NULL of null

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 15:45:17
Quote Anchor link
Is er eigenlijk verschil tussen NULL en null? (met of zonder hoofdletters)
Vaak zie je NULL staan, maar ik kom ook regelmatig null tegen (mijn editor vult zelfs automatisch null in). Wat is juist?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:44:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2011 15:47:39
Quote Anchor link
Beiden zal wel goed zijn, vanwege de leesbaarheid wordt vaak NULL gebruikt.
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 15:48:45
Quote Anchor link
Geen verschil voor zover ik weet.

Gewoon je werkwijze. Sommige mensen doen alles in hoofdletters : ARRAY(), NULL, IF
En sommige mensen doen gewoon lowercase array(), null, if.

Persoonlijk gebruik ik lowercase.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 15:51:50
Quote Anchor link
Ah oke... wel raar... als ik mijn editor NULL in typ dan geeft ie als "hint" NULL=null. Alsof het een soort define zou zijn. Op php.net wordt het door elkaar gebruikt. http://nl2.php.net/manual/en/language.types.null.php
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 15:52:54
Quote Anchor link
Ja dat geldt ook voor TRUE, true en FALSE, false. Dat werkt ook beide.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 15:53:58
Quote Anchor link
ja, da's inderdaad waar... ik hou het maar bij kleine letters :)
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 15:54:53
Quote Anchor link
Ja dat gebruik ik zelf ook maar dan zou ik wel alles bij kleine letters houden als ik jouw was.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 15:57:12
Quote Anchor link
ja, dat doe ik eigenlijk altijd al... :)
thanks
 
Kees Schepers

kees Schepers

14/06/2011 16:06:16
Quote Anchor link
Er zit geen verschil in het uiteindelijke resultaat.

Wat wel grappig is dat TRUE en true beide constanten zijn. "true" dus in kleine letters is in theorie sneller omdat die hoger in de lijst met predefined constants staat en dus sneller gevonden word en de waarde word geretourneerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 18:01:47
Quote Anchor link
oh oke... grappig :)
Null of null is geen constante dan?

Als TRUE en true allebei constanten zijn wat is dan eigenlijk hun "echte" waarde?
 
Victor -

Victor -

14/06/2011 18:10:48
Quote Anchor link
waarschijnlijk 1?
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

14/06/2011 18:12:05
Quote Anchor link
true zou inderdaad in leesbare vorm 1 zijn, false 0. Probeer maar eens print_r(true) of print_r(false) te doen :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 18:19:54
Quote Anchor link
Ah oke... maar dan vraag ik me af hoe "onderwater" de if (1 === true) vergelijking werkt. Zou PHP dan zien dat true een constante is en 1 een getal en dat ze daarom niet aan elkaar gelijk zijn?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

14/06/2011 18:47:09
Quote Anchor link
Null is een constante, maar zijn true en false dat ook? Volgens mij niet toch?

Zie:
http://jorisvrijn.nl/projects/vardump/
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2011 19:27:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2011 18:19:54:
Ah oke... maar dan vraag ik me af hoe "onderwater" de if (1 === true) vergelijking werkt. Zou PHP dan zien dat true een constante is en 1 een getal en dat ze daarom niet aan elkaar gelijk zijn?


if (1 === true) geeft false omdat 1 een integer is en true een boolean.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 19:59:05
Quote Anchor link
Ja, oke... maar blijkbaar is de "echte" waarde van true gelijk aan 1. Staat "true" dan geregistreerd als boolean?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2011 20:06:43
Quote Anchor link
True en false zijn booleans. En als je dat met iets anders vergelijkt (wat eigenlijk niet de bedoeling is) is false 0 (nul) en al het andere true (een string, 1, -4, etc.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2011 20:08:24
Quote Anchor link
oké...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.