nummer validatie hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Jan deman

jan deman

18/08/2019 00:01:05
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig aan een bepaald script, en ik wilde graag weten of iemand weer hoe je het voor elkaar krijgt om van een string met nummers de voorste nummer de valideren en te redirecten naar een bepaalde page. ik zal even een voorbeeld geven:

er zijn 2 nummers die toewijzen naar een 2 pages. nummer 1 forward naar page1 en nummer 2 naar page2, ik wil dus als iemand in een input zet: 12398235927392 mijn form weet dat het naar page1 moet en ook alleen het begin nummer valideerd en niet heel de string gaat controleren op nummer 1 of te redirecten hopelijk is het een beetje duidelijk wat ik wil. gewoon alles wat begin met 1 gaat naar p1 en alles wat begint met 2 naar p2.

alvast bedankt. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:40:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:13:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "12398235927392";
 
//Pak het eerste teken... Dus een 1.
$firstCharacter = $string[0];

// Toon het eerste teken.
echo $firstCharacter;
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 02:25:14
Quote Anchor link
Op het moment dat je dingen gaat valideren is het ook zaak dat je in termen van uitzonderingen gaat denken. Wat als de invoer niet van het goede formaat is? Wat doe je dan?

In de controle van @Ariën hierboven zou ik ook nog even controleren of de invoer ($string) niet leeg is, anders is $string[0] ongedefinieerd.
 
Jan deman

jan deman

18/08/2019 03:54:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 00:13:39:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "12398235927392";
 
//Pak het eerste teken... Dus een 1.
$firstCharacter = $string[0];

// Toon het eerste teken.
echo $firstCharacter;
?>



deze snap ik niet: $string[0]; wrm 0 en niet 1 want het moet kijken of het begin wel een 1 of een 2 is en beide worden doorwezen naar een andere pagina dus is niet helemaal helder :$

Toevoeging op 18/08/2019 03:54:58:

Thomas van den Heuvel op 18/08/2019 02:25:14:
Op het moment dat je dingen gaat valideren is het ook zaak dat je in termen van uitzonderingen gaat denken. Wat als de invoer niet van het goede formaat is? Wat doe je dan?

In de controle van @Ariën hierboven zou ik ook nog even controleren of de invoer ($string) niet leeg is, anders is $string[0] ongedefinieerd.


kun je ietsjes specifieker zijn :$
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 07:13:11
Quote Anchor link
Heel simpel waarom ik bij 0 begin. Want PHP begint altijd bij 0 te tellen. Dat is altijd het eerste element van een array.
Lees ook het commentaar in de code.
Test maar eens uit ;-)

En wat als de waarde dan niet ingevuld is? Dan moet je dus met isset() controleren. Eventueel met is_numeric() of het een getal is. En dan kan je de gebruiker laten doorsturen.
Gewijzigd op 18/08/2019 07:21:42 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/08/2019 08:49:46
Quote Anchor link
Of in reg-ex land:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 
$string
= "12398235927392";

if(preg_match('/^(\\d)/',$string,$match)){ //string begint met een cijfer
  $firstCharacter = $match[1];
  echo $firstCharacter; //doe iets met cijfer
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 10:30:49
Quote Anchor link
Dat kan ook, maar volgens mij zijn regex'jes zwaarder.

Als er meer voorwaarden aan een nummer zitten, zoals bijv: Derde getal moet 5 zijn en tiende en elfde getal 65 en een totaallengte van 14. Dan is een reg-ex mogelijk wel het beste.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 14:37:49
Quote Anchor link
Reguliere expressies zijn doorgaans wat zwaarder ja, maar om dat als argument te gebruiken om wel of niet voor deze aanpak te kiezen wordt toch echt bepaald door het gebruik.

Als dit onderdeel is van een formuliervalidatie maakt het echt niet uit dat je een of meer regexps gebruikt, als je deze constructie tientallen tot honderden keren in een pagina-aanroep stopt wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Dat iets "duur" is is niet op voorhand slecht. En soms heb je deze "dure" constructies gewoon nodig. Het enige wat je dan kunt doen is er spaarzaam mee omgaan. Zoals het uitvoeren van queries. Deze zijn relatief gezien ook redelijk topzwaar, dus als je kunt besparen op het aantal uitgevoerde queries in een page-access dan zou je daar naar moeten streven. Tenzij dit je applicatie weer nodeloos complex maakt. Dan valt er misschien toch iets te zeggen dat je dingen bewust splitst. Het is altijd een tradeoff...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:46:41
Quote Anchor link
De beste oplossing is om te kijken wat sneller is, door iets 2.000 keer uit te voeren, en per functie te bekijken hoelang die erover doet. Toch eens straks uittesten! Ben benieuwd.....

