omgekeerde range()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Johan M

Johan M

23/01/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik ben op zoek naar een scriptje of functie die het volgende voor mij kan doen:

De cijfers "1, 2, 3, 4 en 5" versimpelen naar "1 - 5" (1 tot en met 5 dus), maar ook:
"1 2 3 5 6 7" naar "1 - 3, 5 - 7".

Voor mijn gevoel is dit de functie range() omgekeerd, maar ik weet dus niet hoe ik dit voor elkaar moet krijgen.
De getallen worden nu weergegeven door een simpele echo, dit kan worden omgezet naar en array.

Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen,
grzz. Johan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan M
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:46:43
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 16:22:00
Quote Anchor link
Zo uit de handleiding:
Quote:
range() geeft een array van elementen van low naar high, inclusief. Wanneer low > high, dan zal de reeks lopen van high naar low.


Daarnaast kun je een array ook sorteren, zowel van laag naar hoog als hoog naar laag. Zie sort() en zijn vriendjes.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

23/01/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Dit misschien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$arr
[] = 1;
$arr[] = 2;
$arr[] = 3;
// Enz

echo $arr[0].' - '.end($arr);

//Niet getest

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/01/2008 16:29:00
Quote Anchor link
Wat je zou kunnen doen is de string:

123567 eerst in een array zetten, en dan met een for lus (van min naar het max nummer wat er in staat) controleren of alle waarden er in staan die tussen - en max zitten.

Sla dan de beginwaarde op in een variabele (Array is handigst!!) en begin met het doorlopen van de mogelijkheden. Staat een waarde niet in de array, neem dan die waarde -1 als laatste waarde, en start een nieuwe reeks die verder telt dan waar je bent.

Maar je zit wel met een probleem als je hoger dan 10 komt, want hoe bepaal je:

123567910 dat dan de 10 niet gewoon 1 en 0 zijn?
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

23/01/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Quote:
range() geeft een array van elementen van low naar high , inclusief. Wanneer low > high, dan zal de reeks lopen van high naar low.
Gooi er dan gewoon even een array_reverse() over en klaar is kees of in dit geval Johan.
 
Johan M

Johan M

23/01/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik ga even een poosje prutsen met de genoemde suggesties.

Ik hoopte dat er een of andere functie voor zou zijn, maar aangezien niemand die noemt begrijp ik dat het niet eens zo'n heel slechte vraag was.

Robert_Deiman schreef op 23.01.2008 16:29:
...
123567910 dat dan de 10 niet gewoon 1 en 0 zijn?
Dit probleem is denk ik niet aan de orde omdat all getallen gescheiden zijn. Hetzij door komma's of spaties o.i.d., of als aparte variabelen in een array, dat maakt niet uit.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/01/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Owja. ;) Het valt me nu pas op dat er een spatie tussen staat, dus dat zal dan geen probleem vormen.

Ik ken daar inderdaad geen functie voor, en het is geen slechte vraag. Vind 't wel een leuk vraagstuk eigenlijk.

Hopelijk kan je wat met mijn suggestie..
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Hoe gek wil je het hebben?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$arr = array_merge(range(1, 5), range('z', 'm'), array(9, 'A'), range(8, 4));

echo '<pre>';
print_r($arr);
echo '</pre>';

?>

Edit: Volgens mij heb ik de vraag niet goed gelezen. Sorry. :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Johan M

Johan M

23/01/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Creatief hoor SanThe, maar idd niet helemaal wat ik zoek :)
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2008 18:41:00
Quote Anchor link
Hoe krijg je die data binnen? In een string? Met komma's, spaties of wat dan ook er tussen? Zijn het altijd alleen getallen?
 
Johan M

Johan M

23/01/2008 18:45:00
Quote Anchor link
Het zijn inderdaad altijd alleen getallen die uit een SQL-database komen, nu geef ik ze weer met een echo, maar dit zou net zo makkelijk een array kunnen worden. Hier valt altijd wel een mouw aan te passen. Hoe de getallen gescheiden worden maakt dus ook niet uit.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/01/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
//string with space separated
$sSpacesep = '1 2 3 4 6 7 8 10 11 12';
//string with comma separated
$sCommasep = '1,2,3,5,6,7,12,13,14,16';

function
createrange($sString,$separator = ' '){
    $aNumbers = explode($separator,$sString);
    $j=1;
    $aNumarray = array();
    for($i=1; $i <= max($aNumbers); $i++){
        
        if(in_array($i,$aNumbers)){
            $aNumarray[$j][] = $i;        
            }

        else{
            $j++;
            }
        }

    $sRange = '';
    foreach($aNumarray as $key => $value){
        if(count($aNumarray[$key]) > 1){
            $sRange .= min($aNumarray[$key]).'-'.max($aNumarray[$key]).' ';
            }

        else{
            $sRange .= min($aNumarray[$key]).' ';
            }
        }

    return $sRange;
    }

    
// example for how to use it with a space separated string
echo createrange($sSpacesep);
// example for how to use it with a comma separated string
echo '<br />';
echo createrange($sCommasep,',');
?>


Edit:

De wijziging bevat nu ook dat je een losstaand nummer ook goed weergegeven wordt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Maar om iets te maken wat er mee om kan gaan, moet je op zijn minst weten hoe je het binnen krijgt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 18:55:00
Quote Anchor link
@Robert: komt in de richting. Gaat alleen nog niet helemaal lekker met een reeks als 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9 waarbij er dus ook ranges zijn waarin maar 1 getal voorkomt...

