omzetten naar html mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Beezz

Beezz

14/01/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Hoi,

kan ik dit stukje scripty makkelijk omzetten naar html mail???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

    $datum
= date("d.m.Y H:i");

    $inhoud_mail = "=======================================================================\n";
    $inhoud_mail .= $strings['top'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "=======================================================================\n\n";
    $inhoud_mail .= $strings['confirmmailmsg'] . "\n\n";
    $inhoud_mail .= $strings['important2'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $_SERVER['SCRIPT_URI'] . "\n\n";

    $inhoud_mail .= $strings['company'] . $_POST['bedrijf'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['firstletter'] . $_POST['voorletter'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['lastname'] . $_POST['achternaam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['address'] . $_POST['adres'] . $_POST['nr'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['place'] . $_POST['plaats'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['telephone'] . $_POST['telefoon'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['emailmsg'] . $_POST['email'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['dattime'] . $_POST['date'] . $content['at'] . $_POST['tijd'] . "\n";  
    $inhoud_mail .= $strings['pickup'] . $_POST['ophaal'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['flight'] . $_POST['vluchtgegevens'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['destination'] . $_POST['ritten'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $strings['price'] . $complete_resultcar . "\n";
  
    $inhoud_mail .= $strings['agreed'] . $_POST['agree'] . "\n\n";
    
    $inhoud_mail .= $strings['msgcontent'] . "\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['orderinfo'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= $strings['send'] . $datum . $strings['by'] . $_POST['email'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "========================================================================\n\n";


    $headers .= "From: <{$email}>\r\n";
    $headers2 .= "From: ".$_POST['voorletter'] ." ". $_POST['achternaam']."<{$email}>\r\n";
    mail($mail_ontv, $strings['book2'], $inhoud_mail, $headers2);
    mail($mail_verz, $strings['book'], $inhoud_mail, $headers);
    mail($webmaster, $strings['book'], $inhoud_mail, $headers);

?>


Kan iemand mij een klein zetje geven??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:35:34
 
Menno Ridder

Menno Ridder

14/01/2009 11:59:00
Quote Anchor link
Kun je wat meer vertellen over wat je nou precies wil? Als je HTML in je mail wil moet je deze regel aan je headers toevoegen:
Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n

Verder gebruik je gewoon html code in je mail. Wat je nu weergeeft is slechts alle velden van de variabele. Je kunt er een mooi verhaal van maken dat je mail netter maakt:
Hallo $naam, <p>
Uw opgegeven gegevens volgen hier onder.<br />
<table>
etc etc...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2009 12:04:00
Quote Anchor link
HTML email verzenden met de mail() functie van PHP is een drama. Kijk bijvoorbeeld naar een mailer klasse als Swift Mailer, daarmee is het verzenden van HTML email een fluitje van een cent.

Verder bouw je zoals Menno al zegt je mailtje gewoon op als een HTML pagina. Let er echter wel op dat de HTML ondersteuning van de meeste mail clients bijzonder slecht is, zo wordt het gebruik van CSS bijna niet ondersteund. Het beste resultaat haal je volgens mij met het sterk verouderde HTML 3. Dus met leuke <font> tags en allemaal inline styles...
 
Beezz

Beezz

14/01/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Menno schreef op 14.01.2009 11:59:
Kun je wat meer vertellen over wat je nou precies wil? Als je HTML in je mail wil moet je deze regel aan je headers toevoegen:
Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n

Verder gebruik je gewoon html code in je mail. Wat je nu weergeeft is slechts alle velden van de variabele. Je kunt er een mooi verhaal van maken dat je mail netter maakt:
Hallo $naam, <p>
Uw opgegeven gegevens volgen hier onder.<br />
<table>
etc etc...


Beste Menno,

Dat begrijp ik, heb het hele script zelf gemaakt en als je goed kijkt dan zie je veel $string variabelen voor de $_POST['']. Omdat ik met een engels en ned. vertaling werk staat de inhoud daarvan in de $string[''].

Ook de aanhef van het mailtje....

Ik wil het mailtje in html laten binnekomen en wat flitsender laten ogen als nu.

