Ontwerpen usermanagement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Write Down

Write Down

29/08/2012 16:20:01
Quote Anchor link
Simpel zal dit inderdaad niet zijn, maar volgens mij wel flexibel. Dan kan ik perfect bepalen welke pagina's welke rechten nodig hebben. Voor de gebruikers van het systeem, lijkt me dit ook prima. Ik kan in de GUI dan door middel van checkboxes laten selecteren wat welke groep mag uitvoeren.

Maar goed, even kijken of mijn idee hoe ik het wil uitwerken volgens de 'regels' van OO zijn. Ik zal dit doen a.d.h.v. een korte bespreking wat de functionaliteit is van elke klasse.

Authentication
De gebruiker inloggen / uitloggen. Uiteraard een paar checks invoegen zoals gebanned om gelijk welke reden. Deze methods geven dan iets terug van geslaagd / niet geslaagd (+reden)

Authorization
Is de ingelogde nog wel wie hij/zij zou moeten zijn? Moet er niet gevraagd worden om opnieuw ingelogd te worden?

Permission
Kijken welke permissies nodig zijn voor deze pagina / opvragen welke permissies de gebruiker heeft.

User
Naam bijhouden, user ID, ... Ik vraag me af wat het verstandigste is, een referentie naar de permission class leggen, of de 'rij' bits opslaan?

UserMapper
Zorgt voor de data uitwisseling tussen database en het user object.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:59:19
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 16:33:05
Quote Anchor link
De authentication heeft niks te maken met in/uit loggen. De authentication moet per pagina request kijken wie de bezoeker is: is hij ingelogd of is hij anoniem? Hoe heet hij? Ect? De Authentication maakt dus het User object aan.

Vervolgens hebben we de Authorization die gaat kijken welke rechten er nodig zijn om de pagina te bekijken en kijkt of het User object wel die rechten heeft, zoniet => permission denied, zo ja => pagina laten zien.
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 17:38:53
Quote Anchor link
Okay Wouter, alleen, je gaat toch niet telkens authentication een user object laten aanmaken? Ik dacht eerder aan het user object te serializen (zie eerder dit topic) en dit in een sessie te plaatsen. (sessie verwerking ga ik wellicht via de database doen)

Overigens, wil ik bij authorization niet altijd dat per definitie een pagina bekeken mag worden of niet. Ik wil ook de mogelijkheid hebben om delen van een pagina niet te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een inkomsten module. Deze staat dan gelijk op het controlepaneel, alleen ik wil niet dat een support medewerker dit kan zien. Anderzijds, wil ik hem andere delen van die pagina niet ontzeggen. Maak ik hiervoor best een apparte class aan, of toch ook hier in?

In welke class zou ik dan het inloggen moeten afhandelen?

Toevoeging op 29/08/2012 17:42:09:

Even wel toevoegen dat ik uiteraard authentication wil toepassen, controle is belangrijk. Dus het user object deserializen en nakijken.
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 17:46:50
Quote Anchor link
Je kan het ook zo doen dat de Authentication kijkt of de sessie bestaat: Zoniet dan wordt de gebruiker geverifieerd en wordt er een User object aangemaakt (die in een sessie wordt geplaatst). Mocht de sessie wel bestaan dan zal de Authentication die User object pakken en kijken of we nog steeds met dezelfde gebruiker te doen hebben.

We praten nu met Authentication en Authorization op pagina (route) niveau. Maar je kunt dit natuurlijk met dezelfde 2 klassen ook toepassen op Controller niveau (de inkomsten module wordt door een andere controller gemaakt dan het controlepanel) of zelfs op een action niveau.

Als je de 2 klassen een beetje snel programmeert kun je het voor elkaar krijgen dat je met 2 klassen (authorization en authentication) op elk niveau voor beveiliging kan zorgen. De Authentication zal je 1 keer aanroepen, als eerste, en de authorization zal je misschien vaker aanroepen (mag de user de pagina zien -> ja, mag de user de inkomstenmodule zien -> nee, enz.)

En het inloggen handel je af met een eigen SecurityController oid. Dit is geen taak van een normaal object, maar zul je 'moeten' afhandelen met een Controller.

