ODBC Connection failed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Volker

Jan Volker

13/07/2012 16:04:06
Quote Anchor link
Beste PHPHulp,

Ik probeer verbinding te maken via een php script met een access database die ik heb gekoppeld aan de ODBC. Maar wanneer ik het php script uitvoer krijg ik: "Connection Failed:" in mijn browser.

De php script ziet er alsvolgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$conn
=odbc_connect('access_DB','','');
if (!$conn)
  {
exit("Connection Failed: " . $conn);}
$sql="SELECT * FROM klanten";
$rs=odbc_exec($conn,$sql);
if (!$rs)
  {
exit("Error in SQL");}
echo "<table><tr>";
echo "<th>naam</th>";
echo "<th>woonplaats</th></tr>";
while (odbc_fetch_row($rs))
  {

  $naam=odbc_result($rs,"naam");
  $woonplaats=odbc_result($rs,"woonplaats");
  echo "<tr><td>$naam</td>";
  echo "<td>$woonplaats</td></tr>";
  }

odbc_close($conn);
echo "</table>";
?>


De database is niet beveiligd met een gebruikersnaam of wachtwoord.

Weet iemand misschien hoe ik dit kan oplossen.


Met vriendelijke groet,
Jan Volker
Gewijzigd op 13/07/2012 16:04:42 door Jan Volker
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:31:51
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/07/2012 10:51:39
Quote Anchor link
Connectionstring gebruiken ipv access_DB.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$conString
= '{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\inetpub\www.example.com\data\mydatabase.mdb;'
?>
 
Jan Volker

Jan Volker

19/07/2012 15:33:40
Quote Anchor link
Ik heb nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$conString
= '{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;';
if (!$conString)
  {
exit("Connection Failed: " . $conString);}
$sql="SELECT * FROM klanten";
$rs=odbc_exec($conString,$sql);
if (!$rs)
  {
exit("Error in SQL");}
echo "<table><tr>";
echo "<th>naam</th>";
echo "<th>woonplaats</th></tr>";
while (odbc_fetch_row($rs))
  {

  $naam=odbc_result($rs,"naam");
  $woonplaats=odbc_result($rs,"woonplaats");
  echo "<tr><td>$naam</td>";
  echo "<td>$woonplaats</td></tr>";
  }

odbc_close($conString);
echo "</table>";
?>


Ik krijg nu de foutmelding Error in SQL.

Hoe kan ik dat oplossen?
 
 - Diov  -

- Diov -

19/07/2012 15:37:37
Quote Anchor link
Al deze pagina eens doorgenomen?
http://www.w3schools.com/php/php_db_odbc.asp

Denk het wel ...
Heb je dit ook in je access database aangepast?


Open the Administrative Tools icon in your Control Panel.
Double-click on the Data Sources (ODBC) icon inside.
Choose the System DSN tab.
Click on Add in the System DSN tab.
Select the Microsoft Access Driver. Click Finish.
In the next screen, click Select to locate the database.
Give the database a Data Source Name (DSN).
Click OK.
 
Jan Volker

Jan Volker

19/07/2012 15:45:38
Quote Anchor link
Ja dat heb ik doorgenomen. Ik heb ook alle stappen uitgevoerd. Het "Connection Failed" probleem is nu opgelost. Alleen nu heb ik te maken met "Error in SQL".
 
 - Diov  -

- Diov -

19/07/2012 15:55:53
Quote Anchor link
Dan heb je een error in je query zelf.
Probeer eens met een foutafhandeling?

