Onbekende constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 12:37:39
Quote Anchor link
In een MVC applicatie die ik wil doorgronden kom ik in de code van de database class dingen tegen die ik niet begrijp.
Het gaat om de regel:
' public function __construct( Config $config )'
Kan iemand me een zetje in de goede richting geven?

Die 'Config' is waarschijnlijk een class.
En '$config' een variabele.

Maar waar definieer je die zaken?

Het complete stukje code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
namespace skf;

class db extends \PDO
{
    /**
     * factory
     *
     * Sets an DataBaseBinding compatible object based on the type of database
     * defined in $config_values['database']['db_type']
     */

    public function __construct( Config $config )
    {

        $db_type = $config->config_values['database']['db_type'];
        $db_host = $config->config_values['database']['db_host'];
        $db_name = $config->config_values['database']['db_name'];
        $db_user = $config->config_values['database']['db_user'];
        $db_pass = $config->config_values['database']['db_pass'];
        $db_port = $config->config_values['database']['db_port'];
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:40:15
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 16:26:02
Quote Anchor link
Nou, je zit in de namespace "skf", dus d(i)e Config class zal naar alle waarschijnlijkheid daar gedefinieerd zijn?

$config is dus ook niet zomaar een variabele, maar zou een object van die Config class moeten zijn.
 
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 16:39:48
Quote Anchor link
Thomas,
Dank je. Je antwoord verlegt m'n vraag naar: 'Hoe lees je de inhoud van een namespace?'
Heb je een suggestie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 17:28:15
Quote Anchor link
Uhm.

Vaak gebeurt dit op afroep? Op het moment dat je een object van een class maakt wordt de class-definitie opgevraagd/ingeladen. Dus dit gebeurt (meestal) pas op het moment dat je classes ook daadwerkelijk gebruikt. Op deze manier is er geen "verspilling": je gebruikt enkel hetgeen je nodig hebt.

In applicaties die OOP gebruiken is er vaak een "autoloader" aanwezig: deze beschrijft in wezen waar classes gevonden kunnen worden zodat je deze bestanden niet allemaal hoeft te requiren/includen maar direct kunt gebruiken alsof de locatie al bekend was. Deze fungeert als een "mapper" van classnaam naar fysieke locatie, en meestal stemmen deze twee ook in grote lijnen overeen, zodat het redelijk logisch/vanzelfsprekend is waar deze classes te vinden zijn.

PHP heeft hier zelf ook aanbevelingen voor hoe de organisatie er uit zou moeten zien zodat (idealiter) alle applicaties eenzelfde indeling hebben.

Je kunt dus naar alle waarschijnlijkheid de inhoud van de namespace bekijken door naar de desbetreffende directory te navigeren, aangenomen dat de bestanden in jouw applicatie/de library in kwestie op die manier georganiseerd zijn.
Gewijzigd op 28/01/2020 17:29:29 door Thomas van den Heuvel
 
Jan Kila

Jan Kila

29/01/2020 20:51:30
Quote Anchor link
Het is me nog steeds een raadsel.
Ik heb die class Config gemaakt - en daar maak ik in de init.php een instantie van: $config = new Config;
In de class DataBase roep ik aan met:
public function __construct( Config $config )
...(alles dat nodig is om PDO aan de gang te krijgen)...
En dat werkt, natuurlijk zou ik bijna zeggen.
Maar waarom staat die class naam daar? Zonder dat werkt het toch ook prima.
Kan/wil iemand me dat uitleggen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2020 22:07:23
Quote Anchor link
Hiermee kun je afdwingen dat ook alleen maar een $config van het juiste type (class Config of een afgeleide) wordt meegegeven. En stopt je script dus als er per ongeluk bijvoorbeeld een array wordt doorgegeven.

Als je alles altijd goed doet heb je dit natuurlijk niet nodig, en het is dus ook niet verplicht. Maar als je werkelijk altijd alles goed doet, dan zijn er denk heel wat werkgevers in je geïnteresseerd. Kortom: het is er een in de categorie "controle is beter dan vertrouwen".

Overigens is er wel een klein beetje extra processing tijd mee gemoeid (het controleren kost uiteraard tijd), dus een script zonder dit soort "opsmuk" zal iets sneller werken. Maar het zal amper merkbaar zijn, en het heeft natuurlijk ook voordelen.

Als je meer wilt weten kun je zoeken op "Type declarations" ( https://www.php.net/manual/en/functions.arguments.php#functions.arguments.type-declaration ). Sinds PHP 7 kun je ook voor de return value een type opgeven ( https://www.php.net/manual/en/functions.returning-values.php#functions.returning-values.type-declaration ).
 
Jan Kila

Jan Kila

30/01/2020 12:09:57
Quote Anchor link
Rob,
Dank je. Nu is helder Wat er gebeurt en je vertelt er ook bij Waarom het bestaat.
In een groot project waar veel mensen aan werken inderdaad een nuttig vangnet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/01/2020 13:05:09
Quote Anchor link
Bijkomend voordeel: een slimme php editor zal de class herkennen en type-hints geven zoals de public methods.

In plaats van rechtstreeks een Class naam op te geven mag er ook een interface opgegeven worden. Vervolgens wordt elke class toegestaan die de interface geïmplementeerd heeft. Zoek maar op php interfaces voor meer info.
Gewijzigd op 30/01/2020 13:05:43 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.