o.. oo... oop!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 14:35:29
Quote Anchor link
Net even deze tutorial doorgelezen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/inleiding/1841/

Als mijn vragen niet zo helder zijn dan komt dat omdat ik informatie aan het processen ben en hier en daar was sterretjes zie... * * * :-)

Hier dan even wat vragen:

- Is het zo dat je alles in zoveel mogelijk objecten moet stoppen? Dus stel je hebt een class / object huis, dan heb je bijv. ook een class 'kamer', 'deur', 'raam', 'muur' enzovoorts en ook een class 'slaapkamer' en 'woonkamer' die de class kamer extenden. Is dat correct? Je krijgt dan wel heeeel veel classes lijkt mij.
- Als je zo heel veel classes hebt plaats je die dan allemaal los in je library, of zet je classes die bij elkaar horen in een aparte folder?
- Is het gebruikelijk om meerdere classes in 1 bestand te zetten? Dus stel je noemt het bestand house.php en dat je daar dan een class 'room', 'door', 'window' etc. in zet? Of toch gewoon alle classes als een los bestand?
- Hoe strict is de naamgeving? Ik doe het namelijk anders. Ik schrijf een class naam als volgt met hoofdletters voor ieder nieuw woord, bijvoorbeeld 'MijnClass' en het bestand zou ik dan gewoon mijnclass.php noemen. In variabelen gebruik ik juist kleine letters en een underscore, bijvoorbeeld '$kamer_modern'. En een underscore voor een protected / private variabele of functie doe ik nooit (is dat wel aan te raden)?
- In de tutorial ging het over het maken van een tabel, en daarbij ook het aanmaken van een tabelcel. Je hebt dan een class Cell en bijvoorbeeld een class BorderCell die de class Cell extend. De class BorderCell zet een randje om de cel heen. Nu vraag ik me af... je zou ook 1 class Cell kunnen maken en dan als type 'border' kunnen meegeven, dus $cell = new Cell('border'). Wat is de beste manier?

Een heleboel vragen... ik ben benieuwd of iemand dit kan ophelderen!
Gewijzigd op 28/01/2011 14:37:33 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:10:10
 
Pim -

Pim -

28/01/2011 14:41:37
Quote Anchor link
1: Ja. Hoe meer klassen hoe meer abstractie hoe beter. Soms wil je echter moeite besparen door niet alles te delegeren aan aparte klassen, maar begin maar met gewoon echt 1 klasse, 1 taak.
3: Nee
2/4: Klassen kan je indelen. Vaak gaat dit met de naam. Denk aan Kamer_Woon, Kamer_Bad oid. Kamer zit dan in je hoofdmap (Kamer.php) en Woon als Woon.php in de map Kamer. Deze naamgeving gebruiken de meeste frameworks en raad ik je ook aan. Heel strict is dit echter niet.
5: Dit hangt erg van het verschil tussen de items. Als ze dus meer dan alleen de naam verschillen, kan je beter een aparte klasse maken. Als het enige verschil dus die naam is, niet. De BorderCell heeft dus een eigenschap (bijv borderwidth) die andere cellen niet hebben, daarom moet het in een aparte klasse.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 18:15:24
Quote Anchor link
Hoi Pim,

Dankjewel voor je uitleg. Ik heb weer wat bijgeleerd. Bij punt 2/4, begrijp ik het goed dat je eigenlijk iedere class gewoon in de library zet, maar alle classes die een andere class extenden in een aparte map die dezelfde naam heeft als de class die ze extenden? En geef je met die underscore aan dat de class in een aparte folder staat?

Bij punt 5 zou je toch ook kunnen zeggen dat border een property van cell is? En dat die property standaard op 0 staat? Ik probeer een beetje het principe te begrijpen wat er achter zit.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 18:18:30
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je zelf wil. Over het algemeen is het wel raadzaam om een methode te hanteren die jou het beste uit komt, maar als je weet dat er ook andere mensen mee gaan werken, kun je het beste de "best practices" hanteren zoals je die gelezen hebt. Overigens, elk framework heeft z`n eigen werkwijze dus denk niet dat alle frameworks etc een en dezelfde stijl hanteren.

Als je zelf iets schrijft, geef vooraf aan hoe je dingen gaat doen, en hou je aan die regels. Het is niet ontzettend belangrijk hoe je dingen noemt zoals het voor de mensen die er mee moeten werken maar wel duidelijk is.

Ook over je mappenstructuur, hangt helemaal van jezelf af, maar als je echt een huis als voorbeeld neemt, zou ik ( persoonlijk ) in mappen werken. Anders krijg je op een gegeven moment echt heel veel files in je map.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 18:23:20
Quote Anchor link
Hoe zou je dat in het voorbeeld van het huis doen? Net als Pim zegt in de library room.php zetten en dan een map Room in de library zetten waar je dan bijv. bath.php en living.php zet? Of zou jij het anders aanpakken?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 19:07:25
Quote Anchor link
nee hoor, ongeveer op die manier. Ik zelf hou altijd super klasse zelf ook in de map. Om naamgevingen etc niet door elkaar te houden.

dus:

