number format

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:31:00
Quote Anchor link
hey,

Ik zit met een klein probleempje!
Ik heb een getal bijvoorbeeld 0000019369 dit is een id in een database.

Als ik dit getal in een variabele in php stop wordt het automatisch 19369, hoe kan ik dit voorkomen!?

MVG,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:24:24
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Die nullen slaan nergens op, met of zonder overbodige nullen, het betreft dezelfde waarde. Voorloopnullen worden wel gebruikt bij presentatie, maar niet bij het rekenen, vergelijken of opslaan. Het voegt niets toe, behalve performance verlies.

En een id, dat is maar een uniek gegeven, de waarde daarvan is verder onbelangrijk. Voorloopnullen zijn dan al helemaal overbodig.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:38:00
Quote Anchor link
in deze situatie zijn de voorloop nullen van belang, zonder voorloop nullen vind hij geen record.
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Marcel Boersma schreef op 05.08.2008 11:38:
in deze situatie zijn de voorloop nullen van belang, zonder voorloop nullen vind hij geen record.
Dat kan alleen wanneer jij met verkeerde datatypes ligt te rommelen.

Een id is in 99,999999% van de gevallen een integer en die sla je op als integer. Dan ben je direct van dit probleem af. 01 en 1 of 0000000001 zijn dan exact hetzelfde: 1
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:43:00
Quote Anchor link
deze discussie is niet echt van belang, de nullen zijn nodig! Ik heb liever een oplossing voor mij probleem!?
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Marcel Boersma schreef op 05.08.2008 11:43:
deze discussie is niet echt van belang, de nullen zijn nodig! Ik heb liever een oplossing voor mij probleem!?

1) Gebruik het juiste datatype, een INT
2) Waarom zijn voorloopnullen nodig? Laat je niet beperken door je eigen beperkte kennis en ervaring, anderen hebben (samen!) veel meer kennis en ervaring in huis. Voorloopnullen zijn voor id's volkomen zinloos.
3) Gebruik LIKE, en ga voortaan eerst koffie halen voordat je de query uitvoert, die wordt gruwelijk langzaam. Dat is een gevolg van een fout datatype en het lapmiddel LIKE. Indexen kunnen de performance weer iets opkrikken, maar het blijft een drama.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Ik zal het uitleggen, ik moet met een back office server communiceren via XML niet bepaald een snel gebeuren maar het kan op geen andere verantwoorde manier. Hierbij schrijf ik xml files die upload ik die worden door de back office server (third party application) verwerkt. De response download ik en verwerk ik weer om het geheel te controleren. De third party application maakt gebruik van een Fox Pro database, ik mag geen rechtstreekse verbinding maken en zal dus via de xml laag moeten communiceren. Blijkbaar heeft de xml laag de voorloop nullen wel nodig anders vindt hij geen matchend record.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/08/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Dan heb je http://nl3.php.net/sprintf nodig
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

05/08/2008 12:09:00
Quote Anchor link
Dit is interessant:
http://be.php.net/manual/en/function.str-pad.php

In jouw geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$id_met_nullen
= str_pad($id, 10, "0", STR_PAD_LEFT);
?>
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Dan klinkt het alsof je een probleem hebt in je XML en niet in je database. De volgende 3 queries leveren exact dezelfde resulaten op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = 123;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = '123';


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = '00123';

Het id is een integer (INT) die geen enkele moeite heeft met quotes, nullen of het ontbreken van nullen. Iedere keer wordt hetzelfde aantal records gevonden, geheel volgens verwachting. Wanneer je van het id een VARCHAR maakt, dan wordt het een heel ander verhaal! Dan zijn 123 en 00123 ineens 2 totaal verschillende gegevens. Hier zul je met LIKE moeten gaan werken.

En eerst koffie halen, dit wordt erg langzaam.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        $length = strlen($id);
                
                while($length < 10){
                    $id = "0".$id;
                    $length = strlen($id);
                }
                


heb het zo opgelost, bedankt voor de hulp
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Ik hoef helemaal geen query uit te voeren, dat doet de third party application. Ik wil gewoon de benodigde data uit de third party application halen!

Overigens vind ik het erg kortzichtig van jou om niet eerst meer informatie te vragen voordat je iemand onnodig de grond in trapt! Want jij hebt het over totaal iets anders dan wat ik bedoel!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

05/08/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Met str_pad heb je precies wat je nodig hebt (, maar ik val in herhaling).
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 14:15:00
Quote Anchor link
ik maak nu ook gebruik van str_pad, had het nog niet gelezen toen ik met mijn oplossing kwam!

Bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.