Ondersteuning voor vreemde talen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mohamed nvt

Mohamed nvt

13/09/2017 22:38:23
Quote Anchor link
Omdat mijn applicatie ondersteuning nodig heeft voor andere talen dan bijv Engels/Nederlands ben ik gaan zoeken hoe ik bijv ondersteuning voor Koerdish en/of Arabisch taal kan toevoegen aan mijn applicatie.

En momenteel kan ik Arabisch tekens opslaan in DB, lezen uit DB en weergeven, echter het weergeven in een input field in een form krijg ik rare tekens te zien.

Het volgende heb ik reeds gecontroleerd:
Op alle bijbehorende tabellen en kolommen heb ik in PHPMyAdmin utf8_general_ci ingeschakeld
in de header.php heb ik het volgende gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<meta charset="utf-8">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">

In mijn DB-connectie heb ik staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
// If no connection could be made, trigger an error:
if (!$dbc) {
    trigger_error ('Could not connect to MySQL: ' . mysqli_connect_error() );
} else { // Otherwise, set the encoding:
    mysqli_set_charset($dbc, 'utf8');
}


Ik vraag me af of er nog andere dingen zijn die ingeschakeld/geregeld moeten worden wil de Koerdische en/of Arabische tekens normaal weer te geven in een input field in een form.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:35:25
 
Ivo P

Ivo P

14/09/2017 08:54:05
Quote Anchor link
je kunt ook nog een http header meegeven waarin je aangeeft dat je unicode gebruikt,

en bij de functie htmlspecialchars is een parameter beschibaar om de characterset aan te geven. (afhankelijk van je php versie volgens mij, gaat die default uit van niet- of wel unicode)
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

14/09/2017 15:15:25
Quote Anchor link
Hallo Ivo P,

Volgens mij heb ik dat reeds gedaan in header.php, zie daar boven code of bedoel je iets anders?

En ik gebruik geen htmlspecialchars, maar htmlentities.
Ik ga kijken of htmlentities een parameter nodig heeft mbt characters ;-)

Toevoeging op 14/09/2017 21:30:07:

Probleem opgelost door code te veranderen naar:

Oude code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($row['genericname']); ?>


Nieuwe code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($row['genericname'],ENT_QUOTES, "UTF-8"); ?>


Bedankt voor het meedenken Ivo P!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.