Notificatie met gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Marko

Marko

02/04/2006 13:54:00
Quote Anchor link
Ik draai een eigen website + gastenboek in php (zie www.heracles-vakj.nl/gastenboek)

Nu is de vraag. Bestaat er oook een scriptje waarmee ik een notificatie kan krijgen als er een bericht word ingezet? Of hoe kan ik dat het beste zelf maken.

Ik ben een beginneling qua php dus hou het een beetje makkelijk
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:40:05
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 13:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//wanneer de boolean true retouneerd email sturen naar jou
if($bericht_geplaats){

//mail() functie

}
?>


De rest kan je zelf wel uitvogelen.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/04/2006 13:59:00
Quote Anchor link
Een simpele mail() naar je zelfsturen als je insert query gelukt is, en mysql_affected_rows() == 1 ofzo?
 
Marko

Marko

02/04/2006 14:07:00
Quote Anchor link
RE kalle:

Waar moet ik dat scriptje precies inzetten. En waar moet ik me mail adres dan inzetten?

Tis best moeilijk voor mij srry
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:08:00
Quote Anchor link
Als jij je script hier plaats is het stuk simpeler.
 
Marko

Marko

02/04/2006 14:13:00
Quote Anchor link
Me gastenboek bestaat uit de volgende php files

ban, bbcodes, berichten, bewerk, coding, config, edit, editting, foot, head, index , replay , smilies , voegtoe en waiting.php

als mensen een bericht toevoegen komen ze op replay.php
Gewijzigd op 02/04/2006 14:14:00 door Marko
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:14:00
Quote Anchor link
En in de if:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
//je e-mail adres
$to  = '[email protected]';

// subject
$subject = 'Gastenboek';

// message
$message = 'Nieuw bericht gastenboek
//Linkje er bij als je wilt
'
;

// To send HTML mail, the Content-type header must be set
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

// Additional headers
$headers .= 'To: Mary <[email protected]>' . "\r\n";
$headers .= 'From: Jesitenaam <[email protected]>' . "\r\n";


// Mail it
mail($to, $subject, $message, $headers);
?>
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:16:00
Quote Anchor link
Marko:
Me gastenboek bestaat uit de volgende php files

ban, bbcodes, berichten, bewerk, coding, config, edit, editting, foot, head, index , replay , smilies , voegtoe en waiting.php

als mensen een bericht toevoegen komen ze op replay.php

JE script, nietje pagina's daar kan ik niks mee.
 
Marko

Marko

02/04/2006 14:16:00
Quote Anchor link
Van welke file moet je het script hebben
Gewijzigd op 02/04/2006 14:17:00 door Marko
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:19:00
Quote Anchor link
Nee je script waar je mensen een bericht plaatsen.

edit: iets van voegberichttoe.php
Gewijzigd op 02/04/2006 14:19:00 door Kalle P
 
Marko

Marko

02/04/2006 14:21:00
Quote Anchor link
waiting.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include 'config.php';
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
function NLDate($timestamp)  
{
  
  $maanden = Array    
   ("dummy","01","02","03",  
    "04","05","06","07","08",  
    "09","10","11",  
    "12");  
  $dagen = Array  
    ("","","",  
     "","","",  
     "");  

  $dag = $dagen[date("w",$timestamp)];  
  $maand = $maanden[date("n",$timestamp)];  

  return $dag . "" . date("j",$timestamp) . "-" . $maand . "-" . date("Y",$timestamp);  
}
  
$email = htmlspecialchars($_POST['EMAIL']);
$website = htmlspecialchars($_POST['WEBSITE']);
$name = htmlspecialchars($_POST['NAME']);
$text = htmlspecialchars($_POST['bericht']);
$subject = htmlspecialchars($_POST['SUBJECT']);
$location = htmlspecialchars($_POST['LOCATION']);
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

if($name == '')
{

    if(!$name)
        echo "<meta http-equiv=refresh content=7;URL=reply.php>";
        echo "<table height=\"100%\" width=\"100%\" align=\"center\" valign=\"middle\" style=\"font-family: verdana\"><tr><td align=\"center\"><table style=\"border: 1px solid black; font-size: 10pt;\" cellpadding=\"2\" cellspacing=\"5\"><tr><td align=\"center\"><b>Hé foutje! Je hebt geen naam ingevoerd! <br>Je gaat zo terug naar de vorige pagina</b><br><Br><font size=1><a href=reply.php>Klik hier als je niet langer wilt wachten<br>(of als je niet automatisch terug gaat naar het gastenboek)</font></font></a></TD></TR></TABLE></TD></TR></TABLE>";
}

else
{
if($text == '')
{

    if(!$text)
        echo "<meta http-equiv=refresh content=7;URL=reply.php>";
        echo "<table height=\"100%\" width=\"100%\" align=\"center\" valign=\"middle\" style=\"font-family: verdana\"><tr><td align=\"center\"><table style=\"border: 1px solid black; font-size: 10pt;\" cellpadding=\"2\" cellspacing=\"5\"><tr><td align=\"center\"><b>Hé foutje! Je hebt geen bericht achtergelaten ! <br>Je gaat zo terug naar de vorige pagina</b><br><Br><font size=1><a href=reply.php>Klik hier als je niet langer wilt wachten<br>(of als je niet automatisch terug gaat naar het gastenboek)</font></font></a></TD></TR></TABLE></TD></TR></TABLE>";
}

else
{
$now = mktime(0,0,0,date("n"),date("j"),date("Y"));  
$datum = NLDate($now);  
$tijd = date("G:i");
$datum = "$datum $tijd";


