nummer validatie hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Jan deman

jan deman

18/08/2019 00:01:05
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig aan een bepaald script, en ik wilde graag weten of iemand weer hoe je het voor elkaar krijgt om van een string met nummers de voorste nummer de valideren en te redirecten naar een bepaalde page. ik zal even een voorbeeld geven:

er zijn 2 nummers die toewijzen naar een 2 pages. nummer 1 forward naar page1 en nummer 2 naar page2, ik wil dus als iemand in een input zet: 12398235927392 mijn form weet dat het naar page1 moet en ook alleen het begin nummer valideerd en niet heel de string gaat controleren op nummer 1 of te redirecten hopelijk is het een beetje duidelijk wat ik wil. gewoon alles wat begin met 1 gaat naar p1 en alles wat begint met 2 naar p2.

alvast bedankt. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:03:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:13:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "12398235927392";
 
//Pak het eerste teken... Dus een 1.
$firstCharacter = $string[0];

// Toon het eerste teken.
echo $firstCharacter;
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 02:25:14
Quote Anchor link
Op het moment dat je dingen gaat valideren is het ook zaak dat je in termen van uitzonderingen gaat denken. Wat als de invoer niet van het goede formaat is? Wat doe je dan?

In de controle van @Ariën hierboven zou ik ook nog even controleren of de invoer ($string) niet leeg is, anders is $string[0] ongedefinieerd.
 
Jan deman

jan deman

18/08/2019 03:54:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 00:13:39:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "12398235927392";
 
//Pak het eerste teken... Dus een 1.
$firstCharacter = $string[0];

// Toon het eerste teken.
echo $firstCharacter;
?>



deze snap ik niet: $string[0]; wrm 0 en niet 1 want het moet kijken of het begin wel een 1 of een 2 is en beide worden doorwezen naar een andere pagina dus is niet helemaal helder :$

Toevoeging op 18/08/2019 03:54:58:

Thomas van den Heuvel op 18/08/2019 02:25:14:
Op het moment dat je dingen gaat valideren is het ook zaak dat je in termen van uitzonderingen gaat denken. Wat als de invoer niet van het goede formaat is? Wat doe je dan?

In de controle van @Ariën hierboven zou ik ook nog even controleren of de invoer ($string) niet leeg is, anders is $string[0] ongedefinieerd.


kun je ietsjes specifieker zijn :$
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 07:13:11
Quote Anchor link
Heel simpel waarom ik bij 0 begin. Want PHP begint altijd bij 0 te tellen. Dat is altijd het eerste element van een array.
Lees ook het commentaar in de code.
Test maar eens uit ;-)

En wat als de waarde dan niet ingevuld is? Dan moet je dus met isset() controleren. Eventueel met is_numeric() of het een getal is. En dan kan je de gebruiker laten doorsturen.
Gewijzigd op 18/08/2019 07:21:42 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/08/2019 08:49:46
Quote Anchor link
Of in reg-ex land:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 
$string
= "12398235927392";

if(preg_match('/^(\\d)/',$string,$match)){ //string begint met een cijfer
  $firstCharacter = $match[1];
  echo $firstCharacter; //doe iets met cijfer
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 10:30:49
Quote Anchor link
Dat kan ook, maar volgens mij zijn regex'jes zwaarder.

Als er meer voorwaarden aan een nummer zitten, zoals bijv: Derde getal moet 5 zijn en tiende en elfde getal 65 en een totaallengte van 14. Dan is een reg-ex mogelijk wel het beste.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 14:37:49
Quote Anchor link
Reguliere expressies zijn doorgaans wat zwaarder ja, maar om dat als argument te gebruiken om wel of niet voor deze aanpak te kiezen wordt toch echt bepaald door het gebruik.

Als dit onderdeel is van een formuliervalidatie maakt het echt niet uit dat je een of meer regexps gebruikt, als je deze constructie tientallen tot honderden keren in een pagina-aanroep stopt wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Dat iets "duur" is is niet op voorhand slecht. En soms heb je deze "dure" constructies gewoon nodig. Het enige wat je dan kunt doen is er spaarzaam mee omgaan. Zoals het uitvoeren van queries. Deze zijn relatief gezien ook redelijk topzwaar, dus als je kunt besparen op het aantal uitgevoerde queries in een page-access dan zou je daar naar moeten streven. Tenzij dit je applicatie weer nodeloos complex maakt. Dan valt er misschien toch iets te zeggen dat je dingen bewust splitst. Het is altijd een tradeoff...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:46:41
Quote Anchor link
De beste oplossing is om te kijken wat sneller is, door iets 2.000 keer uit te voeren, en per functie te bekijken hoelang die erover doet. Toch eens straks uittesten! Ben benieuwd.....

