o.. oo... oop!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 14:35:29
Quote Anchor link
Net even deze tutorial doorgelezen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/inleiding/1841/

Als mijn vragen niet zo helder zijn dan komt dat omdat ik informatie aan het processen ben en hier en daar was sterretjes zie... * * * :-)

Hier dan even wat vragen:

- Is het zo dat je alles in zoveel mogelijk objecten moet stoppen? Dus stel je hebt een class / object huis, dan heb je bijv. ook een class 'kamer', 'deur', 'raam', 'muur' enzovoorts en ook een class 'slaapkamer' en 'woonkamer' die de class kamer extenden. Is dat correct? Je krijgt dan wel heeeel veel classes lijkt mij.
- Als je zo heel veel classes hebt plaats je die dan allemaal los in je library, of zet je classes die bij elkaar horen in een aparte folder?
- Is het gebruikelijk om meerdere classes in 1 bestand te zetten? Dus stel je noemt het bestand house.php en dat je daar dan een class 'room', 'door', 'window' etc. in zet? Of toch gewoon alle classes als een los bestand?
- Hoe strict is de naamgeving? Ik doe het namelijk anders. Ik schrijf een class naam als volgt met hoofdletters voor ieder nieuw woord, bijvoorbeeld 'MijnClass' en het bestand zou ik dan gewoon mijnclass.php noemen. In variabelen gebruik ik juist kleine letters en een underscore, bijvoorbeeld '$kamer_modern'. En een underscore voor een protected / private variabele of functie doe ik nooit (is dat wel aan te raden)?
- In de tutorial ging het over het maken van een tabel, en daarbij ook het aanmaken van een tabelcel. Je hebt dan een class Cell en bijvoorbeeld een class BorderCell die de class Cell extend. De class BorderCell zet een randje om de cel heen. Nu vraag ik me af... je zou ook 1 class Cell kunnen maken en dan als type 'border' kunnen meegeven, dus $cell = new Cell('border'). Wat is de beste manier?

Een heleboel vragen... ik ben benieuwd of iemand dit kan ophelderen!
Gewijzigd op 28/01/2011 14:37:33 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:32:09
 
Pim -

Pim -

28/01/2011 14:41:37
Quote Anchor link
1: Ja. Hoe meer klassen hoe meer abstractie hoe beter. Soms wil je echter moeite besparen door niet alles te delegeren aan aparte klassen, maar begin maar met gewoon echt 1 klasse, 1 taak.
3: Nee
2/4: Klassen kan je indelen. Vaak gaat dit met de naam. Denk aan Kamer_Woon, Kamer_Bad oid. Kamer zit dan in je hoofdmap (Kamer.php) en Woon als Woon.php in de map Kamer. Deze naamgeving gebruiken de meeste frameworks en raad ik je ook aan. Heel strict is dit echter niet.
5: Dit hangt erg van het verschil tussen de items. Als ze dus meer dan alleen de naam verschillen, kan je beter een aparte klasse maken. Als het enige verschil dus die naam is, niet. De BorderCell heeft dus een eigenschap (bijv borderwidth) die andere cellen niet hebben, daarom moet het in een aparte klasse.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 18:15:24
Quote Anchor link
Hoi Pim,

Dankjewel voor je uitleg. Ik heb weer wat bijgeleerd. Bij punt 2/4, begrijp ik het goed dat je eigenlijk iedere class gewoon in de library zet, maar alle classes die een andere class extenden in een aparte map die dezelfde naam heeft als de class die ze extenden? En geef je met die underscore aan dat de class in een aparte folder staat?

Bij punt 5 zou je toch ook kunnen zeggen dat border een property van cell is? En dat die property standaard op 0 staat? Ik probeer een beetje het principe te begrijpen wat er achter zit.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 18:18:30
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je zelf wil. Over het algemeen is het wel raadzaam om een methode te hanteren die jou het beste uit komt, maar als je weet dat er ook andere mensen mee gaan werken, kun je het beste de "best practices" hanteren zoals je die gelezen hebt. Overigens, elk framework heeft z`n eigen werkwijze dus denk niet dat alle frameworks etc een en dezelfde stijl hanteren.

Als je zelf iets schrijft, geef vooraf aan hoe je dingen gaat doen, en hou je aan die regels. Het is niet ontzettend belangrijk hoe je dingen noemt zoals het voor de mensen die er mee moeten werken maar wel duidelijk is.

Ook over je mappenstructuur, hangt helemaal van jezelf af, maar als je echt een huis als voorbeeld neemt, zou ik ( persoonlijk ) in mappen werken. Anders krijg je op een gegeven moment echt heel veel files in je map.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 18:23:20
Quote Anchor link
Hoe zou je dat in het voorbeeld van het huis doen? Net als Pim zegt in de library room.php zetten en dan een map Room in de library zetten waar je dan bijv. bath.php en living.php zet? Of zou jij het anders aanpakken?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 19:07:25
Quote Anchor link
nee hoor, ongeveer op die manier. Ik zelf hou altijd super klasse zelf ook in de map. Om naamgevingen etc niet door elkaar te houden.

dus:

