Omschrijving en prijs uit database ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray Mond

Ray Mond

14/09/2020 17:36:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een script waarin de volgende code staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<tr>
            <td>Vaste omschrijving:</td>
            <td>
                <select class="form-control" id="omschrijvingDB" name="omschrijvingDB">
                    <option value="0">-</option>
                    <?
                    $res
= $dbase->query_array("SELECT * FROM verkoop_vaste_diensten ORDER BY omschrijving ASC");
                    if($res){
                        foreach($res as $w){
                            ?>

                            <option value="<?=$w['omschrijving']?>"><?=$w['omschrijving']?></option>
                            <?
                        }
                    }

                    ?>

                </select>
            </td>
          </tr>
        <tr>
          <td align="left">Omschrijving:</td>
          <td align="left">
            <input type="text" id="omschrijving" class="form-control" value="<?=$omschrijving?>" name="omschrijving" />
         </td>
        </tr>
          <tr>
          <td width="150">Prijs:</td>
          <td>
               <input type="text" id="stukprijs" class="form-control" value="<?=$stukprijs?>" name="stukprijs" />
               </td>
          </tr>


Omschrijving haalt hij netjes uit de database en die voert hij ook in bij het vakje omschrijving maar hoe krijg ik nu automatisch ook de prijs mee? Dat lukt me namelijk niet..
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 04:55:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 17:42:18
Quote Anchor link
Je results uit je query zijn onderdeel van je foreach() loop. Dus enkel binnen die foreach te bereiken.
Je zult dus een losse query moeten draaien voor je specifieke record.

Verder is het overdreven om * te gebruiken in een query. Benoem dan liever je velden die je gebruikt.
Gewijzigd op 14/09/2020 17:43:39 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

14/09/2020 18:49:36
Quote Anchor link
En hoe? :P haha..

En enige wat er in staat zijn omschrijving en stukprijs dus * maakt niet zo heel veel uit denk ik dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 19:01:57
Quote Anchor link
Je hebt twee verschillende dingen die je wilt ophalen: Het product (?) en de vaste diensten.

Nu haal je enkel een lijst in je foreach op met de vaste diensten.

Je moet nu enkel nog een aparte query maken waarmee je jou productgegevens van het specifieke product ophaalt, waaronder de prijs.
Gewijzigd op 14/09/2020 19:02:35 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

14/09/2020 19:06:53
Quote Anchor link
Ik haal zeg maar de vaste omschrijving uit de database en die zet hij dan zelf neer bij omschrijving, hetzelfde wil ik ook graag met de prijs doen zeg maar.

Dus als ik dan de vaste omschrijving aanklik dat de omschrijving en prijs dan ingevuld gaat zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 19:08:22
Quote Anchor link
Oh, dynamisch bedoel je? Dat de waarde uit je select-box direct wordt overgenomen naar je HTML?
Gewijzigd op 14/09/2020 19:09:46 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

14/09/2020 19:13:58
Quote Anchor link
Yes, precies..

Ik klik nu vaste omschrijving aan, dan vult hij zelf de omschrijving in zeg maar, datzelfde is de bedoeling ook met prijs.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 19:28:24
Quote Anchor link
Hier kan je vast wel verder mee werken?
https://www.tutorialspoint.com/online_jquery_editor.php
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/09/2020 19:31:11
 
Ray Mond

Ray Mond

15/09/2020 10:04:00
Quote Anchor link
Hm ja en nee, ik heb het onderwerp meerdere malen bekeken inmiddels en dat is toch niet wat bij mij gaat werken want hij haalt zijn 2e pas op na de POST, ik moet voordat ik een POST gebruik de gegevens al hebben zoals hierboven al bezig is in de script.

Ik klik op de vaste omschrijving en omschrijving gaat ingevuld worden, de prijs staat ook in de database maar dat vult hij niet in bij prijs
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2020 10:41:24
Quote Anchor link
Kan je het niet tegelijkertijd ophalen?
Laat eens een flowchart zien over hoe het nu werkt?
 
Ray Mond

Ray Mond

15/09/2020 10:51:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2020 11:05:45
Quote Anchor link
Dat is geen flowchart ;-)
Je doet dus meerdere POST-requests? Is AJAX misschien dan niet beter?
 
Ray Mond

Ray Mond

15/09/2020 11:08:57
Quote Anchor link
Ik post niks.. ik klik op de vaste omschrijving en die vult hij dan zelf aan in omschrijving..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2020 11:36:00
Quote Anchor link
Ik kan er geen chocola van maken. Schrijf het anders eens in detail op wat je doet, wat je ziet en wat er gebeurt, eventueel met een flowchart (pijlen-diagram).
 
Ray Mond

Ray Mond

15/09/2020 11:43:16
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met 3 opties..

Vaste omschrijving (hier haalt hij vaste diensten uit de database)
Omschrijving (voor als in de database niet bestaat dan kunnen we die handmatig invullen
Prijs (bedoeling is dat die uit de database komt of handmatig invullen...

Als ik de dropdown open vaste omschrijving (vaste diensten dus) dan kan ik bijvoorbeeld test dienst aanklikken, deze vult hij dan automatisch in bij omschrijving.

Prijs blijft dan leeg, maar het idee ervan is dat de prijs ook ingevuld moet worden automatisch na het selecteren van de dienst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2020 11:55:18
Quote Anchor link
Die code van Adoptive Solution is dan toch juist wat je zoekt?
 
Ray Mond

Ray Mond

15/09/2020 12:01:22
Quote Anchor link
Ik zal niet weten hoe ik dat zou moeten verwerken in mijn code want dat wat Adoptive Solution gaf dat snap ik wel gedeeltelijk maar daar gebeurd alles na de POST, hier gebeurd het voor iets maar verzonden gaat worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2020 12:08:01
Quote Anchor link
Waar zie jij een POST-request in dat voorbeeld?
 
Ray Mond

Ray Mond

15/09/2020 12:18:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript">
            $(document).ready(function()
            {
                $(".isolatie").change(function()
                {
                    var id=$(this).val();
                    var post_id = 'id='+ id;
                    $.ajax
                    ({
                        type: "POST",
                        url: "ajax1.php",
                        data: post_id,
                        cache: false,
                        success: function(isolatie)
                        {
                            $(".isolatie_renovatie").html(isolatie);
                        }
                    });

                });
            });
        </script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2020 12:20:26
Quote Anchor link
Je hoeft niet per se AJAX te gebruiken.
Als je enkel een waarde uit een selectbox wil kopiëren is dat erg overkill.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.