Onchange selectbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stef a

Stef a

17/01/2014 17:42:31
Quote Anchor link
Ik heb een grote lijst plaatsnamen in een mysql tabel staan, en wil via een form hier 1 uit selecteren
Hoe kan ik dat maken zoals google dat doet, dat er terwijl je typt resultaten die voldoen aan je opdracht worden getoond?
Omdat de tabel city-id`s en andere informatie bevat die op een andere pagina(process.php) wordt gebruikt, wil ik dat er alleen een optie kan worden geselecteerd, en niet gewoon tekst ingetypt door de user.

Hoe dit te doen??
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:53:22
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2014 17:44:20
Quote Anchor link
Kijk eens naar Ajax.
 
Christian k

christian k

17/01/2014 17:47:40
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2014 17:51:45
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/01/2014 19:33:41
Quote Anchor link
Ik denk dat Stef dit bedoelt:

http://jqueryui.com/autocomplete/ wat overigens alles met ajax te maken heeft.
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 10:28:18
Quote Anchor link
Bedankt voor de links, maar hoe kan ik nu een koppeling maken naar mijn mysql database, en dan zoals google dat doet suggesties weergeven tijdens het typen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2014 10:33:01
Quote Anchor link
Zo doe ik dat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT" );
header("Last-Modified: " . gmdate( "D, d M Y H:i:s" ) . "GMT" );
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate" );
header("Pragma: no-cache" );
header('Content-Type: application/json; charset=utf-8');

if (isset($_GET['term']) && $_GET['term'] != '') {
$sql = "SELECT naam, dit, dat, zus, zo FROM tblname
         WHERE naam = '"
.mysqli_real_escape_string($con,$_GET['term'])."'";
$suggest_query = mysql_query($sql);
$searchresults = array();
    while($suggest = mysql_fetch_assoc($suggest_query)) {
        $searchresults[] = array("label" => utf8_encode($suggest['naam']), "id" => $suggest['id']);
    }
}

echo json_encode($searchresults);
?>


Dit script roep ik aan via het 'source' event van de $.autocomplete() en verwacht standaard een output in JSON.
Gewijzigd op 18/01/2014 10:42:53 door - Ariën -
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 10:39:53
Quote Anchor link
Als ik dit op een lege pagina plaats, dan komt er alleen "null" te staan. Ik krijg geen simpele searchbox te zien
Ik zie wel waar ik de tblname kan invullen, maar moet een wachtwoord/username/host niet worden toegevoegd?

Ik zoek naar iets zoals op jou site staat in de reisplanner: zodra je gaat typen, komen er een aantal suggesties, ik weet niet of de NS dit uit een database haalt of vanuit een api, maar het idee is hetzelfde (http://www.treinenweb.nl/page/reisplanner)
Gewijzigd op 18/01/2014 10:42:29 door Stef a
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2014 10:41:42
Quote Anchor link
Dit is de afhandeling van de autocomplete. Lees ook mijn laatste regel eens in mijn vorige post.
MySQL connectie moet je uiteraard ook even doen.
Gewijzigd op 18/01/2014 10:42:34 door - Ariën -
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 10:43:49
Quote Anchor link
Hoe kan ik dan vanuit een form, op bijvoorbeeld index.php hier de autosuggest vandaan halen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2014 10:45:21
Quote Anchor link
Oh, die reisplanner, dat is een standaard 'widget' die de NS aanlevert waar ik op de kleuren en de titel na verder geen controle over heb. Ik ga daar op termijn ook vanaf stappen en via de NS API werken.

Toevoeging op 18/01/2014 10:47:24:

Via dit script: http://jqueryui.com/autocomplete/
maar dan in plaats van een vaste array, gebruik je:
source: 'zoeken.php'

In zoeken.php plaats je dan dat PHP-script wat ik je gaf, en die wordt vervolgens uitslutiend door de autocomplete gebruikt.

Dit gebruik ik dus als benodigde JS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$("#stationsearch").autocomplete({
            source: "js/station_suggest.php",
        minLength: 2,
        select: function( event, ui ) {
            window.location = '/stations/'+ui.item.id;
        }
    });
Gewijzigd op 18/01/2014 10:49:52 door - Ariën -
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 10:49:48
Quote Anchor link
Dank je wel
Gewijzigd op 18/01/2014 10:50:44 door Stef a
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2014 10:50:35
Quote Anchor link
Nogmaals: Zie http://jqueryui.com/autocomplete/
Dan heb je al een flinke stap gezet als het al vanaf standaard werkt.