Offtopic:
Ik heb geen ervaring met Security regeling. Wat ik je hier vertel is hoe het opgelost wordt in het Symfony Framework.
Ik weet niet wat het doel is van dit experiment, maar ik raad je zeker aan ook eens naar een framework te kijken ZF2, Symfony, CakePHP maakt me niks uit. Dan wordt het een stuk makkelijker voor je.
Mocht je dit als doel hebben OO te leren dan kun je natuurlijk vrolijk verder gaan, je leert er echt goed OO door!
Gewijzigd op 29/08/2012 17:49:26 door Wouter J
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 17:52:34
Quote Anchor link
Alweer bedankt voor de reactie!

Maar jij zou dus geen extra klasse Permission maken? Want ik dacht bij authorization controles te doen als, bestaat de sessie nog, is de sessie nog niet vervallen, klopt het IP nog, is de persoon niet op meerdere locaties ingelogd, ... En dan dacht ik emt de Permission klasse effectief na te gaan kijken mag de gebruiker x en y wel doen?

Toevoeging op 29/08/2012 17:56:04:


Offtopic:
In eerste instantie wil ik zelf gewoon een mooie basis uitwerken. Hiermee wil ik dan eigenlijk gelijk welke soort applicatie gaan opbouwen.

Mijn eerste applicatie die ik er werkelijk wil gaan opbouwen is een CMS.

Zelf gebruik ik liever geen framework. Ik wil het liefst alles zelf netjes regelen zoals ik het wil. Ik vind persoonlijk zo'n framework vaak nogal log, en onnodig veel mogelijkheden hebben. Daarom maak ik liever zelf iets, wat ook nog leuk en leerzaam is.
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 18:04:45
Quote Anchor link
Wat jij wilt met de Authorization is wat je in de Authentication moet doen. Die kijkt wie de gebruiker is, of die nog steeds dezelfde is en dus ook meteen alles van de sessie. Met authorization kijk je wat deze gebruiker mag en of dat gelijk is aan wat er nodig is om iets (pagina, controller, actie) te mogen zien.

Misschien helpt het als ik de worden even vertaal:
Authentication betekend 'verificatie' hierin verifieer je dus de gebruiker, je zorgt dat je een compleet beeld hebt over wie jou bezoeker is.
Authorization betekend 'machtiging'. Je kijkt of die bezoeker die je net helemaal hebt geschetst wel gemachtigd is om iets te bekijken.

Lees anders even deze tutorial: http://symfony.com/doc/current/book/security.html (totaan 'Using a Traditional Login Form' aangezien het vanaf daar over Symfony gaat)
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 23:15:48
Quote Anchor link
Rest mij nog een vraag. De permissies in het user object bijhouden of toch maar telkens via de UserMapper ophalen?
 
Write Down

Write Down

04/09/2012 17:52:05
Quote Anchor link
Wegens weinig tijd afgelopen week, ben ik nog niet veel verder geraakt. Vandaag ben ik dan meer weer eens verder gaan nadenken hoe ik nu alles over gebruikers flexibel kan bijhouden.

Op die opzet zou ik graag wat reacties krijgen, bij deze dus het idee.

De User class wil ik beperkt houden. In een User object zou ik het user_id en de permission_group. Ik twijfel nog een beetje of ik de naam hier ga in bij houden of niet.

Daarnaast wil ik een Person class gaan ontwerpen. Deze moet dan een paar basis gegevens bijhouden zoals de voornaam, achternaam, e-mailadres (e.v.t. nog andere andere algemene zaken, zoals geboortedatum e.t.c.). Eveneens een 'lijst' (array) naar Address, Telephone en Note objecten.

Die laatste drie zijn dus ook classes, wat die juist doen lijkt me duidelijk. Uiteraard, voor elke class die ik noem, zal er ook een Mapper zijn.

Wat denken jullie van deze opzet?
 
Wouter J

Wouter J

04/09/2012 18:34:28
Quote Anchor link
Ik zou het User object de Person klasse laten extenden. Verder klinkt het we goed.
 
Write Down

Write Down

04/09/2012 19:03:32
Quote Anchor link
Wouter J op 04/09/2012 18:34:28:
Ik zou het User object de Person klasse laten extenden. Verder klinkt het we goed.


