Onverwacht resultaat volgorde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 15:31:52
Quote Anchor link
Dit is het resultaat van de huidige code: https://ibb.co/C6S0JH4
Dat wil ik niet. Ik wil dat de inhoud van een html file tussen de header en de footer komt te staan. Concreet betekent dat in het blauwe rood omrande vak.

Waarom de inhoud van de html file nu een beetje onderaan erbij bungelt is me een raadsel.
Heeft iemand een suggestie voor een oplossing?

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
/Class homeController extends mainController
{
    public function index()
    {

        require __SITE_PATH.'/views/header.php';

        require __SITE_PATH.'/views/home_index.php';

        require __SITE_PATH.'/views/footer.php';
    }
}
    // Class indexControl
?>

Wat zie ik over het hoofd dat er voor zorgt dat de volgorde van executie wijzigt?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:45:04
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/02/2020 16:07:17
Quote Anchor link
De volgorde zal wel goed zijn. Ik vermoed dat je HTML een beetje gammel is, waardoor de browser zelf een paar sluit-tags (bijvoorbeeld </div>) invoegt om de boel weer kloppend te maken. Kijk eens naar de broncode (Firefox laat zelfs al met rode tags zien waar het volgens hem mis gaat). Of plaats de resulterende HTML hier of zet een demo online.
 
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 16:37:01
Quote Anchor link
Dit is de HTML zoals aangemaakt met voornoemde code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta name="author" content="Jan H. Kila">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
  <title>Aleph-Design: Levensverhaal Jan H. Kila</title>
  <link rel="stylesheet" href="http://localhost:3000/assets/css/style.css">
  <script type="text/javascript" src="http://localhost:3000/assets/js/myScript.js"></script>
</head>

<body>
<div class="nav-bar">

  <div class="logo">
    <img src="http://localhost:3000/assets/images/img/aleph-logo.png" alt="">
  </div>

  <a class="active" href="http://localhost:3000/home">Home</a>

 <div class="drop-down">
    <button class="drop-button">
      <a class="" href="http://localhost:3000/story">Levensverhaal<span>?</span></a>
    </button>
    <div class="dropdown-content">
      <a href="">&nbsp;0 tot &nbsp;7 jaar</a>
      <a href="">&nbsp;7 tot 14 jaar</a>
      <a href="">14 tot 21 jaar</a>
      <a href="">21 tot 28 jaar</a>
      <a href="">28 tot 35 jaar</a>
      <a href="">35 tot 42 jaar</a>
      <a href="">42 tot 49 jaar</a>
      <a href="">49 tot 56 jaar</a>
      <a href="">56 tot 63 jaar</a>
      <a href="">63 tot 70 jaar</a>
      <a href="">70 tot 77 jaar</a>
      <a href="">77 tot 84 jaar</a>
      <a href="">84 tot 91 jaar</a>
      <a href="">Alle Verhalen</a>
    </div>
  </div><!-- class dropdown -->

  <a class="" href="http://localhost:3000/memory">Memory</a>

  <div class="drop-down">
    <button class="drop-button">
     <a class="" href="http://localhost:3000/project">Projecten<span>?</span></a>
    </button>
    <div class="dropdown-content">
      <a href="http://localhost:3000/printer">3D-Print</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-mvc.php">MVC-app</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-klok.php">Torenklok</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-cnc.php">CNC</a>
    </div>
  </div><!-- class dropdown -->

  <a class="" href="http://localhost:3000/contact">Bericht</a>

</div><!-- class nav-bar -->

<div class="content-wrapper">

  <h1></h1>

    <div class="mail-wrapper">
        <div class="mail-content">
            <div class="mail-field">
                <label>Uw e-mail adres:</label>
                <input type="text" id="em13l">
            </div>
            <div class="text-field">
                <label>Uw bericht:</label>
                <textarea rows="5" cols="50" id="t3kst"></textarea>
            </div>
            <div class="submit-button">
                <input type="submit" value="Versturen" onclick="postData()">
            </div>
            <div class="msg-field">
                <!--<div id="status"></div>-->
                <div id="response"></div>
            </div>
        </div>
    </div>

</div><!-- content-wrapper -->

<div class="footer">
    (C) Footer
</div>

</body></html>

Ik zie geen vreemde dingen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/02/2020 17:14:46
Quote Anchor link
en je CSS ?
 