House
class.House.php
Rooms
class.Room.php
LivingRoom
class.LivingRoom.php
etc etc
BathRoom
class.BathRoom.php
etc etc
Gewijzigd op 28/01/2011 19:25:07 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 19:21:58
Quote Anchor link
Ik volg je opbouw niet helemaal... wat hoort bij wat?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 19:32:27
Quote Anchor link
Tabs en spaties werken niet heh. Maar ik zou dus een mappen structuur aanhouden waar je elke sub klasse ook in z`n eigen map zet. Dit om naamgeving problemen etc te voorkomen. Als je dus class.House.php hebt, zou ik die in de map House plaatsen. Een sub klasse Room zou ik dan ook in een map binnen Room zetten. Dus dan krijg je House/Room/ en daar dan de class.Room.php. Als je nu een livingRoom hebt, plaats je die binnen de map Room. Dus: House/Room/LivingRoom/ en daar dus ook de klasse class.LivingRoom.php.

Stel nou dat je objecten hebt welke voor meerdere subklasses geldt, bijvoorbeeld een Lamp, dan kun je die onder Room zetten, of desnoods onder House. Immers elke room en sub klasses kunnen een lamp krijgen. Maar die mag ook onder House vallen, je kunt ook lampen aan de buitenkant van je huis hebben. Die valt dus onder /House/
Gewijzigd op 28/01/2011 19:33:12 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 19:40:19
Quote Anchor link
"Tabs en spaties werken niet heh".
Even tussen de code tags zetten ;)

Maar wat nu als je Lamp ook wil gebruiken voor iets wat niet bij het huis hoort? Bijvoorbeeld bij auto?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 19:44:27
Quote Anchor link
Dan moet je dus een niveau hoger. Wat je ook kunt doen is een interface gebruiken voor de Lamp. Of ( wellicht beter ) een abstracte klasse. Dit kun je als aparte groep hanteren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2011 19:46:46
Quote Anchor link
jemig... ingewikkeld allemaal...
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 21:45:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/01/2011 19:46:46:
jemig... ingewikkeld allemaal...

Zoals gezegd, werk zoals je zelf het mooiste/makkelijkste vind, mocht je voor een bedrijf gaan werken vertellen die je wel hoe hun structuur in elkaar steekt.

Ga je met een groepje iets starten(Lees: 3-4 mensen) kan je met elkaar overleggen welke structuur.
 
Pim -

Pim -

01/02/2011 22:56:34
Quote Anchor link
Wat je wel het beste kan doen, is de delen in de naam laten corresponderen met de mapstructuur. Anders zijn klassen onvindbaar in de mappen.

Punt 5:
Je hebt wel gelijk, want elke klasse kan een border hebben. Een beter voorbeeld is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
abstract class Organisme {
    protected $leeft = true;
    public function gaDood() { $this->leeft = false; }
    public function leeft() { return $this->leeft; }
}


class Dier extends Organisme {
    protected $loopt = false;
    public function gaLopen() { $this->loopt = true; }
    public function staStil() { $this->loopt = false; }
    public function loopt() { return $this->loopt; }
}


class Plant extends Organisme {
    protected $doetFotosynthese = true;
    public function belicht() { $this->doetFotosynthese = true; }
    public function belichtNiet() { $this->doetFotosynthese = false; }
    public function doetFotosynthese() { return $this->doetFotosynthese; }
}

?>

Een wat abstract voorbeeld, maar ik hoop dat je het begrijpt. Hoewel zowel dieren als planten organismen zijn en dus de gedeelde eigenschappen van organismen hebben, kunnen dieren geen fotosynthese doen en planten niet lopen. Daarom zijn het verschillende klassen.

'Organisme' is abstract, omdat het alleen (in dit voorbeeld) als dier of als plant bestaat, niet als 'organisme'. Een 'dier' bestaat natuurlijk ook niet, maar je snapt het voorbeeld vast.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 23:02:09
Quote Anchor link
thanks voor je toelichting Pim. Lijkt me inderdaad logischer dat je dan border als onderdeel van een cel neemt in plaats van als nieuwe class.
 

01/02/2011 23:14:02
Quote Anchor link
Sowieso, een border kan je ook weer als aparte klasse zien...
(Beetje offtopic, maar goed.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 23:16:54
Quote Anchor link
Maar je gaat voor zoiets "kleins" als een border toch niet een aparte class maken? Of wel??
 

01/02/2011 23:21:47
Quote Anchor link
Ik weet niet in wat voor context je denkt. Maar als ik aan html denk, dan zijn er genoeg elementen die gebruik kunnen maken van een border.
Of het klein is maakt niet zoveel uit. Je scheid dan wel mooi alles. Zie ook low coupling high cohesion en GRASP[/google].
Ook moet je maar eens naar bijvoorbeeld de
Dimension klasse van java kijken. Die doet ook niet veel...
(Java wordt toch gezien als de taal om OOP te leren.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 23:23:49
Quote Anchor link
oke... vage shit... krijg je wel erg veel bestanden op deze manier :-/
 
Niek s

niek s

02/02/2011 00:32:18
Quote Anchor link
echt super grappig die topic title :D
zo met die letters, en dan steeds 1 meer :D
 

02/02/2011 00:33:05
Quote Anchor link
Niek s op 02/02/2011 00:32:18:
echt super grappig die topic title :D
zo met die letters, en dan steeds 1 meer :D


LOOOOOOOL
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.