Onclick insert in tekstvak , javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dion

Dion

02/03/2007 23:06:00
Quote Anchor link
het gaat om dit deel:(niet het helescript)
bij het voorbeeld in html doet hij het wel. maar niet nu. ik snap er niets van!
in HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function addText(text){
  document.getElementById('foo').value += text;
}
</script>
<body>
<form>
<textarea id="foo"></textarea>
</form>
<a  href  onClick="addText(':)')">Click here to add :) to text area.</a>
</body>
</html>


Mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<html><head><script type="text/javascript">
function addText(text){
  document.getElementById('bericht').value += text;
}
</script></head>
<?php
            $query3
= mysql_query("SELECT * FROM facts_smileys ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());  

while ($obj = mysql_fetch_object($query3)) {
   $teken = htmlspecialchars($obj->teken);
   $plaatje = htmlspecialchars($obj->plaatje);
   $id = htmlspecialchars($obj->id);
    

        
     echo "<textarea id=\"bericht\" name=\"bericht\" rows=\"30\" cols=\"80\">" . htmlentities($_POST['bericht']) . "</textarea><br>";
     echo "<a href onClick=\"addText(".$teken.")\"><img src=\"smileys/".$plaatje."\"></a>";
    
    
        echo "".$teken."<br>";
      echo "<select name=\"frontpage\">
      <option>ja</option>
      <option>nee</option>
      </select><br>"
;
     echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht plaatsen!\">";
     echo "</form>";
    
echo "* moet je invullen!";
}

}

?>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dion
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:17:59
 
Thijs X

Thijs X

02/03/2007 23:11:00
Quote Anchor link
Form en body tags missen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function addText(text){
  document.getElementById('bericht').value += text;
}
</script>
</head>
<body>
<?
$query3
= mysql_query("SELECT * FROM facts_smileys ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());  

while ($obj = mysql_fetch_object($query3))
{

    $teken = htmlspecialchars($obj->teken);
    $plaatje = htmlspecialchars($obj->plaatje);
    $id = htmlspecialchars($obj->id);
                
    echo "
    <form>
    <textarea id=\"bericht\" name=\"bericht\" rows=\"30\" cols=\"80\">"
. htmlentities($_POST['bericht']) . "</textarea>
    <br>
    <a href onClick=\"addText("
.$teken.")\"><img src=\"smileys/".$plaatje."\"></a>
    "
.$teken."
    <br>
    
    <select name=\"frontpage\">
        <option>ja</option>
        <option>nee</option>
    </select>
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht plaatsen!\">
    </form>
    
    * moet je invullen!"
;
}

?>

</body>
</html>
 
Dion

Dion

02/03/2007 23:15:00
Quote Anchor link
form stond eral wel, had ik alleen perongelijk niet mee gekopieerd:P

zo heb ik het nu in totaal, ffe kijken of het werkt:)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<html><head><script type="text/javascript">
function addText(text){
  document.getElementById('bericht').value += text;
}
</script>
</head>
<body>


<?

 include ("style.css");
 include ('config.php');

  

$query = mysql_query("SELECT * FROM facts ORDER BY id DESC LIMIT ".$hoeveel) or die (mysql_error());

if ($_POST['submit'] && $_POST['naam'] && $_POST['bericht'])
{

     $datum = date('d.m.Y H:i');
     $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    

     $sql = "INSERT INTO facts SET  ";
     $sql .= "id = ''";
     $sql .= ", naam = '" . $_POST['naam'] . "'";
     $sql .= ", titel = '" . $_POST['titel'] . "'";
     $sql .= ", bericht = '" . $_POST['bericht'] . "'";
     $sql .= ", email = '" . $_POST['email'] . "'";
      $sql .= ", frontpage = '" . $_POST['frontpage'] . "'";
     $sql .= ", datum = NOW()";
     $sql .= ", ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
    
