OOP Class Check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Hey mensen, ben sinds gisteren me aan het verdiepen in de fenomeen OOP.

Nou heb ik een Class geschreven Page_numbers met het idee dat ik um makkelijk in andere projecten kan gaan gebruiken.

Nou is mijn vraag of jullie even naar de class willen kijken of ik het goed heb aangepakt omdat ik met het fenomeen nog niet zo heel bekend ben.

Opbouwende kritiek is van harte welkom (ook issues over bad practice)


De Class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

/********
*    Show all errors
********/

error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

?>
Gewijzigd op 16/03/2006 16:49:00 door The Beeding Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:36:55
 

15/03/2006 16:09:00
Quote Anchor link
Ben ik de enige die hier onder de code blokken " target="_blank"> ziet staan? ;-)
 
Han eev

Han eev

15/03/2006 16:09:00
Quote Anchor link
Je hebt het prima gedaan ;)
Alleen je moet wat meer commentaar binnenin het script geven. (niet dat ik dat doe maar oke)
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Tnx, Commentaar zet ik in mijn eigen scripts nooit zo heel veel... Omdat je het zelf gescript en als je er naar kijkt weet je meestal gelijk weer wat het allemaal doet.


Is het wel toegestaan op het moment dat je het object aanmaakt je gelijk de Class varablen mee geeft ??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$page_nums
= new Page_numbers("guestbook", "WHERE blocked='N'", $link_id);
?>


En kan het geen kwaat de Constructor zo vol te zetten met dingen ??
Gewijzigd op 15/03/2006 16:19:00 door The Beeding Clown
 
Han eev

Han eev

15/03/2006 16:18:00
Quote Anchor link
Jah dat moet juist ;)
 

15/03/2006 16:20:00
Quote Anchor link
nano:
Tnx, Commentaar zet ik in mijn eigen scripts nooit zo heel veel... Omdat je het zelf gescript en als je er naar kijkt weet je meestal gelijk weer wat het allemaal doet.
Dat zeggen heel veel mensen, maar ik denk niet dat als je je script over een maand of twee terug ziet dat je gelijk weet hoe het werkt.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:20:00
Quote Anchor link
Quote:
Jah dat moet juist ;)
Ah oke, tnx.. (ben er allemaal nog een beetje nieuw mee)
Gewijzigd op 15/03/2006 16:41:00 door The Beeding Clown
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:40:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Dat zeggen heel veel mensen, maar ik denk niet dat als je je script over een maand of twee terug ziet dat je gelijk weet hoe het werkt.
Daar heb je eigenlijk wel gelijk in idd.. En zeker met classes, die zijn meer plug and play en kijk je ook natuurlijk niet zo heel vaak meer na.
Gewijzigd op 15/03/2006 16:41:00 door The Beeding Clown
 

15/03/2006 16:58:00
Quote Anchor link
Daarom. Bijvoorbeeld: Een MySQL database driver voor de site bijvoorbeeld schrijf je als je het goed doet maar één keer, je hoeft hem niet meer terug te zien, je include hem en klaar. Maar over twee jaar wil je je site wat uitbreiden en je weet niet precies wat die ene functie deed. Er staat geen commentaar in je script en je bent twee uur bezig wat anders 30 seconden zou duren :-)
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2006 17:18:00
Quote Anchor link
Ik heb laatst nog een lading functies van 1 jaar oud van mijzelf omgezet in een class (in beiden geen commentaar, alleen maar logische functienamen, logische variabelen) en ik moet zeggen dat het me wel 20 seconden meer tijd koste dan toen ik die namen nog uit mijn hoofd kende.

Ik denk (herstel: ik weet) dat het bij klassen zoals deze van Nano (of die ik aan het bijwerken was) niet erg nodig is om commentaar in te voegen. Voor anderen mag het misschien handig zijn, maar ik denk dat het wel handig kan zijn voor anderen.

Mocht je het publiceren, dan gewoon goed documenteren. Bijvoorbeeld met PHPdoc.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Daar heb je idd ook wel weer gelijk in.. deze Class is ook niet zo heel erg ingewikkeld in elkaar gezet.

Heb ik nog wel even 1 vraagje.. :unsure:
Ik wil naast deze Class vanavond ook een Database Class gaan maken.

Hoe moet ik de query's uit deze Class veranderen zodat de gebuik maken van de Database Class ??

Moet ik in dit Object een Object Database aanmaken ?? Hoe gaat dat allemaal presies in zijn werk.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2006 17:52:00
Quote Anchor link
Ik geef zelf meestal bij de constructor een reverence naar een database-object mee. Maar aangezien dit een deel van een database-object zou kunnen zijn zou ik uitgaan van extend.

(Slecht) voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
Class Database{
   function
doeIets() {
      echo 'ik doe iets, en je mag bij voorkeur nooit uit een klasse echoen';
   }
}


Class Page_numbers extends Database{
   function
doeNiets() {
      $this->doeIets();
   }
}

?>


je moet wel even oppassen: De __construct functie van Page_numbers overschrijft die van Database, dus je kan denk ik het beste bij Database een functie initConnection() maken, en vanuit je __construct functie daar naar verwijzen.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
woei, oke...

Uhmm "extends" betekend toch dat ie alle Propeties en Methods van zijn Parent Class erft ??

De $this-> refereerd (als ik het goed heb) naar zijn eigen Class (object)

Is het niet makkelijker (zit ik ineens te denken) om na het aanmaken van het Database Object, in de Pagenumber Class "$Database->run_query($sql);" te doen, of gaat dat niet werken, is dat niet slim om het op die manier aan te pakken?

Sorry als ik mischien een beetje bull lul nu, ik ben er echt nog een beetje nat achter mijn oren mee allemaal.

Ik hoor graag de reacties, wil het allemaal snel en belangrijker nog, op de goeie manier onder de knie krijgen.
 

15/03/2006 18:12:00
Quote Anchor link
extend -> [vertalen] -> uitbreiden, dus ja :-)
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Je kan ook in de Pagenumbers-klasse een Database-instance maken, maar ik denk dat een extend hier gewoon beter op z'n plaats is aangezien de pagenumbers-klasse eigenlijk een onderdeel, een uitbreiding op de Database-klasse is.

$this wijst inderdaad naar alle functies en alle variabelen binnen de scope van de klasse, en als je een klasse extend, krijg je inderdaad ook alle functies en variabelen van de klasse die je uitbreidt in die scope, tenzij je ze in de extentie overschrijft.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 18:38:00
Quote Anchor link
Ah oke.. ik snap um idd.. :)

ik ga er lekker verder mee spelen.. Als ik er niet uitkom kom ik jullie wel weer even lastig vallen met alle problemen waar ik tegenaan loop. :P

Heel erg bedankt voor de feedback en antwoorden op mijn vragen, stel het zeer op prijs :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.