Onverwacht resultaat volgorde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 15:31:52
Quote Anchor link
Dit is het resultaat van de huidige code: https://ibb.co/C6S0JH4
Dat wil ik niet. Ik wil dat de inhoud van een html file tussen de header en de footer komt te staan. Concreet betekent dat in het blauwe rood omrande vak.

Waarom de inhoud van de html file nu een beetje onderaan erbij bungelt is me een raadsel.
Heeft iemand een suggestie voor een oplossing?

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
/Class homeController extends mainController
{
    public function index()
    {

        require __SITE_PATH.'/views/header.php';

        require __SITE_PATH.'/views/home_index.php';

        require __SITE_PATH.'/views/footer.php';
    }
}
    // Class indexControl
?>

Wat zie ik over het hoofd dat er voor zorgt dat de volgorde van executie wijzigt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 08:14:57
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/02/2020 16:07:17
Quote Anchor link
De volgorde zal wel goed zijn. Ik vermoed dat je HTML een beetje gammel is, waardoor de browser zelf een paar sluit-tags (bijvoorbeeld </div>) invoegt om de boel weer kloppend te maken. Kijk eens naar de broncode (Firefox laat zelfs al met rode tags zien waar het volgens hem mis gaat). Of plaats de resulterende HTML hier of zet een demo online.
 
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 16:37:01
Quote Anchor link
Dit is de HTML zoals aangemaakt met voornoemde code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta name="author" content="Jan H. Kila">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
  <title>Aleph-Design: Levensverhaal Jan H. Kila</title>
  <link rel="stylesheet" href="http://localhost:3000/assets/css/style.css">
  <script type="text/javascript" src="http://localhost:3000/assets/js/myScript.js"></script>
</head>

<body>
<div class="nav-bar">

  <div class="logo">
    <img src="http://localhost:3000/assets/images/img/aleph-logo.png" alt="">
  </div>

  <a class="active" href="http://localhost:3000/home">Home</a>

 <div class="drop-down">
    <button class="drop-button">
      <a class="" href="http://localhost:3000/story">Levensverhaal<span>?</span></a>
    </button>
    <div class="dropdown-content">
      <a href="">&nbsp;0 tot &nbsp;7 jaar</a>
      <a href="">&nbsp;7 tot 14 jaar</a>
      <a href="">14 tot 21 jaar</a>
      <a href="">21 tot 28 jaar</a>
      <a href="">28 tot 35 jaar</a>
      <a href="">35 tot 42 jaar</a>
      <a href="">42 tot 49 jaar</a>
      <a href="">49 tot 56 jaar</a>
      <a href="">56 tot 63 jaar</a>
      <a href="">63 tot 70 jaar</a>
      <a href="">70 tot 77 jaar</a>
      <a href="">77 tot 84 jaar</a>
      <a href="">84 tot 91 jaar</a>
      <a href="">Alle Verhalen</a>
    </div>
  </div><!-- class dropdown -->

  <a class="" href="http://localhost:3000/memory">Memory</a>

  <div class="drop-down">
    <button class="drop-button">
     <a class="" href="http://localhost:3000/project">Projecten<span>?</span></a>
    </button>
    <div class="dropdown-content">
      <a href="http://localhost:3000/printer">3D-Print</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-mvc.php">MVC-app</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-klok.php">Torenklok</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-cnc.php">CNC</a>
    </div>
  </div><!-- class dropdown -->

  <a class="" href="http://localhost:3000/contact">Bericht</a>

</div><!-- class nav-bar -->

<div class="content-wrapper">

  <h1></h1>

    <div class="mail-wrapper">
        <div class="mail-content">
            <div class="mail-field">
                <label>Uw e-mail adres:</label>
                <input type="text" id="em13l">
            </div>
            <div class="text-field">
                <label>Uw bericht:</label>
                <textarea rows="5" cols="50" id="t3kst"></textarea>
            </div>
            <div class="submit-button">
                <input type="submit" value="Versturen" onclick="postData()">
            </div>
            <div class="msg-field">
                <!--<div id="status"></div>-->
                <div id="response"></div>
            </div>
        </div>
    </div>

</div><!-- content-wrapper -->

<div class="footer">
    (C) Footer
</div>

</body></html>

Ik zie geen vreemde dingen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/02/2020 17:14:46
Quote Anchor link
en je CSS ?
 
