Onbekende constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 12:37:39
Quote Anchor link
In een MVC applicatie die ik wil doorgronden kom ik in de code van de database class dingen tegen die ik niet begrijp.
Het gaat om de regel:
' public function __construct( Config $config )'
Kan iemand me een zetje in de goede richting geven?

Die 'Config' is waarschijnlijk een class.
En '$config' een variabele.

Maar waar definieer je die zaken?

Het complete stukje code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
namespace skf;

class db extends \PDO
{
    /**
     * factory
     *
     * Sets an DataBaseBinding compatible object based on the type of database
     * defined in $config_values['database']['db_type']
     */

    public function __construct( Config $config )
    {

        $db_type = $config->config_values['database']['db_type'];
        $db_host = $config->config_values['database']['db_host'];
        $db_name = $config->config_values['database']['db_name'];
        $db_user = $config->config_values['database']['db_user'];
        $db_pass = $config->config_values['database']['db_pass'];
        $db_port = $config->config_values['database']['db_port'];
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:34:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 16:26:02
Quote Anchor link
Nou, je zit in de namespace "skf", dus d(i)e Config class zal naar alle waarschijnlijkheid daar gedefinieerd zijn?

$config is dus ook niet zomaar een variabele, maar zou een object van die Config class moeten zijn.
 
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 16:39:48
Quote Anchor link
Thomas,
Dank je. Je antwoord verlegt m'n vraag naar: 'Hoe lees je de inhoud van een namespace?'
Heb je een suggestie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 17:28:15
Quote Anchor link
Uhm.

Vaak gebeurt dit op afroep? Op het moment dat je een object van een class maakt wordt de class-definitie opgevraagd/ingeladen. Dus dit gebeurt (meestal) pas op het moment dat je classes ook daadwerkelijk gebruikt. Op deze manier is er geen "verspilling": je gebruikt enkel hetgeen je nodig hebt.

In applicaties die OOP gebruiken is er vaak een "autoloader" aanwezig: deze beschrijft in wezen waar classes gevonden kunnen worden zodat je deze bestanden niet allemaal hoeft te requiren/includen maar direct kunt gebruiken alsof de locatie al bekend was. Deze fungeert als een "mapper" van classnaam naar fysieke locatie, en meestal stemmen deze twee ook in grote lijnen overeen, zodat het redelijk logisch/vanzelfsprekend is waar deze classes te vinden zijn.

PHP heeft hier zelf ook aanbevelingen voor hoe de organisatie er uit zou moeten zien zodat (idealiter) alle applicaties eenzelfde indeling hebben.

Je kunt dus naar alle waarschijnlijkheid de inhoud van de namespace bekijken door naar de desbetreffende directory te navigeren, aangenomen dat de bestanden in jouw applicatie/de library in kwestie op die manier georganiseerd zijn.
Gewijzigd op 28/01/2020 17:29:29 door Thomas van den Heuvel
 
Jan Kila

Jan Kila

29/01/2020 20:51:30
Quote Anchor link
Het is me nog steeds een raadsel.
Ik heb die class Config gemaakt - en daar maak ik in de init.php een instantie van: $config = new Config;
In de class DataBase roep ik aan met:
public function __construct( Config $config )
...(alles dat nodig is om PDO aan de gang te krijgen)...
En dat werkt, natuurlijk zou ik bijna zeggen.
Maar waarom staat die class naam daar? Zonder dat werkt het toch ook prima.
Kan/wil iemand me dat uitleggen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2020 22:07:23
Quote Anchor link
Hiermee kun je afdwingen dat ook alleen maar een $config van het juiste type (class Config of een afgeleide) wordt meegegeven. En stopt je script dus als er per ongeluk bijvoorbeeld een array wordt doorgegeven.

Als je alles altijd goed doet heb je dit natuurlijk niet nodig, en het is dus ook niet verplicht. Maar als je werkelijk altijd alles goed doet, dan zijn er denk heel wat werkgevers in je geïnteresseerd. Kortom: het is er een in de categorie "controle is beter dan vertrouwen".

Overigens is er wel een klein beetje extra processing tijd mee gemoeid (het controleren kost uiteraard tijd), dus een script zonder dit soort "opsmuk" zal iets sneller werken. Maar het zal amper merkbaar zijn, en het heeft natuurlijk ook voordelen.

Als je meer wilt weten kun je zoeken op "Type declarations" ( https://www.php.net/manual/en/functions.arguments.php#functions.arguments.type-declaration ). Sinds PHP 7 kun je ook voor de return value een type opgeven ( https://www.php.net/manual/en/functions.returning-values.php#functions.returning-values.type-declaration ).
 
Jan Kila

Jan Kila

30/01/2020 12:09:57
Quote Anchor link
Rob,
Dank je. Nu is helder Wat er gebeurt en je vertelt er ook bij Waarom het bestaat.
In een groot project waar veel mensen aan werken inderdaad een nuttig vangnet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/01/2020 13:05:09
Quote Anchor link
Bijkomend voordeel: een slimme php editor zal de class herkennen en type-hints geven zoals de public methods.

In plaats van rechtstreeks een Class naam op te geven mag er ook een interface opgegeven worden. Vervolgens wordt elke class toegestaan die de interface geïmplementeerd heeft. Zoek maar op php interfaces voor meer info.
Gewijzigd op 30/01/2020 13:05:43 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.