Maar in de praktijk maakt het niks uit, maar ik geef het liefst de snellere oplossingen aan. Mocht iemand er ooit plannen mee hebben om dit in een loop te gooien, dan weet diegene meteen hoe de performance kan zijn.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 17:11:57
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 14:46:41:
De beste oplossing is om te kijken wat sneller is, door iets 2.000 keer uit te voeren, en per functie te bekijken hoelang die erover doet. Toch eens straks uittesten! Ben benieuwd.....

Maar dat is het em dus juist. Daarmee bewijs je alleen het gegeven dat een regexp wat trager is. Maar daarmee ga je dus voorbij aan de manier waarop het wordt gebruikt...

<snelle methode> 10000x uitvoeren
vs
<langzamere methode> 10000x uitvoeren

Daar hoef je geen test voor te draaien om de uitkomst te weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 17:23:35
Quote Anchor link
En of je een reg-ex nodig hebt, of een simpele oplossing. Dat is hierboven al uitgelegd.
Anyway, het is altijd leuk om te zien hoeveel wegen er naar Rome leiden. De ene is weer net wat langer dan de andere ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 19:20:14
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 17:23:35:
Anyway, het is altijd leuk om te zien hoeveel wegen er naar Rome leiden. De ene is weer net wat langer dan de andere ;-)

Mja, maar jouw weg komt niet eens aan in Rome maar eindigt halverwege mogelijk in het moeras. In jouw code peuter je simpelweg het eerste karakter eraf zonder te controleren of de string inhoud bevat, maar er wordt nog steeds niks gecontroleerd. Dit is dus een halve geen oplossing.

Los van de kosten van operaties zou je ook moeten kijken naar de lengte van code (en je zou ook gewoon moeten blijven analyseren wat je aan het doen bent...) want dat is in zekere zin ook "complexiteit" voor de programmeur. Dit kost ook (ontwikkel)tijd om de draad weer op te pakken als hier wijzigingen in aangebracht moeten worden. Er spelen meerdere afwegingen dan enkel performance.

Als je puur eendimensionaal redeneert en verder alles behalve performance buiten beschouwing laat heb je gelijk. Maar zo moet je geen code schrijven natuurlijk.

In zekere zin is de opzet van @Rob een goede aanzet maar nog steeds niet helemaal in overeenstemming met de spec. Om alles in 1x plat te slaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$input
= '32345'; // alleen geldig als dit begint met '1' of '2'
if (preg_match('#^([12])#', $input, $match) == 1) {
    // redirect naar $match[1]
} else {
    // foutafhandeling voor als de invoer niet geldig is
}
?>

Natuurlijk roept dit ook vragen op. Die pagina's '1' en '2' neigen sterk naar "magische constanten" dus de vraag is sowieso of met deze aanpak in beginsel wel de goede weg ingeslagen is...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 19:28:23
Quote Anchor link
Mijn weg komt niet in het moeras uit, en is precies de juiste. Je moet het probleem niet te groot bekijken, maar kleiner.

Uiteraard moet je controleren of het bestaat, en of het een getal is, en daar zijn isset() en is_numeric() prima functies voor, maar dat zie ik als een volgende stap die ik in alle vroegte vandaag al getypt heb :-)

Ik hoop trouwens dat we het niet te complex voor de topicstarter maken. In simpele lijnen kan het als volgt. Uiteindelijk ben ik ook wel benieuwd naar de beweegredenen van de topicstarter waarom hij naar de eerste tekens wilt kijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "012345678";

//Pak het eerste teken... Dus een 1.
// Controleer of het eerste teken bestaat, en of deze een getal is

if (isset($string[0]) && isset($string) && is_numeric($string[0])) {
// Toon het eerste teken.
echo $string[0];
}
else {
    echo "Mispoes!";
}

?>
Gewijzigd op 18/08/2019 19:57:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 19:40:20
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 19:28:23:
$firstCharacter = $string[0];
if (isset($firstCharacter)

En zelfs met deze simpele code ga je de mist in. isset() geeft ten onrechte true terug, ook al is de string leeg...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 19:58:10
Quote Anchor link
Werkte wel, maar de code liep niet goed op de juiste wijze door.
Fixed and tested.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/08/2019 20:07:15
Quote Anchor link
Of mb_substr() met een switch … case …
 
Jan deman

jan deman

18/08/2019 21:01:41
Quote Anchor link
oke iedereen ik ga het straks allemaal testen ik ga jullie laten weten wat goed werkte :) alvast bedankt voor alle reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.