Ik dacht het net omgekeerd te doen. De bedoeling is namelijk dat ik het User object serialize en in de sessie ga stoppen. Dit wil ik dus liefst zo klein mogelijk houden.

Als ik User dus extend, lijkt me dat Person ook zal worden opgenomen?

Toevoeging op 04/09/2012 19:57:29:

Ik denk dat ik de oplossing al weet, dadelijk even testen. Eerst eten, ik kom straks terug bij jullie!

Toevoeging op 04/09/2012 22:35:05:

Om er even op terug te komen, mijn idee werkt dus. Even wat test code geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class Person {
    private $firstName;
    private $lastName;
    private $email;
    
    function
__construct($firstName, $lastName, $email) {
        $this->firstName = $firstName;
        $this->lastName = $lastName;
        $this->email = $email;
    }


    
    public function getFirstName() {
        return $this->firstName;
    }


    public function getLastName() {
        return $this->lastName;
    }


    public function getEmail() {
        return $this->email;
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
class User extends Person implements Serializable {
    private $id;
    private $permissions_group;
    
    public function __construct(Person $person, $id, $permissions_group) {
        parent::__construct($person->getFirstName(), $person->getLastName(), $person->getEmail);
        $this->id = $id;
        $this->permissions_group = $permissions_group;
    }


    public function getId() {
        return $this->id;
    }


    public function getPermissions_group() {
        return $this->permissions_group;
    }


        
    public function serialize() {
        return serialize(array(
            'id' => $this->id,
            'perm' => $this->permissions_group
        ));
    }

    
    public function unserialize($serialized) {
        $data = unserialize($serialized);
        $this->id = $data['id'];
        $this->perm = $data['perm'];
    }
}


?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();
require_once 'Person.php';
require_once 'User.php';

$person = new Person('Write', 'Down', '[email protected]');

$user = new User($person, 7, 1);

echo $user->getFirstName(); //geeft perfect Write

$_SESSION['user_data'] = serialize($user);
print_r($_SESSION);

?>

Gewijzigd op 04/09/2012 22:43:04 door Write Down
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 11:21:53
Quote Anchor link
Ik loop nu bij nader inzien op deze manier toch nog tegen een probleem. Wanneer ik een User object wil maken, ben ik verplicht een Person object aan te maken (of de parameters in te vullen die dat mogelijk maken).

Dit is geen grote ramp, maar toch... Bij het inloggen bijvoorbeeld, heb ik totaal geen behoefte aan de gegevens van een persoon. Toch moet ik deze ophalen, wat dus onnodige queries kost. En nee, deze info wil ik niet gaan opslaan in de sessie, net omdat ik het zo weinig nodig heb.

Daarom overweeg ik het niet Person te extenden, maar User. Alleen weet ik niet of dit echt een goede oplossing is. Het klinkt in elk geval niet erg logisch. Graag jullie raad!
 
Eddy E

Eddy E

07/09/2012 11:27:24
Quote Anchor link
Ik zou Person er alleen bij betrekken als je daadwerkelijk die informatie nodig hebt.
En als User niet hetzelfde is als Person, waarom moeten ze dan 1 op 1 gelinkt worden?

Persoonlijk zou ik user_id en person_id gewoon als relatie beschouwen, maar dan alleen als je dat nodig hebt.
Person extend dus User.

User = id, loginnaam (kan ook email zijn), wachtwoord, sessie en rechten
Person = id, naam, email, leeftijd (en andere profiel-dingen)
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 11:31:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie Eddy. Ik wacht nog even af op andere reacties. Maar het lijkt me inderdaad een goed plan. Al zijn er misschien nog wel betere oplossingen :-)

Verder heb je het denk ik wel meer over de database kan dan de PHP kant lijkt mij. Want ik zie bijvoorbeeld niet in waarom ik het wachtwoord in een User object zou opslaan.
 
Erwin H

Erwin H

07/09/2012 11:37:10
Quote Anchor link
Write Down op 07/09/2012 11:21:53:
Dit is geen grote ramp, maar toch... Bij het inloggen bijvoorbeeld, heb ik totaal geen behoefte aan de gegevens van een persoon. Toch moet ik deze ophalen, wat dus onnodige queries kost. En nee, deze info wil ik niet gaan opslaan in de sessie, net omdat ik het zo weinig nodig heb.

