Onbekende constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 12:37:39
Quote Anchor link
In een MVC applicatie die ik wil doorgronden kom ik in de code van de database class dingen tegen die ik niet begrijp.
Het gaat om de regel:
' public function __construct( Config $config )'
Kan iemand me een zetje in de goede richting geven?

Die 'Config' is waarschijnlijk een class.
En '$config' een variabele.

Maar waar definieer je die zaken?

Het complete stukje code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
namespace skf;

class db extends \PDO
{
    /**
     * factory
     *
     * Sets an DataBaseBinding compatible object based on the type of database
     * defined in $config_values['database']['db_type']
     */

    public function __construct( Config $config )
    {

        $db_type = $config->config_values['database']['db_type'];
        $db_host = $config->config_values['database']['db_host'];
        $db_name = $config->config_values['database']['db_name'];
        $db_user = $config->config_values['database']['db_user'];
        $db_pass = $config->config_values['database']['db_pass'];
        $db_port = $config->config_values['database']['db_port'];
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:36:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 16:26:02
Quote Anchor link
Nou, je zit in de namespace "skf", dus d(i)e Config class zal naar alle waarschijnlijkheid daar gedefinieerd zijn?

$config is dus ook niet zomaar een variabele, maar zou een object van die Config class moeten zijn.
 
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 16:39:48
Quote Anchor link
Thomas,
Dank je. Je antwoord verlegt m'n vraag naar: 'Hoe lees je de inhoud van een namespace?'
Heb je een suggestie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 17:28:15
Quote Anchor link
Uhm.

Vaak gebeurt dit op afroep? Op het moment dat je een object van een class maakt wordt de class-definitie opgevraagd/ingeladen. Dus dit gebeurt (meestal) pas op het moment dat je classes ook daadwerkelijk gebruikt. Op deze manier is er geen "verspilling": je gebruikt enkel hetgeen je nodig hebt.

In applicaties die OOP gebruiken is er vaak een "autoloader" aanwezig: deze beschrijft in wezen waar classes gevonden kunnen worden zodat je deze bestanden niet allemaal hoeft te requiren/includen maar direct kunt gebruiken alsof de locatie al bekend was. Deze fungeert als een "mapper" van classnaam naar fysieke locatie, en meestal stemmen deze twee ook in grote lijnen overeen, zodat het redelijk logisch/vanzelfsprekend is waar deze classes te vinden zijn.

PHP heeft hier zelf ook aanbevelingen voor hoe de organisatie er uit zou moeten zien zodat (idealiter) alle applicaties eenzelfde indeling hebben.

Je kunt dus naar alle waarschijnlijkheid de inhoud van de namespace bekijken door naar de desbetreffende directory te navigeren, aangenomen dat de bestanden in jouw applicatie/de library in kwestie op die manier georganiseerd zijn.
Gewijzigd op 28/01/2020 17:29:29 door Thomas van den Heuvel
 
Jan Kila

Jan Kila

29/01/2020 20:51:30
Quote Anchor link
Het is me nog steeds een raadsel.
Ik heb die class Config gemaakt - en daar maak ik in de init.php een instantie van: $config = new Config;
In de class DataBase roep ik aan met:
public function __construct( Config $config )
...(alles dat nodig is om PDO aan de gang te krijgen)...
En dat werkt, natuurlijk zou ik bijna zeggen.
Maar waarom staat die class naam daar? Zonder dat werkt het toch ook prima.
Kan/wil iemand me dat uitleggen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2020 22:07:23
Quote Anchor link
Hiermee kun je afdwingen dat ook alleen maar een $config van het juiste type (class Config of een afgeleide) wordt meegegeven. En stopt je script dus als er per ongeluk bijvoorbeeld een array wordt doorgegeven.

Als je alles altijd goed doet heb je dit natuurlijk niet nodig, en het is dus ook niet verplicht. Maar als je werkelijk altijd alles goed doet, dan zijn er denk heel wat werkgevers in je geïnteresseerd. Kortom: het is er een in de categorie "controle is beter dan vertrouwen".

Overigens is er wel een klein beetje extra processing tijd mee gemoeid (het controleren kost uiteraard tijd), dus een script zonder dit soort "opsmuk" zal iets sneller werken. Maar het zal amper merkbaar zijn, en het heeft natuurlijk ook voordelen.

Als je meer wilt weten kun je zoeken op "Type declarations" ( https://www.php.net/manual/en/functions.arguments.php#functions.arguments.type-declaration ). Sinds PHP 7 kun je ook voor de return value een type opgeven ( https://www.php.net/manual/en/functions.returning-values.php#functions.returning-values.type-declaration ).
 
Jan Kila

Jan Kila

30/01/2020 12:09:57
Quote Anchor link
Rob,
Dank je. Nu is helder Wat er gebeurt en je vertelt er ook bij Waarom het bestaat.
In een groot project waar veel mensen aan werken inderdaad een nuttig vangnet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/01/2020 13:05:09
Quote Anchor link
Bijkomend voordeel: een slimme php editor zal de class herkennen en type-hints geven zoals de public methods.

In plaats van rechtstreeks een Class naam op te geven mag er ook een interface opgegeven worden. Vervolgens wordt elke class toegestaan die de interface geïmplementeerd heeft. Zoek maar op php interfaces voor meer info.
Gewijzigd op 30/01/2020 13:05:43 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.