object naar array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

05/04/2013 10:09:43
Quote Anchor link
Hoi,

Dit is de eerste keer dat ik in PHP met objecten/classes werk.

Als ik dit kleine stukje script gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$contacts
= $import->getContacts();
print_r($contacts);
?>


Dan krijg ik terug (in HTML):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Array
(
    [0] => stdClass Object
        (
            [name] => Tom
            [email] => [email protected]
        )

    [1] => stdClass Object
        (
            [name] => Bob
            [email] => [email protected]
        )
    
     ...............
    
)


Nu wil ik alle e-mails in een array opslaan.
Alleen dit gaat nu niet omdat dit een object is.

Weet iemand hoe ik dit kan opslaan in een array?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:08:43
 
Erwin H

Erwin H

05/04/2013 10:14:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$emails
= array();
foreach( $contacts as $contact ){
  $emails[] = $contact->email;
}

?>

De vraag is alleen waarom je die array wilt hebben, want in feite staat het al in een array. Je kunt een email nu als volgt ophalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$contacts
[3]->email;
//of
$emails[3];
?>

Niet veel verschil.
Gewijzigd op 05/04/2013 10:14:57 door Erwin H
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

05/04/2013 11:05:08
Quote Anchor link
kan je niet heel makkelijk dit doen? zo doe ik het in ieder geval altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$contacts = $import->getContacts();
$array_contacts = (array)$contacts;
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

05/04/2013 11:22:14
Quote Anchor link
Erwin H op 05/04/2013 10:14:40:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$emails
= array();
foreach( $contacts as $contact ){
  $emails[] = $contact->email;
}

?>

De vraag is alleen waarom je die array wilt hebben, want in feite staat het al in een array. Je kunt een email nu als volgt ophalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$contacts
[3]->email;
//of
$emails[3];
?>

Niet veel verschil.


Bedankt. Het is hiermee gelukt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.