nummer validatie hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Jan deman

jan deman

18/08/2019 00:01:05
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig aan een bepaald script, en ik wilde graag weten of iemand weer hoe je het voor elkaar krijgt om van een string met nummers de voorste nummer de valideren en te redirecten naar een bepaalde page. ik zal even een voorbeeld geven:

er zijn 2 nummers die toewijzen naar een 2 pages. nummer 1 forward naar page1 en nummer 2 naar page2, ik wil dus als iemand in een input zet: 12398235927392 mijn form weet dat het naar page1 moet en ook alleen het begin nummer valideerd en niet heel de string gaat controleren op nummer 1 of te redirecten hopelijk is het een beetje duidelijk wat ik wil. gewoon alles wat begin met 1 gaat naar p1 en alles wat begint met 2 naar p2.

alvast bedankt. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:42:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:13:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "12398235927392";
 
//Pak het eerste teken... Dus een 1.
$firstCharacter = $string[0];

// Toon het eerste teken.
echo $firstCharacter;
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 02:25:14
Quote Anchor link
Op het moment dat je dingen gaat valideren is het ook zaak dat je in termen van uitzonderingen gaat denken. Wat als de invoer niet van het goede formaat is? Wat doe je dan?

In de controle van @Ariën hierboven zou ik ook nog even controleren of de invoer ($string) niet leeg is, anders is $string[0] ongedefinieerd.
 
Jan deman

jan deman

18/08/2019 03:54:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 00:13:39:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "12398235927392";
 
//Pak het eerste teken... Dus een 1.
$firstCharacter = $string[0];

// Toon het eerste teken.
echo $firstCharacter;
?>



deze snap ik niet: $string[0]; wrm 0 en niet 1 want het moet kijken of het begin wel een 1 of een 2 is en beide worden doorwezen naar een andere pagina dus is niet helemaal helder :$

Toevoeging op 18/08/2019 03:54:58:

Thomas van den Heuvel op 18/08/2019 02:25:14:
Op het moment dat je dingen gaat valideren is het ook zaak dat je in termen van uitzonderingen gaat denken. Wat als de invoer niet van het goede formaat is? Wat doe je dan?

In de controle van @Ariën hierboven zou ik ook nog even controleren of de invoer ($string) niet leeg is, anders is $string[0] ongedefinieerd.


kun je ietsjes specifieker zijn :$
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 07:13:11
Quote Anchor link
Heel simpel waarom ik bij 0 begin. Want PHP begint altijd bij 0 te tellen. Dat is altijd het eerste element van een array.
Lees ook het commentaar in de code.
Test maar eens uit ;-)

En wat als de waarde dan niet ingevuld is? Dan moet je dus met isset() controleren. Eventueel met is_numeric() of het een getal is. En dan kan je de gebruiker laten doorsturen.
Gewijzigd op 18/08/2019 07:21:42 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/08/2019 08:49:46
Quote Anchor link
Of in reg-ex land:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 
$string
= "12398235927392";

if(preg_match('/^(\\d)/',$string,$match)){ //string begint met een cijfer
  $firstCharacter = $match[1];
  echo $firstCharacter; //doe iets met cijfer
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 10:30:49
Quote Anchor link
Dat kan ook, maar volgens mij zijn regex'jes zwaarder.

Als er meer voorwaarden aan een nummer zitten, zoals bijv: Derde getal moet 5 zijn en tiende en elfde getal 65 en een totaallengte van 14. Dan is een reg-ex mogelijk wel het beste.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 14:37:49
Quote Anchor link
Reguliere expressies zijn doorgaans wat zwaarder ja, maar om dat als argument te gebruiken om wel of niet voor deze aanpak te kiezen wordt toch echt bepaald door het gebruik.

Als dit onderdeel is van een formuliervalidatie maakt het echt niet uit dat je een of meer regexps gebruikt, als je deze constructie tientallen tot honderden keren in een pagina-aanroep stopt wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Dat iets "duur" is is niet op voorhand slecht. En soms heb je deze "dure" constructies gewoon nodig. Het enige wat je dan kunt doen is er spaarzaam mee omgaan. Zoals het uitvoeren van queries. Deze zijn relatief gezien ook redelijk topzwaar, dus als je kunt besparen op het aantal uitgevoerde queries in een page-access dan zou je daar naar moeten streven. Tenzij dit je applicatie weer nodeloos complex maakt. Dan valt er misschien toch iets te zeggen dat je dingen bewust splitst. Het is altijd een tradeoff...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:46:41
Quote Anchor link
De beste oplossing is om te kijken wat sneller is, door iets 2.000 keer uit te voeren, en per functie te bekijken hoelang die erover doet. Toch eens straks uittesten! Ben benieuwd.....

