Online leden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 06:31:16
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik wil graag op mijn website ...
het aantal online leden weergeven, iemand een idee hoe dit moet?

Mvg,
Robbert-Jan


Link verwijderd i.v.m virus
[/modedit]
Gewijzigd op 22/08/2011 10:44:46 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:05:36
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 08:46:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select
= 'SELECT id FROM user_table WHERE online = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

31/01/2011 08:53:05
Quote Anchor link
Dus ik login -> klik na 2 minuten weg en dat sta ik nog ingelogd.

Je kan beter iets maken. dat het na bepaalde tijd (bijvoorbeeld: 1 minuut) de 1 (in het script van Jordi) verloopt als je geen actie meer hebt ondernomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:25:08
Quote Anchor link
Inderdaad, en ik sla dat in een aparte tabel op voor zowel de ingelogde bezoeker als de gast. Als timeout gebruik ik iets van drie a vijf minuten....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 09:37:17
Quote Anchor link
Hoe werk je die tabel dan bij Aar? Met een cron job ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:56:43
Quote Anchor link
Nee, gewoon bij elke view?

Een cronjob weet niet wie er op mijn site is.
Gewijzigd op 31/01/2011 09:57:16 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:00:09
Quote Anchor link
Uhmm.. bedoel je dat je bij iedere view / pagina aanroep een complete tabel doorloopt en dan de users met een langere tijd dan x minuten uit die tabel gooit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:03:49
Quote Anchor link
Ja... niks mis mee.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:07:27
Quote Anchor link
Klopt, niks mis mee. PHP voert al deze zaken over het algemeen server-side uit. Load times zijn bijzonder laag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:12:26
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE is echt een druppel van een hele plas qua load gezien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:15:02
Quote Anchor link
hmmm... oke

Ik dacht altijd dat een database bewerking best "heftig" was en dat het niet ten goede komt aan de performance. En dat je daarom dus ook het aantal database bewerkingen moet proberen te minimaliseren. Maar ik merk dat veel mensen op het forum er heel luchtig mee om gaan.

Maar wat nu als je een heeel druk forum hebt met wat zullen we eens zeggen, 3 miljoen leden? En die zijn allemaal tegelijk online. Dan kan het dus best gebeuren dat je 1 miljoen database aanroepen per seconde hebt. En als ie dan iedere keer die tabel moet doorlopen dan zou ik denken dat dat niet echt prettig is voor de server, en ook niet voor de database tabel (kans op beschadigingen????). Of maak ik me nu echt druk om niks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:19:18
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE ksot echt geen drol aan load.

Een SELECT zou erg CPU-intensief kunnen zijn als er een ingewikkelde query gebruikt wordt, maar zolang je de INDEXES goed hebt staan is geen groot gevaar voor traagheid.

Uiteraard moet je ook een goed genormaliseerde database hebben, dat is ook een belangrijke factor. Maar goed, anders kan je ook geen goede INDEXES plaatsen :-P
Gewijzigd op 31/01/2011 10:21:13 door - Ariën -
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:19:55
Quote Anchor link
1 miljoen aanroepen gaat niet lukken. Ik gok dat Apache bij 10000 er al mee kapt, alhoewel, niet apache, maar MySQL ( en ik gok dat je dat gebruikt ).

Mysql heeft nou niet bepaald een goede ondersteuning voor persistent connection pooling. Als jij 1*10^6 leden hebt die elke seconde refreshen, dan heb je wel andere zaken om je druk om te maken.

Overigens, wat ik over het algemeen doe, ik hou een aparte tabel bij voor alle login acties, hier worden ook auth key`s en dergelijke opgeslagen en dus ook de status. Als je hier door heen lust, lus je over het algemeen door een vrij kleine tabel waar alleen de gelogde mensen staan.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:22:21
Quote Anchor link
Bij iedere bezoek pas je de gebruikersattribuut online aan met een NOW(). Dan selecteer je de die gebruikersattribuut, bij leden van wie de datum en tijd, in een periode van bijvoorbeeld 5 minuten ligt.

Simpel, maar je moet wel een genormaliseerde database hebben :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:39:10
Quote Anchor link
@Chris: wat bedoel je met gebruikersattribuut?

@Merijn: als het boven de 10.000 fout gaat, hoe doen de zware jongens dit dan? Denk aan Fok, nu.nl?

Of tonen zij gewoon het aantal online leden niet?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:55:17
Quote Anchor link
Geen idee, maar die draaien niet op 1 server. Ik denk ook niet dat ze een mysql database draaien. Misschien een Oracle db of misschien postgres? Al betwijfel ik dat laatste, omdat de read van pg 10x zo traag is als bijv. mysql.

Maar terugkomende op je vraag: 10k aanvragen per seconde is echt ongelooflijk veel. Als je nagaat dat sites als tweakers.net etc op 2,5k zitten, hoef je je daar nog niet druk om te maken.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:57:13
Quote Anchor link
Tabel gebruiker,
Tabel gebruikersattributen

Zodat je niet vooraf hoeft aan te geven in de database welke attributen (email, naam, leeftijd dat soort dingen) je wilt gebruiken. Door een genormaliseerde database kun je op die manier vrijwel onbeperkt dingen aanmaken en hoef je daar geen databasewijzigingen voor aanbrengen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:57:32
Quote Anchor link
Fok draait naar mijn weten op MySQL, en dan hebben ze zelfs een heel server voor MySQL klaar staan die wel wat load aan kan.
 
John D

John D

31/01/2011 11:00:10
Quote Anchor link
@Merijn: Ook de groten gebruiken gewoon MySQL en inderdaad op dedicated MySQL servers. Oracle is mucho te kostbaar voor ook voor de groten. Mega kostenpost als je dat efficient wil draaien (dus geen Oracle Express ofzo).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 11:01:31
Quote Anchor link
Vanuit Tweakers weet ik dat ze met meerdere databases werken:
MySQL, PostgreSQL en MongoDB
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 11:01:32
Quote Anchor link
@Chris: kun je een voorbeeldje geven welke velden jij dan in tabel gebruiker hebt staan en welke velden in tabel gebruikersattributen?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.