Dit stukje code moet je helemaal boven je script plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug
    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {
        if (DEBUG_MODE)
        {
            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }
        else
        {
            return $text;
        }
    }  


En vervang jouw query door deze eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$sql="SELECT * FROM klanten";

#  Check of query is gelukt    
if (($rs = odbc_exec($conn,$sql)) === false)
{
    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql,mysql_error(),'Fout met het ophalen.');
}
elseif (odbx_num_rows($rs) == 0)
{
    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echon we hier:
    echo 'Er is geen lid met dit id!';
}
else
{
   echo 'Query gelukt, nu de gegevens tonen';
}


** Er kunnen foutjes inzitten, heb nog nooit met OBCD gewerkt.
 
Jan Volker

Jan Volker

19/07/2012 16:03:29
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende foutmelding:
Warning: odbc_exec() expects parameter 1 to be resource, string given in C:\Program Files\test\test.php on line 31 Warning: odbc_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in C:\Program Files\test\test.php on line 36 Er is geen lid met dit id! Warning: odbc_exec() expects parameter 1 to be resource, string given in C:\Program Files\test\test.php on line 47 Error in SQL

Line 31 =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (($rs = odbc_exec($conString,$sql)) === false)


Line 36 =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
elseif (odbc_num_rows($rs) == 0)


Line 47 =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$rs=odbc_exec($conString,$sql);
Gewijzigd op 19/07/2012 16:04:24 door Jan Volker
 
 - Diov  -

- Diov -

19/07/2012 17:58:04
Quote Anchor link
Heb je en online voorbeeldje?
Maar ik denk dat ik veel te veel met mysql rekening heb gehouden.
Dit voorbeeldje vond ik trouwens nog op internet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

/**
 * Maak connectie met de database door de volgende code te gebruiken
 **/

 
 $dsn       = 'access';  // Vul hier de naam in die je zelf aan de data source hebt gegeven!!
 $username  = '';
 $password  = '';
 $connectie = odbc_connect($dsn, $user, $pass);
 
 /**
  * Zet de query in een variabele
  **/

  
 $Query = 'SELECT id, voornaam, achternaam FROM klanten';
 
 /**
  * Voer de query uit
  **/

  
  $results = odbc_do($connectie, $Query);
  
 /**
  * Toon de uitvoer op het scherm
  **/

  ?>

  
  <div style="width: 100%; height: 100%">
  
  <?php
  
  while(odbc_fetch_row($results)) {
      $id    = odbc_result($results, 'id');
      $voornaam = odbc_result($results, 'voornaam');
      $achternaam = odbc_result($results, 'achternaam');
      
      ?>

      <div style="width: 100%; height: 10%; background-color: #336699; color: #FFF;">
              <?php echo $achternaam . ' ,' . $voornaam . '<br />'; ?>
      </div>
      <div style="height: 2px; background-color: #FFF;"></div>
 
      <?php
  }
 
 
 odbc_close($connectie);
?>
</div>
Gewijzigd op 19/07/2012 18:04:46 door - Diov -
 
Aad B

Aad B

19/07/2012 20:19:47
Quote Anchor link
@Jan: Waar gebruik je de functie: odbc_connect() ??
Ik zie het nergens. Je hebt nog steeds geen connection handle.
Zie voorbeeld:
$conn=odbc_connect('northwind','','');
$sql="SELECT * FROM customers";
$rs=odbc_exec($conn,$sql);
(ik heb nog nooit met odbc gewerkt, dit voorbeeld staat op de eerder gegeven url)
Gewijzigd op 19/07/2012 20:20:49 door Aad B
 
Jan Volker

Jan Volker

20/07/2012 14:24:59
Quote Anchor link
@Dem Ian
Nee, ik heb helaas geen online voorbeeld. Dit script draait op de IIS van mijn server.

@Aad B
De functie odbc_connect gebruik ik nietmeer. Omdat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$conn=odbc_connect('access_DB','','');

is vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$conString = '{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;';
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2012 14:28:21
Quote Anchor link
Maar nu stop je slechts een string (= tekst) in een variabele.
Meer niet.
 
Jan Volker

Jan Volker

20/07/2012 14:41:36
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/07/2012 14:28:21:
Maar nu stop je slechts een string (= tekst) in een variabele.
Meer niet.