Daarna moet je even de boel ombouwen:
- je PHP-script als 'source' aanroepen
- connectie in je PHP-script aanpassen en veldnamen
Gewijzigd op 18/01/2014 10:52:06 door - Ariën -
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 17:49:10
Quote Anchor link
Ik heb nu op de index het script staan van : http://jqueryui.com/autocomplete/, met als enige aanpassing de source naar " source: "data.php" " en dan is data.php het de afhandeling zoals boven staat, met als enige aanpassingen de call naar sql

Nu zegt data.php dat de connectie met database is gelukt, maar ik krijg in de index geen resultaten.
Wat gaat er mis?

data.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$link
=mysqli_connect("host","user","pass","db_name");

if (!$link) {
    die('Could not connect: ' . mysql_error());
}

echo 'Connected successfully';

header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT" );
header("Last-Modified: " . gmdate( "D, d M Y H:i:s" ) . "GMT" );
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate" );
header("Pragma: no-cache" );
header('Content-Type: application/json; charset=utf-8');

if (isset($_GET['term']) && $_GET['term'] != '') {
$sql = "SELECT name FROM `Haltes` LIMIT 0, 30 ;
         WHERE name = '"
.mysqli_real_escape_string($con,$_GET['term'])."'";
$suggest_query = mysql_query($sql);
$searchresults = array();
    while($suggest = mysql_fetch_assoc($suggest_query)) {
        $searchresults[] = array("label" => utf8_encode($suggest['name']), "id" => $suggest['id']);
    }
}

echo json_encode($searchresults);

?>
Gewijzigd op 18/01/2014 17:51:59 door Stef a
 
- SanThe -

- SanThe -

18/01/2014 17:59:21
Quote Anchor link
Je hebt wel een hele vreemde query.
Bouw foutafhandeling in dan zie je wat er gebeurt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2014 18:33:53
Quote Anchor link
Lijn 8 is niet nodig. De autocomplete struikelt er toch over.
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 18:58:04
Quote Anchor link
@SanThe, Wat is er vreemd aan de query(gekregen van Aar)
@Aar, lijn 8 verwijderen lost het probleem niet op, en hoe struikelt de
Maar wat kan de fout zijn?

Als ik de data.php pagina laad, wordt daar alleen "null" geecho`t
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/01/2014 19:17:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "SELECT name FROM `Haltes` LIMIT 0, 30 ;
         WHERE name = '"
.mysqli_real_escape_string($con,$_GET['term'])."'";
?>

resulteert in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT name FROM `Haltes` LIMIT 0, 30 ; /* LET OP DE ; die beëindigd de SQL statement */
/* dus is dit geen query meer */

WHERE name = 'blablabla'
[/code]
Gewijzigd op 18/01/2014 19:18:35 door Ger van Steenderen
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 19:22:48
Quote Anchor link
Nogmaals de vraag vanaf het begin,
Ik wil een tekst form waarin terwijl je typt er een lijst van suggesties komt, zoals bijvoorbeeld in google, de reisplanner van NS en 9292 ( http://ns.nl of http://9292.nl)

Dit wil ik uit een mysql database halen of als het mogelijk is vanuit een API call naar 9292 zelf
Gewijzigd op 18/01/2014 20:00:31 door Stef a
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2014 20:19:11
Quote Anchor link
Lijn 8 lost in ieder geval al EEN probleem op, want dat verpest anders je JSON-string die de $.autocomplete terug verwacht.

Zie Ger's bericht eens, blijkbaar is je query gewoon stuk waardoor het niet werkt. Als je dat oplost, dan zal het mogelijk werken, maar dat kan je dan het beste eerste uitvoeren in phpMyAdmin o.i.d.....

Foutafhandeling raad ik ook zeker aan, maar je zult het dan wel handmatig via het zoeken.php moeten doen.
Gewijzigd op 18/01/2014 20:20:34 door - Ariën -
 
Stef a

Stef a

18/01/2014 20:22:10
Quote Anchor link
Ook dat oplossen werkt helaas niet, hoe bedoel je dat ik het uit moet voeren in phpMyadmin?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.