Omzetten naar UTF-16 lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cees D

Cees D

18/04/2011 13:56:47
Quote Anchor link
Vanuit een mysql table genereer ik m.b.v. een php-script een xml bestand.
Dat bestand moet in een andere database applicatie ingelezen worden. Die applicatie vereist dat het bestand UTF-16 gecodeerd is. Ik heb al - naar mijn idee - van alles geprobeerd om dit voor elkaar te krijgen, echter zonder resultaat.

Onder andere staat dit in mijn script:

header("Content-type: text/xml; charset=UTF-16");
header("Content-disposition: attachment; filename=export.xml");
//iconv_set_encoding("internal_encoding", "UTF-16");
//iconv_set_encoding("output_encoding", "UTF-16");
//var_dump(iconv_get_encoding('all'));
...
$xml_output = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-16\" standalone=\"yes\"?>
\n";

Overigens is de xml declaratie in bovenstaande regel identiek aan een xml export dat ik door de bewuste applicatie heb laten genereren.

Wie heeft enig idee hoe ik dit probleem kan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:36:27
 
Remco nvt

Remco nvt

18/04/2011 14:02:18
 
Cees D

Cees D

21/04/2011 19:08:35
Quote Anchor link
Daar kon ik zeker wat mee!
Na lange tijd zoeken, (b)lijkt dit de oplossing te zijn.
De gegenereerde XML-file ziet er nu wat vreemd uit, omdat er na elk karakter een spatie is toegevoegd. Enfin, dat maakt me niet uit. De database applicatie accepteert het bestand en dat was wat ik wilde.

Bedankt voor deze tip!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.