Onbekende constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 12:37:39
Quote Anchor link
In een MVC applicatie die ik wil doorgronden kom ik in de code van de database class dingen tegen die ik niet begrijp.
Het gaat om de regel:
' public function __construct( Config $config )'
Kan iemand me een zetje in de goede richting geven?

Die 'Config' is waarschijnlijk een class.
En '$config' een variabele.

Maar waar definieer je die zaken?

Het complete stukje code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
namespace skf;

class db extends \PDO
{
    /**
     * factory
     *
     * Sets an DataBaseBinding compatible object based on the type of database
     * defined in $config_values['database']['db_type']
     */

    public function __construct( Config $config )
    {

        $db_type = $config->config_values['database']['db_type'];
        $db_host = $config->config_values['database']['db_host'];
        $db_name = $config->config_values['database']['db_name'];
        $db_user = $config->config_values['database']['db_user'];
        $db_pass = $config->config_values['database']['db_pass'];
        $db_port = $config->config_values['database']['db_port'];
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:19:07
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 16:26:02
Quote Anchor link
Nou, je zit in de namespace "skf", dus d(i)e Config class zal naar alle waarschijnlijkheid daar gedefinieerd zijn?

$config is dus ook niet zomaar een variabele, maar zou een object van die Config class moeten zijn.
 
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 16:39:48
Quote Anchor link
Thomas,
Dank je. Je antwoord verlegt m'n vraag naar: 'Hoe lees je de inhoud van een namespace?'
Heb je een suggestie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 17:28:15
Quote Anchor link
Uhm.

Vaak gebeurt dit op afroep? Op het moment dat je een object van een class maakt wordt de class-definitie opgevraagd/ingeladen. Dus dit gebeurt (meestal) pas op het moment dat je classes ook daadwerkelijk gebruikt. Op deze manier is er geen "verspilling": je gebruikt enkel hetgeen je nodig hebt.

In applicaties die OOP gebruiken is er vaak een "autoloader" aanwezig: deze beschrijft in wezen waar classes gevonden kunnen worden zodat je deze bestanden niet allemaal hoeft te requiren/includen maar direct kunt gebruiken alsof de locatie al bekend was. Deze fungeert als een "mapper" van classnaam naar fysieke locatie, en meestal stemmen deze twee ook in grote lijnen overeen, zodat het redelijk logisch/vanzelfsprekend is waar deze classes te vinden zijn.

PHP heeft hier zelf ook aanbevelingen voor hoe de organisatie er uit zou moeten zien zodat (idealiter) alle applicaties eenzelfde indeling hebben.

Je kunt dus naar alle waarschijnlijkheid de inhoud van de namespace bekijken door naar de desbetreffende directory te navigeren, aangenomen dat de bestanden in jouw applicatie/de library in kwestie op die manier georganiseerd zijn.
Gewijzigd op 28/01/2020 17:29:29 door Thomas van den Heuvel
 
Jan Kila

Jan Kila

29/01/2020 20:51:30
Quote Anchor link
Het is me nog steeds een raadsel.
Ik heb die class Config gemaakt - en daar maak ik in de init.php een instantie van: $config = new Config;
In de class DataBase roep ik aan met:
public function __construct( Config $config )
...(alles dat nodig is om PDO aan de gang te krijgen)...
En dat werkt, natuurlijk zou ik bijna zeggen.
Maar waarom staat die class naam daar? Zonder dat werkt het toch ook prima.
Kan/wil iemand me dat uitleggen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2020 22:07:23
Quote Anchor link
Hiermee kun je afdwingen dat ook alleen maar een $config van het juiste type (class Config of een afgeleide) wordt meegegeven. En stopt je script dus als er per ongeluk bijvoorbeeld een array wordt doorgegeven.

Als je alles altijd goed doet heb je dit natuurlijk niet nodig, en het is dus ook niet verplicht. Maar als je werkelijk altijd alles goed doet, dan zijn er denk heel wat werkgevers in je geïnteresseerd. Kortom: het is er een in de categorie "controle is beter dan vertrouwen".

Overigens is er wel een klein beetje extra processing tijd mee gemoeid (het controleren kost uiteraard tijd), dus een script zonder dit soort "opsmuk" zal iets sneller werken. Maar het zal amper merkbaar zijn, en het heeft natuurlijk ook voordelen.

Als je meer wilt weten kun je zoeken op "Type declarations" ( https://www.php.net/manual/en/functions.arguments.php#functions.arguments.type-declaration ). Sinds PHP 7 kun je ook voor de return value een type opgeven ( https://www.php.net/manual/en/functions.returning-values.php#functions.returning-values.type-declaration ).
 
Jan Kila

Jan Kila

30/01/2020 12:09:57
Quote Anchor link
Rob,
Dank je. Nu is helder Wat er gebeurt en je vertelt er ook bij Waarom het bestaat.
In een groot project waar veel mensen aan werken inderdaad een nuttig vangnet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/01/2020 13:05:09
Quote Anchor link
Bijkomend voordeel: een slimme php editor zal de class herkennen en type-hints geven zoals de public methods.

In plaats van rechtstreeks een Class naam op te geven mag er ook een interface opgegeven worden. Vervolgens wordt elke class toegestaan die de interface geïmplementeerd heeft. Zoek maar op php interfaces voor meer info.
Gewijzigd op 30/01/2020 13:05:43 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.