hij het
maar op het moment dat ik op submit druk
dan gaat hij gek doen
dus het ligt wss aan het php gedeelte
want wat de submit knop doet is die gegevens sturen naar php bestand zodat php de getallen kan invullen in de formule
om uiteindelijk een antwoord te krijgen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/05/2019 23:14:24
Quote Anchor link
> C:\MAMP\htdocs\notepad\change.html
Dat is je verkenner, niet je browser (of beter gezegd, het verzoek om change.html te serverren verloopt niet via de webserver maar je leest rechtstreeks het HTML-bestand).

Je zult het request naar een PHP-bestand (dus wanneer je het formulier submit) via een webserver moeten laten verlopen, dus dan zou ik in je adresbalk http://localhost/... verwachten ofzo. De webserver voert het PHP-script uit en serveert vervolgens het resultaat (deze bevat meestal HTML-output) aan jouw browser.

Als je direct een PHP-bestand opvraagt zonder tussenkomst van een webserver/browser dan wordt dit bestand gewoon geopend met het programma waarmee het geassocieerd is (notepad of wat dan ook).

Kort samengevat zorg dat alle requests via je webserver verlopen (of een programma dat PHP-code kan uitvoeren), en ga niet rechtstreeks bestanden lopen opvragen.
Gewijzigd op 19/05/2019 23:31:42 door Thomas van den Heuvel
 
Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

19/05/2019 23:23:26
Quote Anchor link
nog iets als ik op run klik via notepad doet hij het niet maar als ik die hele url alleen typ dan doet het wel
localhost/notepad/change.html dan doet alles gwn vlekkeloos

Toevoeging op 19/05/2019 23:26:48:

ja thomas van den heuvel het is gelukt
dus gwn er voor zorgen dat ik die local server aanheb staan en die ding in adresbalk invullen omg
wat was ik zonder jullie echt bedankt.
meestal als een app niet werkt ben ik ";" vergeten je wilt niet weten hoevaak ik daarop heb gechecked
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2019 23:28:02
Quote Anchor link
Dan zal je in Notepad++ ergens iets niet goed ingesteld hebben, denk ik.
Want hij hoort inderdaad bij 'run' de URL http://localhost aan te roepen met de bestandsnaam/pad erachter.

Je kan de webserver ook automatisch laden in Windows. Bij XAMPP kan dat gewoon vanuit het controlepaneel.
Ferdynel Rosa op 19/05/2019 23:23:26:

meestal als een app niet werkt ben ik ";" vergeten je wilt niet weten hoevaak ik daarop heb gechecked

Zet je error_log of error_reporting even aan.
Gewijzigd op 19/05/2019 23:31:31 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.