Maar in de praktijk maakt het niks uit, maar ik geef het liefst de snellere oplossingen aan. Mocht iemand er ooit plannen mee hebben om dit in een loop te gooien, dan weet diegene meteen hoe de performance kan zijn.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 17:11:57
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 14:46:41:
De beste oplossing is om te kijken wat sneller is, door iets 2.000 keer uit te voeren, en per functie te bekijken hoelang die erover doet. Toch eens straks uittesten! Ben benieuwd.....

Maar dat is het em dus juist. Daarmee bewijs je alleen het gegeven dat een regexp wat trager is. Maar daarmee ga je dus voorbij aan de manier waarop het wordt gebruikt...

<snelle methode> 10000x uitvoeren
vs
<langzamere methode> 10000x uitvoeren

Daar hoef je geen test voor te draaien om de uitkomst te weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 17:23:35
Quote Anchor link
En of je een reg-ex nodig hebt, of een simpele oplossing. Dat is hierboven al uitgelegd.
Anyway, het is altijd leuk om te zien hoeveel wegen er naar Rome leiden. De ene is weer net wat langer dan de andere ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 19:20:14
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 17:23:35:
Anyway, het is altijd leuk om te zien hoeveel wegen er naar Rome leiden. De ene is weer net wat langer dan de andere ;-)

Mja, maar jouw weg komt niet eens aan in Rome maar eindigt halverwege mogelijk in het moeras. In jouw code peuter je simpelweg het eerste karakter eraf zonder te controleren of de string inhoud bevat, maar er wordt nog steeds niks gecontroleerd. Dit is dus een halve geen oplossing.

Los van de kosten van operaties zou je ook moeten kijken naar de lengte van code (en je zou ook gewoon moeten blijven analyseren wat je aan het doen bent...) want dat is in zekere zin ook "complexiteit" voor de programmeur. Dit kost ook (ontwikkel)tijd om de draad weer op te pakken als hier wijzigingen in aangebracht moeten worden. Er spelen meerdere afwegingen dan enkel performance.

Als je puur eendimensionaal redeneert en verder alles behalve performance buiten beschouwing laat heb je gelijk. Maar zo moet je geen code schrijven natuurlijk.

In zekere zin is de opzet van @Rob een goede aanzet maar nog steeds niet helemaal in overeenstemming met de spec. Om alles in 1x plat te slaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$input
= '32345'; // alleen geldig als dit begint met '1' of '2'
if (preg_match('#^([12])#', $input, $match) == 1) {
    // redirect naar $match[1]
} else {
    // foutafhandeling voor als de invoer niet geldig is
}
?>

Natuurlijk roept dit ook vragen op. Die pagina's '1' en '2' neigen sterk naar "magische constanten" dus de vraag is sowieso of met deze aanpak in beginsel wel de goede weg ingeslagen is...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 19:28:23
Quote Anchor link
Mijn weg komt niet in het moeras uit, en is precies de juiste. Je moet het probleem niet te groot bekijken, maar kleiner.

Uiteraard moet je controleren of het bestaat, en of het een getal is, en daar zijn isset() en is_numeric() prima functies voor, maar dat zie ik als een volgende stap die ik in alle vroegte vandaag al getypt heb :-)

Ik hoop trouwens dat we het niet te complex voor de topicstarter maken. In simpele lijnen kan het als volgt. Uiteindelijk ben ik ook wel benieuwd naar de beweegredenen van de topicstarter waarom hij naar de eerste tekens wilt kijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "012345678";

//Pak het eerste teken... Dus een 1.
// Controleer of het eerste teken bestaat, en of deze een getal is

if (isset($string[0]) && isset($string) && is_numeric($string[0])) {
// Toon het eerste teken.
echo $string[0];
}
else {
    echo "Mispoes!";
}

?>
Gewijzigd op 18/08/2019 19:57:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 19:40:20
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 19:28:23:
$firstCharacter = $string[0];
if (isset($firstCharacter)

En zelfs met deze simpele code ga je de mist in. isset() geeft ten onrechte true terug, ook al is de string leeg...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 19:58:10
Quote Anchor link
Werkte wel, maar de code liep niet goed op de juiste wijze door.
Fixed and tested.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/08/2019 20:07:15
Quote Anchor link
Of mb_substr() met een switch … case …
 
Jan deman

jan deman

18/08/2019 21:01:41
Quote Anchor link
oke iedereen ik ga het straks allemaal testen ik ga jullie laten weten wat goed werkte :) alvast bedankt voor alle reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.