Online bezoekers script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam roozz

Sam roozz

08/09/2013 14:55:32
Quote Anchor link
Ik zoek al heleeee tijd, een script, waar ik kan zien op de homepagina, hoeveel bezoekers op de website zijn!
Heeft iemand dat? heb al overal gezocht :(
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:39:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2013 15:01:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$selectonlinegasten
= mysql_query("SELECT * FROM onlineusers WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
     if (mysql_num_rows($selectonlinegasten)==0) {     // geen records
                mysql_query("INSERT INTO onlineusers VALUES('-1','".sqlsafe($_SERVER['REQUEST_URI'])."','".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',NOW())");
                }
else {
                $insert_online_gast = mysql_query("UPDATE onlineusers SET uid = -1, actie = '".sqlsafe($_SERVER['REQUEST_URI'])."', datumtijd = NOW(), ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' ");
                }
        }


mysql_query("DELETE FROM onlineusers WHERE datumtijd<DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 5 MINUTE)");
?>

Zoiets, bouw uiteraard dan wel goede foutafhandeling om je queries.
Deze code heb ik uit een oud project van mij.
 
Sam roozz

Sam roozz

08/09/2013 15:03:46
Quote Anchor link
- Aar - op 08/09/2013 15:01:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$selectonlinegasten
= mysql_query("SELECT * FROM onlineusers WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
     if (mysql_num_rows($selectonlinegasten)==0) {     // geen records
                mysql_query("INSERT INTO onlineusers VALUES('-1','".sqlsafe($_SERVER['REQUEST_URI'])."','".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',NOW())");
                }
else {
                $insert_online_gast = mysql_query("UPDATE onlineusers SET uid = -1, actie = '".sqlsafe($_SERVER['REQUEST_URI'])."', datumtijd = NOW(), ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' ");
                }
        }


mysql_query("DELETE FROM onlineusers WHERE datumtijd<DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 5 MINUTE)");
?>

Zoiets, bouw uiteraard dan wel goede foutafhandeling om je queries.
Deze code heb ik uit een oud project van mij.

Me site gaat op wit als ik die code er in plak ..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2013 15:04:37
Quote Anchor link
'Debuggen' is het woord....
sqlsafe() is een functie die mysql_real_escape_string deed.
Gewijzigd op 08/09/2013 15:05:51 door - Ariën -
 
Sam roozz

Sam roozz

08/09/2013 15:07:13
Quote Anchor link
- Aar - op 08/09/2013 15:04:37:
'Debuggen' is het woord....
sqlsafe() is een functie die mysql_real_escape_string deed.


Heb je ook de code dat hij dan niet debugt xd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2013 15:10:25
Quote Anchor link
Sam roozz op 08/09/2013 15:07:13:
- Aar - op 08/09/2013 15:04:37:
'Debuggen' is het woord....
sqlsafe() is een functie die mysql_real_escape_string deed.


Heb je ook de code dat hij dan niet debugt xd

Je haalt buggen en debuggen door elkaar.
Buggen = Dat het script problemen geeft in de werking
Debuggen = Ervoor zorgen dat de problemen uit het script worden gehaald.
Gewijzigd op 08/09/2013 15:11:29 door - Ariën -
 
Sam roozz

Sam roozz

08/09/2013 15:11:35
Quote Anchor link
- Aar - op 08/09/2013 15:10:25:
Sam roozz op 08/09/2013 15:07:13:
- Aar - op 08/09/2013 15:04:37:
'Debuggen' is het woord....
sqlsafe() is een functie die mysql_real_escape_string deed.


Heb je ook de code dat hij dan niet debugt xd

Je haalt bug en debuggen door elkaar.

Het zal wel,.. ben niet zo slim, maar heb je dan een script, die me homepagina niet op wit zet xd
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/09/2013 15:12:29
Quote Anchor link
Je hoeft niet alles te quoten ;-)

Het is hier geen afhaalchinees en we hebben ook geen glazen bol.
Een beetje eigen inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

Denk overigens dat Aar bedoelt dat je moet gaan debuggen:
Heb je in de database een tabel aangemaakt?
Heb je daarin de juiste velden aangemaakt?
Wordt er een verbinding gemaakt met de database?
Lukt de query?
Bouw nette foutafhandeling in/zet error-reporting aan. Een wit scherm krijg je niet zo maar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2013 15:13:04
Quote Anchor link
Dit, maar het zal dan nog wel even gedebugt meoten worden. Want de databasestructuur moet je nog aanmaken, connectie aanleggen, en de error-reporting zichtbaar maken.

En zoals ik al zei: Het is een oud script, eentje van 5 jaar geleden, toen ik nog niet zo netjes scriptte. Tijd om het nu beter te doen heb ik niet, maar het geeft in ieder geval mooi inzicht in de werking van het systeem.
Gewijzigd op 08/09/2013 15:14:33 door - Ariën -
 
Sam roozz

Sam roozz

08/09/2013 15:13:14
Quote Anchor link
Ik heb niks in database gezet? eigelijk zoek ik er een, zonder database xd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2013 15:15:17
Quote Anchor link
Sam roozz op 08/09/2013 15:13:14:
Ik heb niks in database gezet? eigelijk zoek ik er een, zonder database xd

Dan moet je zoeken, je zou dan met bestanden kunnen werken met fopen() en fwrite(), een database zou ik persoonlijk aanraden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.