Jan R

Jan R

22/02/2020 18:53:12
Quote Anchor link
Jan Kila op 22/02/2020 16:37:01:
Ik zie geen vreemde dingen.


Er is zelfs geen doctype +2 andere fouten en 2 warnings volgens w3c
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/02/2020 19:47:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 22/02/2020 17:14:46:
en je CSS ?

HTML ziet er inderdaad redelijk goed uit. Iets in je CSS met float, waardoor de ene <div> boven de andere komt?
 
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 22:46:07
Quote Anchor link
Geen float's in CSS, ik gebruik flexbox.
De HTML is een kopie van de paginabron, de DOCTYPE vergeten mee te kopiëren.
Wat zijn de twee andere fouten? Zo weet ik nog niks.

De ene div boven de andere; ik zou het niet weten maar kijk er naar.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2020 07:36:30
 
Jan Kila

Jan Kila

23/02/2020 13:45:51
Quote Anchor link
@ SanThe
Quote:
Error: The element a must not appear as a descendant of the button element.
From line 22, column 7; to line 22, column 53
n">? <a class="" href="http://localhost:3000/story">Levens

OK, dat maakt het helder.

Maar... aangezien dit in de header zit, het eerste stukje code, lijkt me dat geen oorzaak van m'n probleem.
Of zie ik dat verkeerd?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2020 14:32:30
Quote Anchor link
Als je de HTML-broncode van de geladen pagina bekijkt (Ctrl-U in je browser), en daar staat alles in de goede volgorde, dan zit er ofwel een fout in je HTML-syntax, of jouw CSS gaat schuiven met elementen.

Wat als je je pagina eens laadt zonder je stylesheet? Staat dan wel alles (visueel) in de goede volgorde? Met deze strategie elimineer je in één keer het halve zoekgebied, zodat je sneller kunt inzoomen op het daadwerkelijke probleem.

Mogelijk is een van de "containers" te groot, zodat deze andere content uit de weg drukt ofzo. Ook via de developer tools (F12 functietoets) kun je mogelijk met de zogenaamde element inspector snel op (visueel) onderzoek uitgaan wat er precies aan de hand is?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/02/2020 17:23:55
Quote Anchor link
Plak je CSS er eens bij (of nog beter: zet een versie online - kunnen we live meekijken).
 
Jan Kila

Jan Kila

24/02/2020 11:23:47
Quote Anchor link
Thomas,
Dank voor de suggesties, maar... die had ik al bedacht en dat bracht mij bij een tot dusver onverdacht stukje HTML/CSS.
De div met de class="content-wrapper' heb ik in eerste instantie geen hoogte gegeven. Die div blijkt erg weerbarstig om zijn hoogte aan te passen aan z'n inhoud. Iets wat ik wel van hem verwacht.
Ik heb het nu opgelost door een CSS regeltje toe te voegen:
height: calc(100vh - 110px);
Iedereen dank voor het meedenken.
Gewijzigd op 24/02/2020 11:27:12 door Jan Kila
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2020 16:18:48
Quote Anchor link
Er zijn meerdere manieren om een div de maximale hoogte (van het omvattende element) te geven en -wat je waarschijnlijk uiteindelijk hiermee wilt bereiken- de footer aan de bodem te plakken.

Je zou bijvoorbeeld de footer op kunnen nemen in de voet van de wrapper door deze absoluut te positioneren ten opzichte van deze wrapper. Je hoeft dan enkel te zorgen dat de wrapper wat ruimte overlaat voor de footer en dat de wrapper zelf de maximale hoogte bestrijkt. Dit hangt verder niet af van de hoeveelheid andere content in deze wrapper.

Het bovenstaande, waarbij je de hoogte uitrekent, mag dan werken, maar misschien is dat een beetje een kunstgreep.
 
Jan Kila

Jan Kila

24/02/2020 16:29:24
Quote Anchor link
Quote:
maar misschien is dat een beetje een kunstgreep.

Dat is toch bijna alles in het leven.
Het is opgelost en ik vind het verder wel prima zo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.