Edit:
Je had het al veranderd zie ik :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/01/2008 18:56:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.01.2008 18:53:
Maar om iets te maken wat er mee om kan gaan, moet je op zijn minst weten hoe je het binnen krijgt.


@SanThe
Zie mijn voorbeeldfunctie ;) Hij gaat er standaard vanuit dat het met een spatie is gescheiden, maar ook met , of elk ander leesteken is prima mogelijk als je dat maar aangeeft.

Je kan ook bijvoorbeeld (omdat je weet dat er alleen maar gehele getallen in mogen staan) controleren een array samenstellen met alle mogelijke scheidingstekens. Komt 1 van die tekens voor, dan kan je het daarop laten scheiden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
//string with space separated
$sSpacesep = '1 2 3 4 6 7 8 10 11 12';
//string with comma separated
$sCommasep = '1,2,3,5,6,7,12,13,14,16';

function
createrange($sString,$separator = ' '){
    
    if(!is_array($sString)){
        $aNumbers = explode($separator,$sString);
        }

    else{
        $aNumbers = $sString;
        }

    $j=1;
    $aNumarray = array();
    for($i=1; $i <= max($aNumbers); $i++){
        
        if(in_array($i,$aNumbers)){
            $aNumarray[$j][] = $i;        
            }

        else{
            $j++;
            }
        }

    $sRange = '';
    foreach($aNumarray as $key => $value){
        if(count($aNumarray[$key]) > 1){
            $sRange .= min($aNumarray[$key]).'-'.max($aNumarray[$key]).' ';
            }

        else{
            $sRange .= min($aNumarray[$key]).' ';
            }
        }

    return $sRange;
    }

    
// example for how to use it with a space separated string
echo createrange($sSpacesep);
// example for how to use it with a comma separated string
echo '<br />';
echo createrange($sCommasep,',');
?>


En in deze versie maakt het niet uit of er een array of een string als input wordt gegeven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Johan M

Johan M

23/01/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Tnx Robert, daar kan ik idd wat mee.

@ SanThe: dat maakt mij dus niet uit, ikzelf was iets aan het proberen op een manier waarmee het als array binnen komt, maar ik schreef dat het nu wordt weergegeven als een lijst met getallen. Daarom is Robert's manier nog mekkelijker! Het is net de manier waarop jij er iets mee kunt om dit op te lossen, de input die er in moet krijg ik wel voor elkaar.

Dat losse getal kan eventueel opgelost worden door een "if (mysql_num_rows($result) == 0)", maar lijkt met met deze laatste versie niet meer nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan M
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/01/2008 19:03:00
Quote Anchor link
@Johan
Dat losse getal is in ondertussen al opgelost, hij kijkt of er wel meer dan 1 waarden staan in een array. Zo ja, dan komen de min en de max met een streepje ertussen. Is het er maar 1, dan komt de enige waarde gewoon los in de output.

Het is nu in de laatste versie ook mogelijk om via een array te werken, als je dat prettiger vind.

Maar misschien dat het nog mooier is om 2 getallen die achter elkaar komen (5 en 6 die bijv met zijn 2'en bij elkaar blijven) gewoon met een comma te doen. Ga ik ook nog even inbouwen.
 
Johan M

Johan M

23/01/2008 19:06:00
Quote Anchor link
Jep, ik was net mn bericht aan het updaten naar de laatste situatie :)

In ieder geval super bedankt voor deze functie, hij werkt super. Met de update die je voorstelt erbij lijkt het me helemaal geweldig.
Ik had lang zitten tobben en zitten Googlen, maar ik kwam er niet uit, dus ik ben heel blij dat er hier zo fantastisch meegedacht wordt.
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 19:09:00
Quote Anchor link
Johan schreef op 23.01.2008 18:45:
Het zijn inderdaad altijd alleen getallen die uit een SQL-database komen
En waarom sorteer je niet in de query? SQL kent niet voor niks de optie ORDER BY....
 
Johan M

Johan M

23/01/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Sorteren wordt inderdaad gedaan via de SQL-query. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld dit lijstje:

1,2,3,5
10,14,20,100
21,22,23,24,30,31,32,33,34

Daarom wil ik per regel (deze zouden wel eens heel lang kunnen worden) dat er dit wordt weergegven:

1-3, 5
10, 14, 20, 100
21-24, 30-34

Dit voor het overzicht, en dat gaat volgens mij helemaal lukken met Robert's function. Mocht je dit kunnen oplossen via de SQL, vertel het me dan graag!
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Hoe ontstaan die lijstjes dan? Hoe ziet jouw datamodel eruit? En wat staat er in de diverse records aan data? Kun je daar een voorbeeldje van geven?

(ik vrees het ergste, het ziet eruit als gesorteerde tekst en geen getallen...)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.