Ontwerp Fotosite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »
 - Diov  -

- Diov -

03/01/2014 19:50:25
Quote Anchor link
Beste,

Voor een persfotograaf wil hij foto's op een site plaatsen.
Alle foto's zijn ongeveer 1 MB groot, en de foto's worden upgeloaded via ftp.

Dit zou mijn database zijn:
Een database met:
- Unieke ID
- De gegevens van foto (metadata (naam, plaats, ...)
- Datum: tijd wanneer de foto is upgeloaded
- locatie

Dan gaat de fotograaf afbeeldingen gaan uploaden.
Na het uploaden logt hij in, en klikt hij op een knop om de nieuwe foto's in de database te stoppen(*) en een foto aan te maken met een watermerk.

(*) = Hiermee bedoel ik een nieuw record in de tabel met de locatie, ...

Als men op de knop drukt, dan zouden alleen de afbeeldingen die nog niet in de database zijn opgeslaan, geïnserted mogen worden in de database.
Dus dan dacht ik om alle foto's uit de map te halen, waarvan de upload tijd groter is dan de grootste tijd van de database (van het laatste record).

Daarna moet ik telkens de foto openen, de metadata eruit halen met exif(), een thumbnail maken met een watermerk en die dan in een andere map opslaan.

Is deze manier goed, of kan het veel makkelijker?
Alternatieven?
Stel dat er 300 foto's die upgeload zijn, is dit dan nog haalbaar?

Alvast bedankt,
Diov
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:55:26
 
Php knipper

php knipper

03/01/2014 20:10:55
Quote Anchor link
Is FTP nodig? kan het niet via een uploader op de site?

Als je 300 foto's upload en je moet die nadien nog in de databank steken is het toch gemakkelijker dit tijdens het uploaden te doen. Ook een aantal gegevens ingeven kan bij 300 foto's best in bulk, dat bespaart al wel wat tijd voor de uploader dan.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

03/01/2014 20:13:12
Quote Anchor link
Lijkt mij zeker haalbaar. Misschien de foto's die reeds gedaan zijn verplaatsen naar een andere map bespaart tijd denk ik dan.Zo ben je zeker dat de nieuwe geuploade foto's steeds nieuwe zijn en geen die reeds bestaan in je db. Indien je dit toch wil controleren kan je if exist gebruiken....

En ook belangenrijk is het controleren of de foto wel een foto is.... met
Deze functie
Succes
Gewijzigd op 03/01/2014 20:47:53 door Bart Smulders
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 20:28:58
Quote Anchor link
Quote:
Is FTP nodig? kan het niet via een uploader op de site?

Ja, dat is nodig.
We hebben het over 300 foto's a 1 MB, dus we praten over 300 MB aan data per keer.
Daar is een upload via $_FILES niet voor gemaakt.
Zoals mijn naamgenoot Bart het dus voorsteld. ;)

Een betere optie is om de foto's te uploaden en een script te maken die de directory's scant en deze in de database zet als er een nieuwe foto is geplaatst. Misschien dat dit nog automagisch zou kunnen via een cronjob zodat de gebruiker er geen last van heeft, maar dat is een keuze aan jou.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

03/01/2014 21:13:09
Quote Anchor link
Wat ik zou doen is aangezien het om veel (grote) foto's gaat zou ik het niet handmatig uploaden via een formulier (vooral niet 1 voor 1).

Ik zou een zip uploaden via FTP wat sneller gaat, en dan via een CMS een script laten runnen die de zip uitpakt, de foto's naar de goede map schrijft en de bestanden in de database zet.

Desnoods zou ik een excel bestand in de zip zetten die door het zelfde script laten uitlezen. In het excel bestand staat dan bv de gegevens (metadata) van de afbeelding die ook in de database gezet word.

Waar ik nog wel naar zou kijken is, is het echt noodzakelijk om foto's van 1 MB online te zetten? Highresolutie foto's zijn meer voor drukken, voor op het web zou ik toch voor lagere kwaliteit foto's gaan (vooral als het gaat om een foto albumpje). En als je een watermerk via PHP wilt toevoegen gaat de kwaliteit sws erg achteruit, wat zonde zou zijn als je foto's van 1 MB hebt.
 