     $res = mysql_query($sql);

    
     if ($res)
     {

     echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"5; URL=\dmin.php\">";
        echo "Bericht toegevoegd...je wordt doorgestuurd naar de admin pagina..<p>";

             }

         else
                echo "Bericht NIET toegevoegd. Er is iets misgegaan met het invoeren in de database.";
}

else
{
     if ($_POST['submit'])
         echo "Enkele velden vergeten!";
      
     echo "<form method=\"POST\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
     echo "Titel:<br>";
     echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" value=\"" . htmlentities($_POST['titel']) . "\"><br>";
         echo "Naam:<br>";
      echo "<input type=\"email\" name=\"naam\" value=\"" . htmlentities($_POST['naam']) . "\"><br>";
        echo "Bericht*:<br>";
                $query3 = mysql_query("SELECT * FROM facts_smileys ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());  

while ($obj = mysql_fetch_object($query3)) {
   $teken = htmlspecialchars($obj->teken);
   $plaatje = htmlspecialchars($obj->plaatje);
   $id = htmlspecialchars($obj->id);
    

        
     echo "<textarea id=\"bericht\" name=\"bericht\" rows=\"30\" cols=\"80\">" . htmlentities($_POST['bericht']) . "</textarea><br>";
     echo "<a href onClick=\"addText(".$teken.")\"><img src=\"smileys/".$plaatje."\"></a>";
    
    
        echo "".$teken."<br>";
      echo "<select name=\"frontpage\">
      <option>ja</option>
      <option>nee</option>
      </select><br>"
;
     echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht plaatsen!\">";
     echo "</form>";
    
echo "* moet je invullen!";
}

}

?>
</body></html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dion
 
Dion

Dion

02/03/2007 23:20:00
Quote Anchor link
nogsteeds niet, als ik klik gebeurd er niets. ik heb de body tags geplaatst. en de form tags stonden er
 
Thijs X

Thijs X

02/03/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Je maakt toevallig niet gebruik van een WYSIWYG editor voor die textarea?
 
Dion

Dion

02/03/2007 23:46:00
Quote Anchor link
nee, ik wou zelf zoiets maken:D
het gekke is dat ie het in die html file wel doet. en hier niet. alles klopt nou toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dion
 
Dion

Dion

03/03/2007 00:02:00
Quote Anchor link
Laatmaar! het werkt!!!:D
bedank voor je hulp thijs.
voor de gene die dit o ok kunne gebruiken
mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function addText(text){
  document.getElementById('bericht').value += text;
}
</script>
<body>


<?

 include ("style.css");
 include ('config.php');

  

$query = mysql_query("SELECT * FROM facts ORDER BY id DESC LIMIT ".$hoeveel) or die (mysql_error());

if ($_POST['submit'] && $_POST['naam'] && $_POST['bericht'])
{

     $datum = date('d.m.Y H:i');
     $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    

     $sql = "INSERT INTO facts SET  ";
     $sql .= "id = ''";
     $sql .= ", naam = '" . $_POST['naam'] . "'";
     $sql .= ", titel = '" . $_POST['titel'] . "'";
     $sql .= ", bericht = '" . $_POST['bericht'] . "'";
     $sql .= ", email = '" . $_POST['email'] . "'";
      $sql .= ", frontpage = '" . $_POST['frontpage'] . "'";
     $sql .= ", datum = NOW()";
     $sql .= ", ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
    
     $res = mysql_query($sql);

    
     if ($res)
     {

     echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"5; URL=\dmin.php\">";
        echo "Bericht toegevoegd...je wordt doorgestuurd naar de admin pagina..<p>";

             }

         else
                echo "Bericht NIET toegevoegd. Er is iets misgegaan met het invoeren in de database.";
}

else
{
     if ($_POST['submit'])
         echo "Enkele velden vergeten!";
      
     echo "<form method=\"POST\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
     echo "Titel:<br>";
     echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" value=\"" . htmlentities($_POST['titel']) . "\"><br>";
         echo "Naam:<br>";
      echo "<input type=\"email\" name=\"naam\" value=\"" . htmlentities($_POST['naam']) . "\"><br>";
        echo "Bericht*:<br>";
        