Waarom moet je die gegevens ophalen?
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 11:38:45
Quote Anchor link
Moeten is een groot woord. Ik kan null etc invullen, maar goed. Dan zit ik alsnog met een ongewenst / onnodig object. Als ik het er volledig uit sloop, dan kan ik even goed niet langer extenden.
 
Eddy E

Eddy E

07/09/2012 11:54:48
Quote Anchor link
Write Down op 07/09/2012 11:31:57:
Want ik zie bijvoorbeeld niet in waarom ik het wachtwoord in een User object zou opslaan.


Omdat een user/gebruiker moet kunnen inloggen met een wachtwoord?
Die hoef/mag je uiteraard niet opslaan in een sessie, maar om te wijzigen etc wel.
Was ook maar een voorbeeld: wellicht logged_in BOOLEAN is beter ;).
 
Erwin H

Erwin H

07/09/2012 11:55:05
Quote Anchor link
Nu ik er wat beter naar kijk zit er uberhaupt iets heel geks in je opbouw:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class User extends Person implements Serializable {
    
    public function __construct(Person $person...){
    }

}

?>

De class User extends de class Person en je moet er nog een meegeven in de constructor. Dat is iets wat overbodig is en wat je nooit zou moeten doen. Alle data/methods die je nodig zou kunnen hebben in de class User heb je al, dus waarom nog eens meegeven?

Je zou je moeten afvragen of dat extenden uberhaupt nodig is.

Toevoeging op 07/09/2012 11:58:42:

En nog even terug naar een al wat oudere opmerking van je, maar mogelijk nu weer relevant.
Write Down op 04/09/2012 19:03:32:
Ik dacht het net omgekeerd te doen. De bedoeling is namelijk dat ik het User object serialize en in de sessie ga stoppen. Dit wil ik dus liefst zo klein mogelijk houden.

Dat maakt niet uit. Bij het serializen bepaal je zelf welke gegevens je meeneemt. Zelfs al heb je 10MB aan data in het object zitten, als jij alleen het id van het object wil serialiseren dan kan dat natuurlijk.
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 12:06:47
Quote Anchor link
Het zou in elk geval handig zijn moest ik User kunnen extenden met Person. Of het echt nodig is, wellicht niet.

Daarom ook dat ik vraag, wat is volgens jullie de beste oplossing?

Wat betreft serialize, dit had ik inderdaad intussen ook al door, zie ook voorbeeld code.
 
Erwin H

Erwin H

07/09/2012 12:25:15
Quote Anchor link
Gezien je vragen is het misschien niet zo handig om het te extenden. En 'handig' is in elk geval geen juiste reden om het wel of niet te doen. Nodig wel.
Maar of het wel of niet moet is vanaf een afstand niet of nauwelijks te beantwoorden.

Stel jezelf eens de vragen:
- is Person dezelfde entiteit als User?
- is User dezelfde entiteit als Person?
- heb je de gegevens/methodes van User nodig in Person?
- heb je de gegevens/methodes van Person nodig in User?
- kan je gegevens/methodes die je in beide nodig hebt uitfilteren en wellicht in een gemeenschappelijke class onderbrengen?
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 14:37:07
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Erwin, uiteraard ook dank voor de andere reacties.

Ik zit nog steeds een beetje met een twijfel of ik ze nu al dan niet ga uit mekaar trekken. Ik wil nl. de mogelijkheid hebben om 'losse' personen aan te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van contactpersonen aan de applicatie. Ik zou bijvoorbeeld kunnen bijhouden wie mijn contactpersoon bij mijn hosting is. Die persoon is dus eigenlijk totaal geen gebruiker.

Anderzijds, is een gebruiker sowieso een persoon. Als ik iemand als gebruiker toevoeg, zou ik ook graag wat informatie over die persoon willen bijhouden. Vanuit dat punt, ben ik er vanuit gegaan dat er eigenlijk wel een relatie 'moet' zijn tussen beide klassen.

Verder ben ik vrij zeker dat de kans dat ik meer gebruikers (die dus ook 'persoon' zijn) heb dan enkel en alleen personen. Daarom dus toch nog enige twijfel.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.