Onclick, bepaalde tekst in veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

01/07/2010 10:57:59
Quote Anchor link
Ik zoek een manier dat als er op de letter 'a' wordt geklikt, dat de 'a' dan in de <textarea> komt te staan. Hoe zou ik dit moeten doen?

Laatmaar: OnClick="formnaam.veldnaam.value += ' wat er bij moet '"
Gewijzigd op 01/07/2010 11:01:56 door Dalando De Zuil
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:32:31
 
Jos Verra

Jos Verra

01/07/2010 11:36:26
Quote Anchor link
Inderdaad maar je zou het ook zo kunnen maken dat je een dynamische functie hebt, die dus elke keer de letter toevoegt die je meestuurt.
Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
    function addText(letter){
        document.form.veld.value += letter;
    }
</script>

<form name="form">
    <input type="text" name="veld" />
    <input type="button" value="a" onlick="addText('a')" />
</form>


Nu stuur je als je op de button klikt de letter 'a' mee en die vang je op in de functie waarnaar deze het weer in het textvak gooit.

Ik hoop dat jij of anderen hier iets aan hebben.
Gewijzigd op 01/07/2010 11:38:57 door Jos Verra
 
Mark L

Mark L

01/07/2010 12:42:22
Quote Anchor link
Jos, volgens mij bedoelt hij niet dat als je op het veld klikt, de letter a word ingevuld, maar als je op je keyboard drukt, dat dan de character die je invult op het toetsenboard word ingevuld.

Mijn excuses Jos. Ik denk dat jij wel deed wat de TS wilde. Ik wilde alleen niet luisteren naar zijn vraag. Onderstaande code is daarom ook waardeloos geworden (was het al xD)

Ik zou als ik jou was kijken naar charCode en keyCode in JS.
Ook moet je dit op je hele document toepassen dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
document.onkeydown = function (evt) {
 // doe wat
 // idee om hier dit nog bij te doen:
 // document.getElementById('textarea').focus();
}


Geen idee wat beter is, onkeydown is denk ik handiger. Moet je zelf ook nog even uitvechten. Geloof één ding van me: het is VEEL werk als je dit goed wilt krijgen.
Sterkte.
Gewijzigd op 01/07/2010 19:19:07 door Mark L
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2010 12:50:18
Quote Anchor link
Mark L op 01/07/2010 12:42:22:
... maar als je op je keyboard drukt, dat dan de character die je invult op het toetsenboard word ingevuld ...


Is dat niet altijd al zo. Jij typt en het verschijnt in het invulvakje.
 
Jos Verra

Jos Verra

01/07/2010 13:35:51
Quote Anchor link
Inderdaad hij heeft het over de situatie waarin je op de 'a' klikt. Waarom zou je anders een functie maken?
Gewijzigd op 01/07/2010 14:17:50 door Jos Verra
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/07/2010 15:37:47
Quote Anchor link
JavaScript mixen met XHTML is een slecht plan. Bovendien kun je op deze manier maar 1 functie aan een event koppelen, en dat is geen unobtrusive JavaScript. Google een op JavaScript event registering, en gebruik eventueel een framework als Mootools of jQuery.
Gewijzigd op 01/07/2010 15:41:47 door Jan Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.