objecten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 15:58:00
Quote Anchor link
ik wil graag een object 1x definiëren, en dan in alle functies van alle klassen kunnen gebruiken.

het moet een soort superglobal worden,
nu heb ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$oDb
= new database;
?>

en dit moet ik iedere functie van elke class herhalen, hoe voorkom ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:49:51
 
Frank -

Frank -

01/03/2009 16:03:00
 
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 16:04:00
Quote Anchor link
en dat object moet je dan via parent:: gebruiken, kan dit ook met gewoon oDb ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/03/2009 16:43:00
Quote Anchor link
Je wilt een bepaalde instantie van een klasse in verschillende methods van verschillende klassen gebruiken? De meest gangbare manier is dan om het object als parameter aan de betreffende method mee te geven.

Om verder te gaan op jouw voorbeeld van een database connectie, je maakt natuurlijk niet binnen elke methode een nieuwe verbinding met de database, dat is nergens voor nodig. Geef de instantie die de database verbinding bevat mee als parameter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$oDb
= new database;
$oInstance->methode($oDb);
?>
 
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 16:48:00
Quote Anchor link
dat is wel een mooie oplossing, maar is er geen manier om een superglobal aan te maken, of is dat af te raden?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/03/2009 16:51:00
Quote Anchor link
Dan zou je de instantie $oDb natuurlijk ook in een sessievariabele kunnen zetten.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 16:53:00
Quote Anchor link
maar het gaat mij erom wat de veiligste, code is..

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global $oDb = new database;
?>


werkt niet?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/03/2009 17:01:00
Quote Anchor link
Nee dat zal inderdaad niet werken. Als je binnen een method een variabele van buiten de method wilt gebruiken, zul je hem binnen de global scope moeten halen met de volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function jouwMethod()
{

    global $deVariabele;
}

?>

Op deze manier kun je $deVariabele, die buiten jouwMethod() gedeclareerd is, binnen jouwMethod() gebruiken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat $deVariabele reeds gedeclareerd is voordat je jouwMethod() aanroept.

En dat is direct de reden waarom het niet verstandig is om het op deze manier aan te pakken. Voordat je jouwMethod() kunt gebruiken, moet je dan altijd zorgen dat $deVariabele gedeclareerd is. Dat gaat zeker voor bugs in je scripts zorgen en die zouden wel eens erg lastig terug te vinden zijn.

Veel beter is het dan om $deVariabele gewoon als parameter aan jouwMethod() mee te geven.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 17:03:00
Quote Anchor link
maar als ik op index.php (waar alle objecten worden ingeladen) neerzet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$oDb
  = new database;
?>


dan kan ik met global het gebruiken. want dan is hij bij index.php gedefiniëerd? toch?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/03/2009 17:09:00
Quote Anchor link
Jep, maar wat is dan het probleem om $oDb gewoon als parameter aan je methods mee te geven?

Dat global idee gaat juist in tegen de hele OOP gedachte, namelijk dat stukken code eenvoudig herbruikbaar moeten zijn. En dat verminder je in jouw geval aangezien je met jouw oplossing vereist dat er altijd een variabele genaamd $oDd met de juiste inhoud gedeclareerd is voordat je de betreffende methods kunt gebruiken.

Het probleem is dat de variabele $oDb altijd precies die naam moet hebben en je daar nooit vanaf kunt wijken in je scripts. Gevolg: een klein spelfoutje of verandering qua naamgeving en je scripts werken niet meer. Dat probleem heb je niet als je de variabele als paramter aan je methods meegeeft, dan maakt het niets uit welke naam de variabele in het procedurele script heeft...
 
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 17:12:00
Quote Anchor link
ok, je hebt me overtuigt :) dat gaat dus parameter werk worden...

dan nog 1 dingetje, hoe geef je een parameter mee met een construct function?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/03/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class myClass
{
    public $sVar;
    
    public function __construct($sParam)
    {

        $this->sVar = $sParam;
    }
}


$oInstance = new myClass('parameter');
echo $oInstance->sVar;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robin de Vries

Robin de Vries

01/03/2009 17:17:00
Quote Anchor link
duidelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.