Nullen achter decimaal verwijderen van float

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom de vries

Tom de vries

17/08/2010 14:23:19
Quote Anchor link
Ik heb een database met daarin een float met 5 decimalen, dus die heeft als waarde bijvoorbeeld 5.25000

Hoe haal ik hier de laatste nullen vanaf, dus dat het getal 5.25 wordt en als ik bijvoorbeeld 5.10000 heb dat het dan 5.1 wordt.

Alvast bedankt.

Tom
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:48:16
 
Johan Dam

Johan Dam

17/08/2010 14:30:01
Quote Anchor link
volgens mij moet je eenss naar de trim functie kijken.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 14:31:11
Quote Anchor link
Wat krijg je als je var_dump($waarde); doet? (even voor ons om te weten welk type je variabele nu is en van waar het komt)
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 14:31:13
 
Tom de vries

Tom de vries

17/08/2010 14:40:58
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties, het is gelukt op deze manier:

$p = rtrim($p,0);
$p = rtrim($p,'.');

met $p is het getal natuurlijk :D
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 14:46:00
Quote Anchor link
Dat impliceert dat $p een string is. Is het dat ook écht zo?

$p = (float) $p; is volgens mij ook zonder extra nullen.
 
Tom de vries

Tom de vries

17/08/2010 16:22:03
Quote Anchor link
Het maakt niet veel uit of het een string is of niet, want met $p wordt niet verder gerekend het is alleen voor de weergave.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 17:17:15
Quote Anchor link
Prima, maar kan je nu eens antwoorden op mijn vragen.

trim is goed te gebruiken bij strings (waarom doe je het eig. in 2 delen?) maar in dit geval kan mijn tweede oplossing een beter resultaat hebben.
 

17/08/2010 17:17:43
Quote Anchor link
Gewoon zoals eerder aangegeven sprintf.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

17/08/2010 18:14:15
Quote Anchor link
Of number_format, die is tenslotte gemaakt voor het formatteren van getallen.
 
Tom de vries

Tom de vries

17/08/2010 23:20:11
Quote Anchor link
Hipska BE op 17/08/2010 17:17:15:
Prima, maar kan je nu eens antwoorden op mijn vragen.

trim is goed te gebruiken bij strings (waarom doe je het eig. in 2 delen?) maar in dit geval kan mijn tweede oplossing een beter resultaat hebben.

Ik doe het in 2 delen omdat hij dan eerst de nullen weghaalt, en als alle getallen achter de punt weg zijn dat er dan niet 6. blijft staan. Leek me het meest logisch, weet niet of het in 1 keer ook kan. Ik vraag me eigenlijk af of het iets uitmaakt of ik het zo doe of op een andere manier, ook al "is hij voor iets ander bedoeld"

@richard
Voor zover ik weet kun je met number_format het aantal decimalen achter de komma instellen, maar dat is iets anders als wat ik wil.

@karl
trim leek me makkelijker :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.