Notice: Use of undefined constant...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MagicP

magicP

02/08/2005 22:23:00
Quote Anchor link
ik gebruik deze connect file

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$host
="localhost";
$user="*user*";
$pass="*pass";
$db="*db*";
mysql_connect("$host","$user","$pass");
mysql_select_db($db);
?>


heeft altijd foutloos gewerkt
maar sinds vandaag krijg ik deze meldingen (met vermelding van user en pass !!!!! ) op mijn paginas

Notice: Use of undefined constant localhost - assumed 'localhost' in /home/httpd/vhosts/spartakruiseke.be/httpdocs/connect.php on line 2

Notice: Use of undefined constant *user* - assumed '*user*' in /home/httpd/vhosts/spartakruiseke.be/httpdocs/connect.php on line 3

Notice: Use of undefined constant *pass* - assumed '*pass*' in /home/httpd/vhosts/spartakruiseke.be/httpdocs/connect.php on line 4

Notice: Use of undefined constant *db* - assumed '*db*' in /home/httpd/vhosts/spartakruiseke.be/httpdocs/connect.php on line 5


===> waaraan ligt dat ? het enige waar ik op kan komen is dat de host één of andere variabele veranderd heeft ??
===> en vooral : wat kan ik eraan doen ?

dank voor all info
Gewijzigd op 02/08/2005 22:24:00 door MagicP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:42:25
 
Roy Bongers

Roy Bongers

02/08/2005 23:02:00
Quote Anchor link
gebruik eens single quotes ipv double.

' dus.Het zijn geen errors maar noticeses. Een opmerking dus. Je kan ook de error_reporting() (http://www.php.net/error_reporting/ ) lager zetten maar 't is beter je code te verbeteren.
 
Jelmer -

Jelmer -

02/08/2005 23:47:00
Quote Anchor link
mysql_connect("$host","$user","$pass");
Daar zeker zonder quotes,

En weet je zeker dat je ze zo, dus met quotes hebt uitgeprobeerd? Want in dat geval zijn deze notices niet op zijn plaats. Actuele bestandje geüpload?
 
MagicP

magicP

03/08/2005 09:00:00
Quote Anchor link
ja het heeft altijd zo gewerkt en nee ik heb niets nieuws geupload
maar vanmorgen is alles weer ok... het zal dus waarschijnlijk wel de hoster zijn die iets veranderd had en die het nu weer terug gezet heeft...

alles weer ok (maar ik ga toch die quotes veranderen zoals hierboven aangeraden werd)

thanks voor de antwoorden

P.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

03/08/2005 10:20:00
Quote Anchor link
Maf he wanneer jezelf niets hebt gewijzigd of veranderd en alles "draait" en ineens niet meer.

Kan je vertellen dat m'n leraar ons over het volgende wist te overtuigen dat een ongeschreven regel is dat een fout per definitie niet aan jouw scripting hoeft te liggen en zeker een reele kans is en grote kans is dat het aan de server side ligt en dus in de meeste gevallen de host/provider (mits jezelf host)

Suc6!
Groet, lissy
 
Jelmer -

Jelmer -

03/08/2005 10:28:00
Quote Anchor link
Test daarom altijd ook op je eigen server. De kans dat 2 los van elkaar staande servers zich anders gedragen is vrij klein.
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

03/08/2005 11:11:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk heeft je host gewoon de aanpassing in php.ini gemaakt van error reporting... verder is er wijnig mogelijk denk ik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.