House
class.House.php
Rooms
class.Room.php
LivingRoom
class.LivingRoom.php
etc etc
BathRoom
class.BathRoom.php
etc etc
Gewijzigd op 28/01/2011 19:25:07 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 19:21:58
Quote Anchor link
Ik volg je opbouw niet helemaal... wat hoort bij wat?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 19:32:27
Quote Anchor link
Tabs en spaties werken niet heh. Maar ik zou dus een mappen structuur aanhouden waar je elke sub klasse ook in z`n eigen map zet. Dit om naamgeving problemen etc te voorkomen. Als je dus class.House.php hebt, zou ik die in de map House plaatsen. Een sub klasse Room zou ik dan ook in een map binnen Room zetten. Dus dan krijg je House/Room/ en daar dan de class.Room.php. Als je nu een livingRoom hebt, plaats je die binnen de map Room. Dus: House/Room/LivingRoom/ en daar dus ook de klasse class.LivingRoom.php.

Stel nou dat je objecten hebt welke voor meerdere subklasses geldt, bijvoorbeeld een Lamp, dan kun je die onder Room zetten, of desnoods onder House. Immers elke room en sub klasses kunnen een lamp krijgen. Maar die mag ook onder House vallen, je kunt ook lampen aan de buitenkant van je huis hebben. Die valt dus onder /House/
Gewijzigd op 28/01/2011 19:33:12 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 19:40:19
Quote Anchor link
"Tabs en spaties werken niet heh".
Even tussen de code tags zetten ;)

Maar wat nu als je Lamp ook wil gebruiken voor iets wat niet bij het huis hoort? Bijvoorbeeld bij auto?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 19:44:27
Quote Anchor link
Dan moet je dus een niveau hoger. Wat je ook kunt doen is een interface gebruiken voor de Lamp. Of ( wellicht beter ) een abstracte klasse. Dit kun je als aparte groep hanteren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 19:46:46
Quote Anchor link
jemig... ingewikkeld allemaal...
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 21:45:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/01/2011 19:46:46:
jemig... ingewikkeld allemaal...

Zoals gezegd, werk zoals je zelf het mooiste/makkelijkste vind, mocht je voor een bedrijf gaan werken vertellen die je wel hoe hun structuur in elkaar steekt.

Ga je met een groepje iets starten(Lees: 3-4 mensen) kan je met elkaar overleggen welke structuur.
 
Pim -

Pim -

01/02/2011 22:56:34
Quote Anchor link
Wat je wel het beste kan doen, is de delen in de naam laten corresponderen met de mapstructuur. Anders zijn klassen onvindbaar in de mappen.

Punt 5:
Je hebt wel gelijk, want elke klasse kan een border hebben. Een beter voorbeeld is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
abstract class Organisme {
    protected $leeft = true;
    public function gaDood() { $this->leeft = false; }
    public function leeft() { return $this->leeft; }
}


class Dier extends Organisme {
    protected $loopt = false;
    public function gaLopen() { $this->loopt = true; }
    public function staStil() { $this->loopt = false; }
    public function loopt() { return $this->loopt; }
}


class Plant extends Organisme {
    protected $doetFotosynthese = true;
    public function belicht() { $this->doetFotosynthese = true; }
    public function belichtNiet() { $this->doetFotosynthese = false; }
    public function doetFotosynthese() { return $this->doetFotosynthese; }
}

?>

Een wat abstract voorbeeld, maar ik hoop dat je het begrijpt. Hoewel zowel dieren als planten organismen zijn en dus de gedeelde eigenschappen van organismen hebben, kunnen dieren geen fotosynthese doen en planten niet lopen. Daarom zijn het verschillende klassen.

'Organisme' is abstract, omdat het alleen (in dit voorbeeld) als dier of als plant bestaat, niet als 'organisme'. Een 'dier' bestaat natuurlijk ook niet, maar je snapt het voorbeeld vast.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 23:02:09
Quote Anchor link
thanks voor je toelichting Pim. Lijkt me inderdaad logischer dat je dan border als onderdeel van een cel neemt in plaats van als nieuwe class.
 

01/02/2011 23:14:02
Quote Anchor link
Sowieso, een border kan je ook weer als aparte klasse zien...
(Beetje offtopic, maar goed.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 23:16:54
Quote Anchor link
Maar je gaat voor zoiets "kleins" als een border toch niet een aparte class maken? Of wel??
 

01/02/2011 23:21:47
Quote Anchor link
Ik weet niet in wat voor context je denkt. Maar als ik aan html denk, dan zijn er genoeg elementen die gebruik kunnen maken van een border.
Of het klein is maakt niet zoveel uit. Je scheid dan wel mooi alles. Zie ook low coupling high cohesion en GRASP[/google].
Ook moet je maar eens naar bijvoorbeeld de
Dimension klasse van java kijken. Die doet ook niet veel...
(Java wordt toch gezien als de taal om OOP te leren.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 23:23:49
Quote Anchor link
oke... vage shit... krijg je wel erg veel bestanden op deze manier :-/
 
Niek s

niek s

02/02/2011 00:32:18
Quote Anchor link
echt super grappig die topic title :D
zo met die letters, en dan steeds 1 meer :D
 

02/02/2011 00:33:05
Quote Anchor link
Niek s op 02/02/2011 00:32:18:
echt super grappig die topic title :D
zo met die letters, en dan steeds 1 meer :D


LOOOOOOOL
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.