 - Diov  -

- Diov -

04/01/2014 12:21:10
Quote Anchor link
@PHP Knipper,
dat heb ik ook overweegd, maar de fotograaf werkt met een gebruiksvriendelijk programma waarbij hij zeer makelijk foto's kan uploaden, mailen..

Ook is het een tamelijke grote hoeveelheid, en wat als de browser vastloopt..
Als het programma vastloopt, en start je het opnieuw op, moet je alleen maar klikken op: Verder Uploaden..

@Bart Smulders,
Om de foto's in een andere map te steken, vind ik een goed idee en zal ik zeker gaan toepassen.

@Bart VB,
Misschien kan ik een cronjob om de 5 minuten instellen, maar het ook mogelijk maken via een knop.

@Metal,
In een ZIP Bestand steken is denk ik niet haalbaar.
Men moet de foto's selecteren, en gewoon verslepen naar die map. Men kan niet zomaar een ZIP aanmaken in het programma met de geselecteerde foto's.

De echte originele foto's zijn 5MB groot.
Daarna worden de foto's opgescherpt en verkleint naar ongeveer 1MB.
5MB is geschikt voor op een voorpagina, als de kwaliteit zeer top moet zijn. (En die kunnen op aanvraag worden verstuurd)

1MB zijn de gewone foto's in de krant :)
De kranten kunnen automatisch foto's afhalen via de site via een login.

Daarom zou ik ook per foto een thumbnail aanmaken met een copyright die ik toon aan de gewone bezoekers.
En eventueel ook een thumbnail zonder copyright, voor de kranten.

Bedankt alvast voor het meedenken, en indien je nog wat ideeën hebt, laat maar weten.
Diov
 
Ivo P

Ivo P

04/01/2014 13:39:27
Quote Anchor link
Quote:
Misschien kan ik een cronjob om de 5 minuten instellen, maar het ook mogelijk maken via een knop.


dan wel een controle inbouwen dat je niet2 of meer keer hetzelfde script laat draaien: met 300 foto's ben je wel even bezig met je watermerken en dat kan zo maar meer dan 5 minuten gaan duren.

Sowieso wel een taak om op de achtergrond te doen, en niet via de browser, want je zit zo aan de timeout van 30 of 60 seconden. Danwel, als je de timeout hoog genoeg zet, dan kan de browser het na een tijdje ook wel voor gezien houden.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 12:38:06
Quote Anchor link
@Ivo, inderdaad daar had ik nog niet over nagedacht maar zal ik zeker gaan toepassen.

Ik maak nu 4 thumbs in totaal
Een grote
Een grote met copyright
Een kleine
Een kleine met copyright

In totaal zijn die 4 thumbs 225KB groot. Dus 1/4 van een MB. (Zonder originele foto)

De namen van de thumbs zijn 64 karakters groot, en uniek.
De codes worden eerst in de database gestoken in 4 velden. (code_groot, code_klein, code_groot_copy, code_klein_copy)

Deze 4 kollommen staan trouwens ook op uniek. Dus als men toch toevallig dezelfde code tegenkomt krijg mysql een error, en zal hij de volgende foto doen.
Op het laatste zal hij dan nog eens proberen de foto up te loaden. (door de cronjob van om de 5 minuten)

Met 1TB aan opslagruimte kan ik ongeveer 650.000 foto's uploaden.
Dit is een schatting die ik ongeveer berekend heb

(1TB = 1 024 000 MB, en 1.5 MB met de foto en thumbmails)..
En daar nog wat afgetrokken voor de layout, en webschop etc.

Ik zal nu nog wat test doen om de RAM van me server te verminderen. Denk om imagedestroy() te gaan gebruiken. Maar misschien zijn er ook nog andere functies?