Jan R

Jan R

22/02/2020 18:53:12
Quote Anchor link
Jan Kila op 22/02/2020 16:37:01:
Ik zie geen vreemde dingen.


Er is zelfs geen doctype +2 andere fouten en 2 warnings volgens w3c
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/02/2020 19:47:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 22/02/2020 17:14:46:
en je CSS ?

HTML ziet er inderdaad redelijk goed uit. Iets in je CSS met float, waardoor de ene <div> boven de andere komt?
 
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 22:46:07
Quote Anchor link
Geen float's in CSS, ik gebruik flexbox.
De HTML is een kopie van de paginabron, de DOCTYPE vergeten mee te kopiëren.
Wat zijn de twee andere fouten? Zo weet ik nog niks.

De ene div boven de andere; ik zou het niet weten maar kijk er naar.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2020 07:36:30
 
Jan Kila

Jan Kila

23/02/2020 13:45:51
Quote Anchor link
@ SanThe
Quote:
Error: The element a must not appear as a descendant of the button element.
From line 22, column 7; to line 22, column 53
n">? <a class="" href="http://localhost:3000/story">Levens

OK, dat maakt het helder.

Maar... aangezien dit in de header zit, het eerste stukje code, lijkt me dat geen oorzaak van m'n probleem.
Of zie ik dat verkeerd?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2020 14:32:30
Quote Anchor link
Als je de HTML-broncode van de geladen pagina bekijkt (Ctrl-U in je browser), en daar staat alles in de goede volgorde, dan zit er ofwel een fout in je HTML-syntax, of jouw CSS gaat schuiven met elementen.

Wat als je je pagina eens laadt zonder je stylesheet? Staat dan wel alles (visueel) in de goede volgorde? Met deze strategie elimineer je in één keer het halve zoekgebied, zodat je sneller kunt inzoomen op het daadwerkelijke probleem.

Mogelijk is een van de "containers" te groot, zodat deze andere content uit de weg drukt ofzo. Ook via de developer tools (F12 functietoets) kun je mogelijk met de zogenaamde element inspector snel op (visueel) onderzoek uitgaan wat er precies aan de hand is?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/02/2020 17:23:55
Quote Anchor link
Plak je CSS er eens bij (of nog beter: zet een versie online - kunnen we live meekijken).
 
Jan Kila

Jan Kila

24/02/2020 11:23:47
Quote Anchor link
Thomas,
Dank voor de suggesties, maar... die had ik al bedacht en dat bracht mij bij een tot dusver onverdacht stukje HTML/CSS.
De div met de class="content-wrapper' heb ik in eerste instantie geen hoogte gegeven. Die div blijkt erg weerbarstig om zijn hoogte aan te passen aan z'n inhoud. Iets wat ik wel van hem verwacht.
Ik heb het nu opgelost door een CSS regeltje toe te voegen:
height: calc(100vh - 110px);
Iedereen dank voor het meedenken.
Gewijzigd op 24/02/2020 11:27:12 door Jan Kila
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2020 16:18:48
Quote Anchor link
Er zijn meerdere manieren om een div de maximale hoogte (van het omvattende element) te geven en -wat je waarschijnlijk uiteindelijk hiermee wilt bereiken- de footer aan de bodem te plakken.

Je zou bijvoorbeeld de footer op kunnen nemen in de voet van de wrapper door deze absoluut te positioneren ten opzichte van deze wrapper. Je hoeft dan enkel te zorgen dat de wrapper wat ruimte overlaat voor de footer en dat de wrapper zelf de maximale hoogte bestrijkt. Dit hangt verder niet af van de hoeveelheid andere content in deze wrapper.

Het bovenstaande, waarbij je de hoogte uitrekent, mag dan werken, maar misschien is dat een beetje een kunstgreep.
 
Jan Kila

Jan Kila

24/02/2020 16:29:24
Quote Anchor link
Quote:
maar misschien is dat een beetje een kunstgreep.

Dat is toch bijna alles in het leven.
Het is opgelost en ik vind het verder wel prima zo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.