Maar in de praktijk maakt het niks uit, maar ik geef het liefst de snellere oplossingen aan. Mocht iemand er ooit plannen mee hebben om dit in een loop te gooien, dan weet diegene meteen hoe de performance kan zijn.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 17:11:57
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 14:46:41:
De beste oplossing is om te kijken wat sneller is, door iets 2.000 keer uit te voeren, en per functie te bekijken hoelang die erover doet. Toch eens straks uittesten! Ben benieuwd.....

Maar dat is het em dus juist. Daarmee bewijs je alleen het gegeven dat een regexp wat trager is. Maar daarmee ga je dus voorbij aan de manier waarop het wordt gebruikt...

<snelle methode> 10000x uitvoeren
vs
<langzamere methode> 10000x uitvoeren

Daar hoef je geen test voor te draaien om de uitkomst te weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 17:23:35
Quote Anchor link
En of je een reg-ex nodig hebt, of een simpele oplossing. Dat is hierboven al uitgelegd.
Anyway, het is altijd leuk om te zien hoeveel wegen er naar Rome leiden. De ene is weer net wat langer dan de andere ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 19:20:14
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 17:23:35:
Anyway, het is altijd leuk om te zien hoeveel wegen er naar Rome leiden. De ene is weer net wat langer dan de andere ;-)

Mja, maar jouw weg komt niet eens aan in Rome maar eindigt halverwege mogelijk in het moeras. In jouw code peuter je simpelweg het eerste karakter eraf zonder te controleren of de string inhoud bevat, maar er wordt nog steeds niks gecontroleerd. Dit is dus een halve geen oplossing.

Los van de kosten van operaties zou je ook moeten kijken naar de lengte van code (en je zou ook gewoon moeten blijven analyseren wat je aan het doen bent...) want dat is in zekere zin ook "complexiteit" voor de programmeur. Dit kost ook (ontwikkel)tijd om de draad weer op te pakken als hier wijzigingen in aangebracht moeten worden. Er spelen meerdere afwegingen dan enkel performance.

Als je puur eendimensionaal redeneert en verder alles behalve performance buiten beschouwing laat heb je gelijk. Maar zo moet je geen code schrijven natuurlijk.

In zekere zin is de opzet van @Rob een goede aanzet maar nog steeds niet helemaal in overeenstemming met de spec. Om alles in 1x plat te slaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$input
= '32345'; // alleen geldig als dit begint met '1' of '2'
if (preg_match('#^([12])#', $input, $match) == 1) {
    // redirect naar $match[1]
} else {
    // foutafhandeling voor als de invoer niet geldig is
}
?>

Natuurlijk roept dit ook vragen op. Die pagina's '1' en '2' neigen sterk naar "magische constanten" dus de vraag is sowieso of met deze aanpak in beginsel wel de goede weg ingeslagen is...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 19:28:23
Quote Anchor link
Mijn weg komt niet in het moeras uit, en is precies de juiste. Je moet het probleem niet te groot bekijken, maar kleiner.

Uiteraard moet je controleren of het bestaat, en of het een getal is, en daar zijn isset() en is_numeric() prima functies voor, maar dat zie ik als een volgende stap die ik in alle vroegte vandaag al getypt heb :-)

Ik hoop trouwens dat we het niet te complex voor de topicstarter maken. In simpele lijnen kan het als volgt. Uiteindelijk ben ik ook wel benieuwd naar de beweegredenen van de topicstarter waarom hij naar de eerste tekens wilt kijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
 
//Voorbeeld:
$string = "012345678";

//Pak het eerste teken... Dus een 1.
// Controleer of het eerste teken bestaat, en of deze een getal is

if (isset($string[0]) && isset($string) && is_numeric($string[0])) {
// Toon het eerste teken.
echo $string[0];
}
else {
    echo "Mispoes!";
}

?>
Gewijzigd op 18/08/2019 19:57:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 19:40:20
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 19:28:23:
$firstCharacter = $string[0];
if (isset($firstCharacter)

En zelfs met deze simpele code ga je de mist in. isset() geeft ten onrechte true terug, ook al is de string leeg...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 19:58:10
Quote Anchor link
Werkte wel, maar de code liep niet goed op de juiste wijze door.
Fixed and tested.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/08/2019 20:07:15
Quote Anchor link
Of mb_substr() met een switch … case …
 
Jan deman

jan deman

18/08/2019 21:01:41
Quote Anchor link
oke iedereen ik ga het straks allemaal testen ik ga jullie laten weten wat goed werkte :) alvast bedankt voor alle reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.