onclick doet het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

13/10/2007 19:08:00
Quote Anchor link
PHPhulpers,

Ik heb een javascript code. Maar ik wil uit die code een functie aanroepen met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" onclick='loadchat();' />Chat</a>

Maar dat doet hij niet in FF. Toen ik net IE probeerde deed hij het wel :S
Weet iemand hoe dit op te lossen??

BVD
Jorn
Edit:
dit is het javascript (als dat er iets mee te maken heeft)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function loadchat(){
    var getObj = document.getElementById('chatbox');
    getObj.innerHTML = '<object id="chatbox" type="text/html" width="705" height="240" data="chatbox.php"></object>';
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jorn Engelbart
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:00:47
 

13/10/2007 19:09:00
Quote Anchor link
probeer onclick eens te veranderen naar onClick, meestal doet hij het dan wel in FF.

Koen
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

13/10/2007 19:13:00
Quote Anchor link
Nee doet het niet
maar miss handig om te weten ik heb 2 functies ook dezelfde maar dan ipv chatbox.php toevoegen.php en deze funtie heet toevoeg en die roep ik aan met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<body onload="toevoeg()">
 

13/10/2007 19:16:00
Quote Anchor link
stuur je hele script es naar koen_75_ at hotmail dot com, dan kan ik 'dr ff naar kijken..
(of plaats hem op het forum)

Koen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 

13/10/2007 19:31:00
Quote Anchor link
kan je niet beter een popup maken waar de chatbox inkomt? dat lijkt me een stuk makkelijker en handiger...

Koen
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

13/10/2007 19:40:00
Quote Anchor link
me hele script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>MesChat</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style.css" />
<style type="text/css">
#chatbox{
width:730px;
height:500px;
position:absolute;
right:0px;
top:0px;
}
#online{
width:200px;
height:500px;
position:absolute;
left:5px;
top:5px;
}
#header {
font-size:22px;
}
</style>
<script language="javascript">
function loadchat(){
    var getObj = document.getElementById('chatbox');
    getObj.innerHTML = '<object id="chatbox" type="text/html" width="705" height="240" data="chatbox.php"></object>';
}
function loadtoevoeg(){
    var getObj = document.getElementById('chatbox');
    getObj.innerHTML = '<object id="chatbox" type="text/html" width="705" height="240" data="toevoegen.php"></object>';
}
</script>
</head>

<body onload="loadchat()">
<?php
//PHP
?>

<div id="chatbox"></div><div id="online">

<span id="header">MENU</span><br />
<a href="#" onClick='loadtoevoeg();' />Voeg contact toe</a><br />
<a href="#" onClick='loadchat();' />Chat</a><br />
<a target='_parent' href="../logout.php">Log uit</a>
<br />
<br />
<span id="header">ONLINE</span><br />

</div>
</object>
<?php
//PHP
?>

<script language="javascript">
alert("Hiervoor moet je ingelogd zijn je wordt terug gestuurd naar de beginpagina.");
window.open("../index.php",'_self');
</script>
<?php
//PHP
?>

</body>
</html>


waar //PHP staat is php maar dat is alleen kijke of iemand ingelogd is of niet
 
Jelmer -

Jelmer -

13/10/2007 20:03:00
Quote Anchor link
De manier waarop jij dat object-element gebruikt zal niet werken in Firefox. Dus dat worden frames of xmlhttprequest *kuch* ajax *kuch*
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

13/10/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Nee klopt dat dacht ik ook maar het werkt wel in FF bij mij ten minste maar ligt het misschien daaraan?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/10/2007 20:34:00
Quote Anchor link
@Koen Scheres: Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
 

13/10/2007 21:22:00
Quote Anchor link
je kan ook een iframe maken met een width en heigth van 0, en géén scr, en dan deze met javascript groter maken als je op een knop drukt. dit zou moeten werken...
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

13/10/2007 22:02:00
Quote Anchor link
@Koen Da is best leuk bedacht enz. maar da is het probleem niet. Het probleem is dat de onclick het niet doet. de functie het overigens doet het wel bij body onload

Edit:

Sorry als het grof overkomt ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/10/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Als je een onclick event op een hyperlink zet, moet je wel even de standaardactie (namelijk dat de hyperlink gevolgd wordt) onderbreken. Dat kan met return false, maar het is netter als je met event registering werkt. Je kunt ook met een library gaan werken als mootools. Mocht je een voorbeeld willen, geef maar even een brul.
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

13/10/2007 22:56:00
Quote Anchor link
Ik heb net even uitgeprobeerd maar als ik er een button van maak (met onclick) doet hij het ook niet :S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/10/2007 23:03:00
Quote Anchor link
Je moet meer info geven, anders kunnen we je niet helpen.
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

14/10/2007 09:54:00
Quote Anchor link
Nou ik heb een button erbij gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="button" value="Voeg contact toe" onclick="loadtoevoeg()" />
Maar dan doet hij ook niets dus het ligt niet aan de link maar aan iets anders :S

Edit:

Opgelost zoals altijd was het een klein stom foutje chatbox werd meerdere keren gebruikt :S (in het object en in de pagina)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jorn Engelbart
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.