$sql = "INSERT INTO mgbb (name, tekst, subject, ip, website, email, datum, location) VALUES ('$name', '$text', '$subject', '$ip', '$website', '$email', '$datum', '$location')" or die("query mislukt");
mysql_query($sql);
}
}

print "<table height=\"100%\" width=\"100%\" align=\"center\" valign=\"middle\" style=\"font-family: verdana\"><tr><td align=\"center\">";
print "<table style=\"border: 1px solid black; font-size: 10pt;\" cellpadding=\"2\" cellspacing=\"5\"><tr><td align=\"center\">";
print "<b>Bedankt voor het bericht. Je gaat nu terug naar het gastenboek.<br> Heracles-vakj.nl <br> wenst je een fijne dag toe.<br><br></b><font size=1><a href=\"index.php\">Klik hier als je niet langer wilt wachten<br>(of als je niet automatisch terug gaat naar het gastenboek)</font></a>";
print "</TD></TR></TABLE>";
print "</TD></TR></TABLE>";
print "<meta http-equiv=refresh content=7;URL=index.php>";

?>
Gewijzigd op 02/04/2006 14:27:00 door Marko
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:26:00
Quote Anchor link
edit ff je vorige post met het script van waiting.php.
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:30:00
Quote Anchor link
Zet dit aan het einde van dit script: Met daarin jou gegevens.

//je e-mail adres
$to = '[email protected]';

// subject
$subject = 'Gastenboek';

// message
$message = 'Nieuw bericht gastenboek
//Linkje er bij als je wilt
';

// To send HTML mail, the Content-type header must be set
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

// Additional headers
$headers .= 'To: Mary <[email protected]>' . "\r\n";
$headers .= 'From: Jesitenaam <[email protected]>' . "\r\n";


// Mail it
mail($to, $subject, $message, $headers);
 
Marko

Marko

02/04/2006 14:37:00
Quote Anchor link
Bedankt hij werkt ! top super !

Is er ook een script waarmee ik het bericht + de naam erop krijg?
Gewijzigd op 02/04/2006 14:38:00 door Marko
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 14:41:00
Quote Anchor link
Je bedoelt van wie het gepost heeft ja?

$message = 'Nieuw bericht gastenboek van:' .
$name . ';
 
Marko

Marko

02/04/2006 14:48:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/heracles-vakj.nl/www/gastenboek/waiting.php on line 91

dit heb ik toegevoegd aan waiting.php

//poster
$message = 'Nieuw bericht gastenboek van:' .
$name . ';
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 15:00:00
Quote Anchor link
Ja .'moet weg. bij de laatse dus

$message = 'Nieuw bericht gastenboek van:' .
$name ;

edit: of ' er bij voegen

$message = 'Nieuw bericht gastenboek van:' .
$name . ' ';
Gewijzigd op 02/04/2006 15:01:00 door Kalle P
 
Marko

Marko

02/04/2006 15:10:00
Quote Anchor link
dat werkt ook nog super. Nu zat ik zelf beetje te knooien om het bericht erbij te krijgen

nu heb ik het zo in me php script

//poster
$message = 'Nieuw bericht gastenboek van: ' .
$name ;

//bericht
$message = 'Bericht: ' .
$text ;

Dit lijkt me verder goed, maar nu verdwijnt de ''poster'' en komt het ''bericht'' wel naar me mail. Mist er iets in dit script, of kan 't gewoon niet
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 15:14:00
Quote Anchor link
welke poster? Als de poster in het bericht voor komt dus in $text, dan post ie dat ook.
 
Marko

Marko

02/04/2006 15:31:00
Quote Anchor link
geen id eerlijk gezegt

Ik heb nu:

$message = 'Nieuw bericht gastenboek van: ' .
$name ;

$bericht = 'Bericht: ' .
$text ;

// Mail it
mail($to, $subject, $message, $headers, $bericht);

is dit fout? Want ik wil dat de schrijver en het bericht naar me mail gezonden word
 
Kalle P

Kalle P

02/04/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Ohh sorry helemaal over het hoofd gezien, ja dit is fout.

$message = 'Nieuw bericht gastenboek van: ' .
$name . '<BR><BR>
Bericht: ' . $text ;

mail($to, $subject, $message, $headers);

En houd die headers erin! Dan zorg je dat ze niet in ongewenste post komen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.