Online leden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 06:31:16
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik wil graag op mijn website ...
het aantal online leden weergeven, iemand een idee hoe dit moet?

Mvg,
Robbert-Jan


Link verwijderd i.v.m virus
[/modedit]
Gewijzigd op 22/08/2011 10:44:46 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:28:40
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 08:46:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select
= 'SELECT id FROM user_table WHERE online = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

31/01/2011 08:53:05
Quote Anchor link
Dus ik login -> klik na 2 minuten weg en dat sta ik nog ingelogd.

Je kan beter iets maken. dat het na bepaalde tijd (bijvoorbeeld: 1 minuut) de 1 (in het script van Jordi) verloopt als je geen actie meer hebt ondernomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:25:08
Quote Anchor link
Inderdaad, en ik sla dat in een aparte tabel op voor zowel de ingelogde bezoeker als de gast. Als timeout gebruik ik iets van drie a vijf minuten....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 09:37:17
Quote Anchor link
Hoe werk je die tabel dan bij Aar? Met een cron job ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:56:43
Quote Anchor link
Nee, gewoon bij elke view?

Een cronjob weet niet wie er op mijn site is.
Gewijzigd op 31/01/2011 09:57:16 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:00:09
Quote Anchor link
Uhmm.. bedoel je dat je bij iedere view / pagina aanroep een complete tabel doorloopt en dan de users met een langere tijd dan x minuten uit die tabel gooit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:03:49
Quote Anchor link
Ja... niks mis mee.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:07:27
Quote Anchor link
Klopt, niks mis mee. PHP voert al deze zaken over het algemeen server-side uit. Load times zijn bijzonder laag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:12:26
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE is echt een druppel van een hele plas qua load gezien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:15:02
Quote Anchor link
hmmm... oke

Ik dacht altijd dat een database bewerking best "heftig" was en dat het niet ten goede komt aan de performance. En dat je daarom dus ook het aantal database bewerkingen moet proberen te minimaliseren. Maar ik merk dat veel mensen op het forum er heel luchtig mee om gaan.

Maar wat nu als je een heeel druk forum hebt met wat zullen we eens zeggen, 3 miljoen leden? En die zijn allemaal tegelijk online. Dan kan het dus best gebeuren dat je 1 miljoen database aanroepen per seconde hebt. En als ie dan iedere keer die tabel moet doorlopen dan zou ik denken dat dat niet echt prettig is voor de server, en ook niet voor de database tabel (kans op beschadigingen????). Of maak ik me nu echt druk om niks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:19:18
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE ksot echt geen drol aan load.

Een SELECT zou erg CPU-intensief kunnen zijn als er een ingewikkelde query gebruikt wordt, maar zolang je de INDEXES goed hebt staan is geen groot gevaar voor traagheid.

Uiteraard moet je ook een goed genormaliseerde database hebben, dat is ook een belangrijke factor. Maar goed, anders kan je ook geen goede INDEXES plaatsen :-P
Gewijzigd op 31/01/2011 10:21:13 door - Ariën -
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:19:55
Quote Anchor link
1 miljoen aanroepen gaat niet lukken. Ik gok dat Apache bij 10000 er al mee kapt, alhoewel, niet apache, maar MySQL ( en ik gok dat je dat gebruikt ).

Mysql heeft nou niet bepaald een goede ondersteuning voor persistent connection pooling. Als jij 1*10^6 leden hebt die elke seconde refreshen, dan heb je wel andere zaken om je druk om te maken.

Overigens, wat ik over het algemeen doe, ik hou een aparte tabel bij voor alle login acties, hier worden ook auth key`s en dergelijke opgeslagen en dus ook de status. Als je hier door heen lust, lus je over het algemeen door een vrij kleine tabel waar alleen de gelogde mensen staan.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:22:21
Quote Anchor link
Bij iedere bezoek pas je de gebruikersattribuut online aan met een NOW(). Dan selecteer je de die gebruikersattribuut, bij leden van wie de datum en tijd, in een periode van bijvoorbeeld 5 minuten ligt.

Simpel, maar je moet wel een genormaliseerde database hebben :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:39:10
Quote Anchor link
@Chris: wat bedoel je met gebruikersattribuut?

@Merijn: als het boven de 10.000 fout gaat, hoe doen de zware jongens dit dan? Denk aan Fok, nu.nl?

Of tonen zij gewoon het aantal online leden niet?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:55:17
Quote Anchor link
Geen idee, maar die draaien niet op 1 server. Ik denk ook niet dat ze een mysql database draaien. Misschien een Oracle db of misschien postgres? Al betwijfel ik dat laatste, omdat de read van pg 10x zo traag is als bijv. mysql.

Maar terugkomende op je vraag: 10k aanvragen per seconde is echt ongelooflijk veel. Als je nagaat dat sites als tweakers.net etc op 2,5k zitten, hoef je je daar nog niet druk om te maken.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:57:13
Quote Anchor link
Tabel gebruiker,
Tabel gebruikersattributen

Zodat je niet vooraf hoeft aan te geven in de database welke attributen (email, naam, leeftijd dat soort dingen) je wilt gebruiken. Door een genormaliseerde database kun je op die manier vrijwel onbeperkt dingen aanmaken en hoef je daar geen databasewijzigingen voor aanbrengen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:57:32
Quote Anchor link
Fok draait naar mijn weten op MySQL, en dan hebben ze zelfs een heel server voor MySQL klaar staan die wel wat load aan kan.
 
John D

John D

31/01/2011 11:00:10
Quote Anchor link
@Merijn: Ook de groten gebruiken gewoon MySQL en inderdaad op dedicated MySQL servers. Oracle is mucho te kostbaar voor ook voor de groten. Mega kostenpost als je dat efficient wil draaien (dus geen Oracle Express ofzo).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 11:01:31
Quote Anchor link
Vanuit Tweakers weet ik dat ze met meerdere databases werken:
MySQL, PostgreSQL en MongoDB
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 11:01:32
Quote Anchor link
@Chris: kun je een voorbeeldje geven welke velden jij dan in tabel gebruiker hebt staan en welke velden in tabel gebruikersattributen?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.