Hmm, dus dan moet ik dit hebben?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$conString = odbc_connect('{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;');
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2012 14:49:50
Quote Anchor link
Ik gebruik nooit odbc, maar dit ziet er beter uit.
Probeer het zou ik zeggen.
En lees de info eens door op php.net.
 
Jan Volker

Jan Volker

20/07/2012 14:51:47
Quote Anchor link
Ik krijg nogsteeds "Error in SQL" :(
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2012 14:55:36
Quote Anchor link
Maak nette foutafhandeling zodat je de 'echte' foutmelding te zien krijgt.
 
Jan Volker

Jan Volker

20/07/2012 15:02:50
Quote Anchor link
Wanneer ik de foutenafhandeling van Dem Ian gebruik krijg ik de volgende foutmelding:

Warning: odbc_connect() expects at least 3 parameters, 1 given in C:\Program Files\test\test.php on line 24 Warning: odbc_exec() expects parameter 1 to be resource, null given in C:\Program Files\test\test.php on line 30 Warning: odbc_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in C:\Program Files\test\test.php on line 35 Er is geen lid met dit id! Warning: odbc_exec() expects parameter 1 to be resource, null given in C:\Program Files\test\test.php on line 47 Error in SQL

Mijn script ziet er dan alsvolgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  

$conn=odbc_connect ($conString = '{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;');
if (!$conString)
  {
exit("Connection Failed: " . $conn);}
$sql="SELECT * FROM klanten";

#  Check of query is gelukt    
if (($rs = odbc_exec($conn,$sql)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql,mysql_error(),'Fout met het ophalen.');
}

elseif (odbc_num_rows($rs) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen lid met dit id!';
}

else
{
   echo 'Query gelukt, nu de gegevens tonen';
}


$rs=odbc_exec($conn,$sql);
if (!$rs)
  {
exit("Error in SQL");}
echo "<table><tr>";
echo "<th>naam</th>";
echo "<th>wonplaats</th></tr>";
while (odbc_fetch_row($rs))
  {

  $naam=odbc_result($rs,"naam");
  $woonplaats=odbc_result($rs,"woonplaats");
  echo "<tr><td>$naam</td>";
  echo "<td>$woonplaats</td></tr>";
  }

odbc_close($conn);
echo "</table>";
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/07/2012 15:06:56
Quote Anchor link
odbc_connect php.net

Hij verwacht dsn, username, password en cursor_type(deze is niet verpicht!).
Gewijzigd op 20/07/2012 15:07:26 door Chris PHP
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2012 15:12:41
Quote Anchor link
Niet:
$conn=odbc_connect ($conString = '{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;');

Maar:
$conn=odbc_connect ('{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;', $user, $password);
 
Chris PHP

Chris PHP

20/07/2012 15:14:47
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/07/2012 15:12:41:
Niet:
$conn=odbc_connect ($conString = '{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;');

Maar:
$conn=odbc_connect ('{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;', $user, $password);


Jan geeft aand dat er geen gebruikersnaam of wachtwoord op de db zit. Echter lijkt me dit verpicht voor de syntax, en niet verstandig om het niet te doen!
Gewijzigd op 20/07/2012 15:15:03 door Chris PHP
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2012 15:19:07
Quote Anchor link
Chris NVT op 20/07/2012 15:14:47:
Jan geeft aand dat er geen gebruikersnaam of wachtwoord op de db zit. Echter lijkt me dit verpicht voor de syntax, en niet verstandig om het niet te doen!


Dan zou het zo worden?
$conn=odbc_connect ('{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;', '', '');
 
Jan Volker

Jan Volker

20/07/2012 15:21:52
Quote Anchor link
Klopt ik maak geen gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord

Wanneer ik:
$conn=odbc_connect ('{Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=C:\Windows\NTDS\test\access_DB.mdb;', '', '');
doe krijg ik de volgende foutmelding:

Warning: odbc_connect(): SQL error: [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified, SQL state IM002 in SQLConnect in C:\Program Files\test\test.php on line 24 Connection Failed:
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.