Object vullen PDO

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 12:53:00
Anchor link
Hallo allen,
Voor de genen die misschien mijn vorige topic ok hebben gelezen, dan weten die dat k met een inlog systeem bezig ben in OOP.

En nu zat ik eens te kijken naar PDO, en die heeft ook een PDO::FETCH_OBJ.
Nu vroeg k mij dus af,
Zou k van dat object direct mijn user kunnen maken, (als k dus de gegevens goed ophaal, en de namen hetzelfde zijn.)
Heeft iemand hier ervaring mee, of ben k de enige die met z'n stom idee op kan komen?

k bedoel dus iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class User {
private $naam;
private $email;
private $woonplaats;
}


$mysql = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=test' , 'root' , '' , array(     PDO::ATTR_PERSISTENT => true ) );


    $sql = $mysql->prepare('SELECT naam, email, woonplaats FROM pdo_test WHERE id=?');
    $sql->bindParam( 1 , $_SESSION['id'] );
    $sql->execute();

    $user = new User();
    $user = $sql->fetch( PDO::FETCH_OBJ );
?>


Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:00:59
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2009 12:58:00
Anchor link
nico schreef op 13.04.2009 12:53:
Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?


Uitleg (EN)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:00:00
Anchor link
ok,, dus gewoon een connectie die maar door blijft gaan (blijft draaien)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:20:00
Anchor link
Wat betreft je eerste vraag zou ik eens kijken naar de fetchObject() method. Daarmee is het inderdaad mogelijk om direct het gewenste object aan te maken met de uit de database opgehaalde gegevens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:25:00
Anchor link
ThnQ Blanche,
En er staat dan bij de 2e constructor (degene met 2 variable dus) een array met de elements erin,
Is een element dan het gegeven dat je uit de database haalt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:30:00
Anchor link
Nee, dat is een array met argumenten die jij zelf invult en die mee gegeven zullen worden aan de constructor. Als het goed is zijn de gegevens uit de database als property binnen de klasse beschikbaar.

Maar goed, ik zou zeggen probeer het eens uit. Maak op die manier eens een object aan en print dat eens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:33:00
Anchor link
Het wil niet echt lukken,
K moet in die array de argumenten meegeven, maar ik heb geen idee hoe k die moet aanroepen.
of moet k hem eerst gaan fetchen, en dat k dan pas de argumenten mee kunnen geven.
k ga ervan uit dat ze er wel hebben over nagedacht, en dat k dus gewoon iets als $sql->username kan gaan gebruiken.
Iemand enig idee?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 14:38:00
Anchor link
Nee, zo moet je het niet zien. Als jij de gegevens uit de database in een constructor wilt gebruiken in PHP, zul je ze inderdaad eerst moeten fetchen.

De method fetchObject() is echt bedoeld om een object dat je uit de database haalt, direct in PHP te kunnen gebruiken. De gegevens die je dan uit de database haalt, vormen de properties van het betreffende object.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:48:00
Anchor link
hmm,,
K begrijp er even vrij weinig van,
Misschien kan je me helpen als je een voorbeeldje ziet =P
Hier komt wat k nu heb:
//User_Store

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);
include 'user.php';
class User_Store
{
    private $mysql;
    public function __construct($host, $database, $username, $password)
    {

        $this->mysql = new PDO('mysql:host='. $host .';dbname='. $database , $username, $password, array(PDO::ATTR_PERSISTENT => true));
    }

    public function get($id)
    {

        $sql = $this->mysql->prepare('SELECT id, username, email FROM users WHERE id=?');
        $sql->bindParam( 1 , $id );
        $sql->execute();
        $user = $sql->fetchObject("User");
        return $user;
    }
}


?>


//User

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

class User
{
    private $id;
    private $username;
    private $email;
    
    public function __construct($id, $username, $email)
    {

        $this->id = $id;
        $this->username = $username;
        $this->email = $email;
    }

    
    public function printUser()
    {

        echo 'ID: '. $this->id;
        echo '<br />';
        echo 'Username: '. $this->username;
        echo '<br />';
        echo 'Email: '. $this->email;
    }
}


?>


//De test
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

include 'user_store.php';

$userStore = new User_Store('localhost', 'tuinhoeve_site', 'root', '');
$user = $userStore->get(1);
$user->printUser();

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 15:02:00
Anchor link
Als je het op die manier wilt aanpakken, gebruik je dus niet de constructor van je User klasse om dat object aan te maken. Dat doe je nu middels de fetchObject() method en daarom moet je de constructor leeg laten (of in ieder niet de gegevens vereisen die uit de database komen).

Verder zul je er in je printUser() method op moeten letten dat de properties van het User object genaamd zijn naar de kolommen die je in je SELECT query opgehaald hebt. Een goede afstemming tussen database en PHP code is hier dus van groot belang en de vraag is of zo'n verweving altijd even handig is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 17:57:07
Anchor link
Spamkickslotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.