number format

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:31:00
Quote Anchor link
hey,

Ik zit met een klein probleempje!
Ik heb een getal bijvoorbeeld 0000019369 dit is een id in een database.

Als ik dit getal in een variabele in php stop wordt het automatisch 19369, hoe kan ik dit voorkomen!?

MVG,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:54:50
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Die nullen slaan nergens op, met of zonder overbodige nullen, het betreft dezelfde waarde. Voorloopnullen worden wel gebruikt bij presentatie, maar niet bij het rekenen, vergelijken of opslaan. Het voegt niets toe, behalve performance verlies.

En een id, dat is maar een uniek gegeven, de waarde daarvan is verder onbelangrijk. Voorloopnullen zijn dan al helemaal overbodig.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:38:00
Quote Anchor link
in deze situatie zijn de voorloop nullen van belang, zonder voorloop nullen vind hij geen record.
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Marcel Boersma schreef op 05.08.2008 11:38:
in deze situatie zijn de voorloop nullen van belang, zonder voorloop nullen vind hij geen record.
Dat kan alleen wanneer jij met verkeerde datatypes ligt te rommelen.

Een id is in 99,999999% van de gevallen een integer en die sla je op als integer. Dan ben je direct van dit probleem af. 01 en 1 of 0000000001 zijn dan exact hetzelfde: 1
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:43:00
Quote Anchor link
deze discussie is niet echt van belang, de nullen zijn nodig! Ik heb liever een oplossing voor mij probleem!?
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Marcel Boersma schreef op 05.08.2008 11:43:
deze discussie is niet echt van belang, de nullen zijn nodig! Ik heb liever een oplossing voor mij probleem!?

1) Gebruik het juiste datatype, een INT
2) Waarom zijn voorloopnullen nodig? Laat je niet beperken door je eigen beperkte kennis en ervaring, anderen hebben (samen!) veel meer kennis en ervaring in huis. Voorloopnullen zijn voor id's volkomen zinloos.
3) Gebruik LIKE, en ga voortaan eerst koffie halen voordat je de query uitvoert, die wordt gruwelijk langzaam. Dat is een gevolg van een fout datatype en het lapmiddel LIKE. Indexen kunnen de performance weer iets opkrikken, maar het blijft een drama.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Ik zal het uitleggen, ik moet met een back office server communiceren via XML niet bepaald een snel gebeuren maar het kan op geen andere verantwoorde manier. Hierbij schrijf ik xml files die upload ik die worden door de back office server (third party application) verwerkt. De response download ik en verwerk ik weer om het geheel te controleren. De third party application maakt gebruik van een Fox Pro database, ik mag geen rechtstreekse verbinding maken en zal dus via de xml laag moeten communiceren. Blijkbaar heeft de xml laag de voorloop nullen wel nodig anders vindt hij geen matchend record.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/08/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Dan heb je http://nl3.php.net/sprintf nodig
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

05/08/2008 12:09:00
Quote Anchor link
Dit is interessant:
http://be.php.net/manual/en/function.str-pad.php

In jouw geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$id_met_nullen
= str_pad($id, 10, "0", STR_PAD_LEFT);
?>
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Dan klinkt het alsof je een probleem hebt in je XML en niet in je database. De volgende 3 queries leveren exact dezelfde resulaten op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = 123;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = '123';


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = '00123';

Het id is een integer (INT) die geen enkele moeite heeft met quotes, nullen of het ontbreken van nullen. Iedere keer wordt hetzelfde aantal records gevonden, geheel volgens verwachting. Wanneer je van het id een VARCHAR maakt, dan wordt het een heel ander verhaal! Dan zijn 123 en 00123 ineens 2 totaal verschillende gegevens. Hier zul je met LIKE moeten gaan werken.

En eerst koffie halen, dit wordt erg langzaam.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        $length = strlen($id);
                
                while($length < 10){
                    $id = "0".$id;
                    $length = strlen($id);
                }
                


heb het zo opgelost, bedankt voor de hulp
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Ik hoef helemaal geen query uit te voeren, dat doet de third party application. Ik wil gewoon de benodigde data uit de third party application halen!

Overigens vind ik het erg kortzichtig van jou om niet eerst meer informatie te vragen voordat je iemand onnodig de grond in trapt! Want jij hebt het over totaal iets anders dan wat ik bedoel!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

05/08/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Met str_pad heb je precies wat je nodig hebt (, maar ik val in herhaling).
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 14:15:00
Quote Anchor link
ik maak nu ook gebruik van str_pad, had het nog niet gelezen toen ik met mijn oplossing kwam!

Bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.