online / offline status

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4

Hendrk jornie

hendrk jornie

13/03/2023 19:57:22
Anchor link
ik heb het nu als volgende en bij nieuwe bezoek gaat die inderdaad online

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$user_activity = '<span style="color:red">Offline</span>';
            $stored_activity = $value['last_activity'];
            if (!is_null($stored_activity)) {
                $user_last_activity = new DateTime($stored_activity);
                $current_time = new DateTime("now");

                $interval = $current_time->getTimestamp() - $user_last_activity->getTimestamp();
                $diff = abs(strtotime($value['last_activity']) - strtotime($current_time));
                     if ($interval > 300) {
echo var_dump($interval) . "<br>";
echo var_dump($stored_activity) . "<br>";
                    $user_activity = '<span class="badge badge-success" style="background-color: red; font-size: 15px; font-weight: lighter;">offline</span>';
                } else {
echo var_dump($interval) . "<br>";
echo var_dump($stored_activity) . "<br>";
                    $user_activity = '<span class="badge badge-success" style="background-color: green; font-size: 15px; font-weight: lighter;">Online</span>';
                }
            } else if (is_null($stored_activity)) {
                $user_activity = '<span style="color:orange">N/A (Refresh)</span>';
            }

dus naar 5 minuten geen activiteit zou die op offline moeten gaan dus ?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:54:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2023 19:59:38
Anchor link
Probeer het! Test het uit!
 
Hendrk jornie

hendrk jornie

13/03/2023 20:12:46
Anchor link
gaat inderdaad naar 5 minuten geen reactie op offline alleen moet ik handmatig refreshen dan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2023 20:15:36
Anchor link
Ja, er is ook geen mechanisme in die code die het automatisch verandert zonder te refreshen. Anders moet je kijken naar AJAX-requests. Dan kan je op de achtergrond elke paar seconden een aanroep doen naar een PHP-script.
Gewijzigd op 13/03/2023 20:17:52 door - Ariën -
 
Hendrk jornie

hendrk jornie

13/03/2023 20:27:11
Anchor link
<script>
$(document).ready(function () {
setInterval(function () {
$("#grid-item data").load();
}, 1000);
});
</script>
<div class="grid-item data" style="color: black !important;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_activity; ?>
</div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2023 20:33:11
Anchor link
Dat is een begin waarmee je er misschien voor 10% procent bent.

Maar wij heb je nu geholpen met theorie en de praktijk naar de hele weg naar het uitrekenen van de offline/online status. Ik ga niet aan het handje helpen om het verder uit te bouwen naar AJAX.

Ik zou zeggen: Begin bij hoofdstuk 1 van de tutorials PHP, JavaScript en je komt er wel na een poosje.
Met random copypasten leer je niks.

Ik brei er maar een eind aan. Want de vraag is opgelost!
Straks wordt het een topic die 'Help samen met hendrk jornie een site bouwen' heet, en dat is niet de bedoeling. ;-)

Succes. En als je losse deelvragen hebt, dan mag je gerust een topic starten.
Gewijzigd op 13/03/2023 20:34:09 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.