En daarna ook nog ff te recorden hoelang het duurt om 1 afbeelding te verwerken.
Tips zijn nog altijd welkom!

Toevoeging op 05/01/2014 12:50:23:

8.88 seconden voor 13 foto's.
De foto's zijn nu ook nog 5MB (moet nog andere testfoto's krijgen)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 12:54:29
Quote Anchor link
Even over die cronjob. Als ik een cronjob start dan wordt er eerst gekeken of een bepaald temperary bestandje bestaat. Zo ja, dan stopt de uitvoering direct. Zo nee, dan maakt ie dat temporary bestandje aan en gaat ie aan de slag met wat ie allemaal moet doen. Is ie klaar dan wordt dat temporary bestandje gedeleted. Op die manier zullen er nooit twee cronjobs aan hetzelfde bezig zijn.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 13:02:47
Quote Anchor link
@SanThe, dat wist ik niet.
Maar is het toch niet beter om daar sowieso geen check op te doen?
Ik wil niet dat er 2 keer dezelfde foto's in de databank worden gestopt en thumbs worden aangemaakt.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 13:19:30
Quote Anchor link
Dat vermijd je juist met mijn oplossing. Er kan maar 1 cronjob draaien en die doet gewoon wat ie moet doen. Het maakt dan niet uit hoelang ie er over doet.
Gewijzigd op 05/01/2014 13:19:40 door - SanThe -
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 13:55:49
Quote Anchor link
Ahzo Santhe,
Ik dacht dat de cronjob dat automatisch al deed.
Verkeerd opgevat.

Dus gewoon een bestand aanmaken, en daarna weer verwijderen?
En voordat je het script wel uitvoeren, even nog een controle uitvoeren of het bestand werkelijk bestaat?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 14:14:48
Quote Anchor link
Dat doe je in het script zelf.

Toevoeging op 05/01/2014 14:17:44:

Even simpel;

* Bestaat het bestandje?
* Ja => exit.
* Nee
* Maak dat bestandje aan.
* Doe de dingen die gedaan moeten worden.
* Klaar?
* Verwijder het bestandje.

Toevoeging op 05/01/2014 14:20:13:

In sommige gevallen hou ik zelfs bij hoe vaak ie naar exit moet gaan en als dat te vaak gebeurt stuurt ie mij een mailtje.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 15:21:45
Quote Anchor link
Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$n
= 'lock.cronjob';

if (file_exists($n)) {
    echo 'lock.cronjob:: --> Cronjob is nog steeds bezig.';
    exit;
}

else {
    echo 'Start Cronjob'.date();
    $handle = fopen($n, 'w');
    
    #code ...

    unlink($n);
}

?>
Gewijzigd op 05/01/2014 15:22:06 door - Diov -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 15:50:38
Quote Anchor link
Ik denk dat je er wel iets in moet zetten. Alleen openen weet ik niet of ie dan al aangemaakt wordt. Kan je natuurlijk ook even testen.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 16:11:56
Quote Anchor link
@SanThe,
Hij maakt het bestand aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'w'     Open for writing only; place the file pointer at the beginning of the file and truncate the file to zero length. If the file does not exist, attempt to create it.


Nu nog een andere vraag:
Zou ik een maximum opleggen:
Voorbeeld dat men 100 foto's maximum in 1 keer bewerkt. En daarna wachten op de cronjob?
Zodat de server even rust heeft? Of maakt dit niets uit?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 16:18:59
Quote Anchor link
Zoveel tijd zal het niet in beslag nemen. Gewoon doen.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 16:58:50
Quote Anchor link
Oke bedankt :)
Zal nu beginnen aan de gewone site.

En daarna moet ik nog een server zoeken met 1TB aan opslagruimte die niet te veel kost :)
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 19:10:52
Quote Anchor link
- Diov - op 05/01/2014 16:58:50:
Oke bedankt :)
Zal nu beginnen aan de gewone site.

En daarna moet ik nog een server zoeken met 1TB aan opslagruimte die niet te veel kost :)

deze hosthost bv
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.