                $query3 = mysql_query("SELECT * FROM facts_smileys ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());  

while ($obj = mysql_fetch_object($query3)) {
   $teken = htmlspecialchars($obj->teken);
   $plaatje = htmlspecialchars($obj->plaatje);
   $id = htmlspecialchars($obj->id);
      echo "<a href onClick=\"addText(':)')\"><img src=\"smileys/".$plaatje."\"></a>";
      }


        
     echo "<textarea id=\"bericht\" name=\"bericht\" rows=\"30\" cols=\"80\">" . htmlentities($_POST['bericht']) . "</textarea><br>";
    
    
    
        
      echo "<select name=\"frontpage\">
      <option>ja</option>
      <option>nee</option>
      </select><br>"
;
     echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht plaatsen!\">";
     echo "</form>";
    
echo "* moet je invullen!";


}

?>
</body>
</html>






ik zie nu dat er een fout op de pagina is.

Regel : 5
teken :3
fout : document getElementByld(...) is leeg of geen object
code : 0
url : http://diondejong2.awardspace.com/facts/admin/add.php
ik ga zelf natuurlijk ook eve kijken:D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function addText(text){
  document.getElementById('foo').value += text;
}
</script>
<body>


<?

 include ("style.css");
 include ('config.php');

  

$query = mysql_query("SELECT * FROM facts ORDER BY id DESC LIMIT ".$hoeveel) or die (mysql_error());

if ($_POST['submit'] && $_POST['naam'] && $_POST['bericht'])
{

     $datum = date('d.m.Y H:i');
     $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    

     $sql = "INSERT INTO facts SET  ";
     $sql .= "id = ''";
     $sql .= ", naam = '" . $_POST['naam'] . "'";
     $sql .= ", titel = '" . $_POST['titel'] . "'";
     $sql .= ", bericht = '" . $_POST['bericht'] . "'";
     $sql .= ", email = '" . $_POST['email'] . "'";
      $sql .= ", frontpage = '" . $_POST['frontpage'] . "'";
     $sql .= ", datum = NOW()";
     $sql .= ", ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
    
     $res = mysql_query($sql);

    
     if ($res)
     {

     echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"5; URL=\dmin.php\">";
        echo "Bericht toegevoegd...je wordt doorgestuurd naar de admin pagina..<p>";

             }

         else
                echo "Bericht NIET toegevoegd. Er is iets misgegaan met het invoeren in de database.";
}

else
{
     if ($_POST['submit'])
         echo "Enkele velden vergeten!";
      
     echo "<form method=\"POST\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
     echo "Titel:<br>";
     echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" value=\"" . htmlentities($_POST['titel']) . "\"><br>";
         echo "Naam:<br>";
      echo "<input type=\"email\" name=\"naam\" value=\"" . htmlentities($_POST['naam']) . "\"><br>";
        echo "Bericht*:<br>";
        
                $query3 = mysql_query("SELECT * FROM facts_smileys ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());  

while ($obj = mysql_fetch_object($query3)) {
   $teken = htmlspecialchars($obj->teken);
   $plaatje = htmlspecialchars($obj->plaatje);
   $id = htmlspecialchars($obj->id);
      echo "<a href onClick=\"addText(':)')\"><img src=\"smileys/".$plaatje."\"></a>";
      }


        
     echo "<textarea id=\"bericht\" name=\"bericht\" rows=\"30\" cols=\"80\">" . htmlentities($_POST['bericht']) . "</textarea><br>";
    
    
    
        
      echo "<select name=\"frontpage\">
      <option>ja</option>
      <option>nee</option>
      </select><br>"
;
     echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht plaatsen!\">";
     echo "</form>";
    
echo "* moet je invullen!";


}

?>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dion
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.