Om de vreemde reden werkt het verwijderen van markers niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

03/04/2020 19:12:05
Quote Anchor link
De titels zegt het al.
Eigenlijk wil ik de google maps markers verbergen.

Ik volg de documentatie, maar er gebeurd niks.

Ik doe dit helemaal bovenaan

var markers = [];

onderaan de pagina doe ik:

<script src='https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=xxxxxxxxxxxxxxxx&callback=initMap'></script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
function initMap() {
    
    map = new google.maps.Map(document.getElementById("map"), {
        center: new google.maps.LatLng(51.605359, 4.162031),
        zoom: 6,
        mapTypeControl: false,
        mapTypeId: "roadmap",
        mapTypeControlOptions: {
            style: google.maps.MapTypeControlStyle.DROPDOWN_MENU
        },
         fullscreenControl: false,
         disableDoubleClickZoom: true
    }), homepage(), infoWindow = new google.maps.InfoWindow({
        height: 320
    })
}


function homepage()
{
  var e = jQuery("#catid").val();
  var t = jQuery("#catsubid").val();
  var value = jQuery("#pc").val();
  var straal = jQuery("#straal").val();
  var path = jQuery("input[name=term]").val();
      if (void 0 === value || "" === $.trim(value)) {
        /** @type {string} */
        value = "";
      }
      if (void 0 === path || "" === $.trim(path) || "[object%20HTMLInputElement]" == path) {
        /** @type {string} */
        path = "";
      }
  /** @type {string} */
  var url = "<?=HTML_ROOT?>inc/phpsqlsearch_genxml.php?lat=52.0327092&lng=3.8593459&catid=" + e + "&catidsub=" + t + "&postcode=" + value + "&straal=" + straal + "&term=" + path;
  downloadUrl(url, function(data) {
    var document = parseXml(data);
    var s = document.documentElement.getElementsByTagName("marker");
    var bounds = new google.maps.LatLngBounds;
    /** @type {number} */
    var i = 0;
    for (; i < s.length; i++)
    {
      var name = s[i].getAttribute("name");
      var type = s[i].getAttribute("img");
      var green = s[i].getAttribute("plaats");
      var id = (s[i].getAttribute("provincie"), s[i].getAttribute("catnaam"));
      var defVal = s[i].getAttribute("postcode");
      /** @type {number} */
      var index = parseFloat(s[i].getAttribute("distance"));
      var endColorCoords = s[i].getAttribute("id");
      var currentHash = s[i].getAttribute("num");
      var latlng = new google.maps.LatLng(parseFloat(s[i].getAttribute("lat")), parseFloat(s[i].getAttribute("lng")));

      // MAKER
     createMarker(latlng, name, green, type, endColorCoords);
      bounds.extend(latlng);
    } // end for

    var labels = 'ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ';
    markerClusterer = new MarkerClusterer(map, markers, {
    imagePath: "<?=HTML_ROOT?>images/markers/cluster/m"
    }) // end download


  });
}


CreateMarker maakt netjes de markers aan


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function createMarker(latlng, index, type, src, name) {
  var pinImage = src.replace("markern_", "markerm_");
  /** @type {string} */
  var path = src;
  /** @type {string} */
  var name = name; //console.log(name);
  var marker = new google.maps.Marker({
    map : map,
    position : latlng,
    icon : src
  });
markers.push(marker);
}


Deze komen dus netjes met clusers op de map
Als ik een radius via een select doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
jQuery(document).on("change", ".opradius", function(a)
{

    searchLocationsNear();
});

alert markers is 0. Dus hij haalt ze weg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function searchLocationsNear(e,radius) { // niet home
{
  for (var k = 0; k < markers.length; k++) {
    markers[k].setMap(null);    
  }
    markers = [];    
    
    alert(markers.length);

}



Snap er niks van, ik heb met adnere sites nooit problemen gehad in het verleden met markers te verwijderen/verbergen op deze manier.

Ik zie in de console dit:

DevTools failed to parse SourceMap: http://localhost/sm/3a884fe0bdb97cb3a94b410e67cf38fdc248890d5581232077b3e6241e25cd21.map
DevTools failed to parse SourceMap: http://localhost/test/js/bootstrap-select.js.map

VErder geen foutmledingen, de radius circle word ook gemaakt en de markers ook, maar ik krijg de markers niet meer weg???
Gewijzigd op 04/04/2020 04:08:07 door Daniel van Seggelen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:36:56
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/04/2020 20:55:15
Quote Anchor link
Dit zal lokaal sowieso niet werken? Volgens mij is de API-key gekoppeld aan een domein?
En tegenwoordig hebt je een "payment plan" nodig als je de API's van Google wilt gebruiken, ook al ben je geen grootverbruiker en kom je niet boven het aantal API-calls uit waar je voor zou moeten betalen.
 
Jan R

Jan R

04/04/2020 00:53:12
Quote Anchor link
De api werkt wel lokaal. Net getest :)
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

04/04/2020 04:05:34
Quote Anchor link
ZOals ik zei alles werkte, behalve het verbergen van de markers.
De Hele api werkt gewoon lokaal wel degelijk. Ik heb een officiele API key met paymentplan.

Ik zie de markers gewoon etc.
Het enige wat niet werkt is dat ik de merkers niet wegkrijg. Ook geen foutmeldingen etc. Heel erg vreemd. Ga het even met ff proberen.



Toevoeging op 04/04/2020 06:35:11:

Hele sipele oplossng:
Dit moet erbij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
markerClusterer.clearMarkers();


ALs je de clusters niet leeg haalt en je klikt erop dan worden de markers weer getoond, oom al verwijder je deze. met markerClusterer.clearMarkers(); zijn ze ook echt weg.
Gewijzigd op 04/04/2020 04:06:00 door Daniel van Seggelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.