Ziet er een beetje kaal uit vandaar mijn vraag..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2009 13:02:00
Quote Anchor link
Dat je vaste vertalingen in de array $strings hebt staan, wil toch nog niet zeggen dat je niets aan de opbouw kunt doen? Je kunt prima je mailtje als HTML opzetten en daarin die variabelen verwerken...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$inhoud
= '<html>
<head>
</head>
<body>
  <h1>Titel</h1>
  <p>Hier een aanhef waarin je een '
.$strings['naam'].' variabele gebruikt</p>
</body>
</html>'
;
?>
 
Beezz

Beezz

15/01/2009 09:11:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 14.01.2009 13:02:
Dat je vaste vertalingen in de array $strings hebt staan, wil toch nog niet zeggen dat je niets aan de opbouw kunt doen? Je kunt prima je mailtje als HTML opzetten en daarin die variabelen verwerken...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$inhoud
= '<html>
<head>
</head>
<body>
  <h1>Titel</h1>
  <p>Hier een aanhef waarin je een '
.$strings['naam'].' variabele gebruikt</p>
</body>
</html>'
;
?>


Als ik dat via de mail() functie van php doe dan werkt het niet....
Ik zie dan html tekst in mijn bericht.....
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

15/01/2009 09:14:00
Quote Anchor link
heb je wel de nodige headers mee gestuurd?
 
Beezz

Beezz

15/01/2009 09:22:00
Quote Anchor link
Ja maar dan mis ik de afzender:

Voorbeeldje....

Ik heb meerdere headers ivm verzender en ontvanger van de reservering.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

    $inhoud
= '
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>
<style type="text/css">
<!--
.stijl1 {
    font-family: Tahoma;
    font-weight: bold;
}
.stijl2 {font-family: Tahoma}
-->
</style>
</head>

<body>
<table width="507" height="328" border="0">
  <tr>
    <td height="15" colspan="2" bgcolor="#0033FF"><span class="stijl1">Uw gegevens</span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2">ja</span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2">ja</span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
    <td height="15"><span class="stijl2"></span></td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>
'
;

    $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n';
    $headers .= "From: <{$email}>\r\n";
    $headers2 .= "From: ".$_POST['voorletter'] ." ". $_POST['achternaam']."<{$email}>\r\n";
    mail($mail_ontv, $strings['book2'], $inhoud, $headers);
    mail($mail_verz, $strings['book'], $inhoud_mail, $headers);
    mail($webmaster, $strings['book'], $inhoud_mail, $headers);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

15/01/2009 09:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php                
$headers
= "From: \"Contact Formulier\" <".$cfg['email'].">\r\n";
$headers .= "Reply-To: \"".$naam."\" <".$email.">\n";
$headers .= "Return-Path: Mail-Error <".$cfg['email'].">\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
?>


maar waarom gebruik je geen swiftmailer!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Hipska BE

Hipska BE

15/01/2009 09:38:00
Quote Anchor link
Zoals dus al gezegd is..
Blanche schreef op 14.01.2009 12:04:
HTML email verzenden met de mail() functie van PHP is een drama. Kijk bijvoorbeeld naar een mailer klasse als Swift Mailer, daarmee is het verzenden van HTML email een fluitje van een cent.
 
Beezz

Beezz

15/01/2009 10:26:00
Quote Anchor link
Ik krijg swiftmailer niet aan de gang, vindt het een erg groot script voor een simpele reserveringpagina.. Tevens moet ik de hele boel weer opnieuw gaan doen. Wil ik wel maar niet nu......

Enig idee waarom ik swiftmailer niet werkende krijg??

Ik heb versie php 4 en 5 geprobeert te uploaden en..... niets!!!

Heb de documentatie doorgenomen maar waarschijnlijk kijk ik zoals gewoonlijk met mijn glazen oog ofzo....

Geeft niet wordt ook al een dagje ouder.......
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/01/2009 10:32:00
Quote Anchor link
Op de website van swift mailer staan duidelijke handleidingen over hoe je e.e.a. werkend moet krijgen. Er staat ook precies uitgelegd wat je waar moet uploaden en hoe je een mailtje moet versturen. Heb je die al eens doorgelezen?

Quote:
Enig idee waarom ik swiftmailer niet werkende krijg??
Nee geen idee. Maar laat dan eens zien wat je probeert? Dan weten we dat misschien wel.

Quote:
Ik heb versie php 4 en 5 geprobeert te uploaden
Je moet enkel de versie kiezen die bij jouw PHP versie hoort. Dat is eenvoudig te achterhalen door een scriptje met daarin enkel het volgende uit te voeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>

Bovenin zie je direct welke PHP versie je draait en dus weet je welke versie van Swift Mailer je nodig hebt.
 
Beezz

Beezz

15/01/2009 11:03:00
Quote Anchor link
@ Blanche

Bedankt,

ik ga nog maar eens die documentatie doornemen.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.