[oop] controlestructuur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 17:37:08
Quote Anchor link
Ola,

Ik heb een vraagje... ik heb een class waarin ik de naam van een constante kan ophalen. Nu had ik in 1e instantie een method waarbij telkens 2 controles plaatsvinden, en daar heb ik nu een method van gemaakt met een extra overkoepelende controle. Dit laatste heb ik gedaan om, indien de method meer dan 1x wordt aangeroepen, geen dubbele controles te hoeven uitvoeren. Ik ben benieuwd welke versie jullie beter vinden en waarom. Hieronder even 2 voorbeeldjes van hoe het ongeveer werkt.

Voorbeeld 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class Language {

    const DUTCH = 1;

    static private $languages_values;

    static public function getConstName($value) {
        if (!isset(self::$languages_values)) { // controle 1
            $ref_class              = new \ReflectionClass(self::class);
            self::$languages_values = array_flip($ref_class->getConstants());
        }

        if (!isset(self::$languages_values[$value])) { // controle 2
            thow new \Exception('de value bestaat niet!');
        }

        return self::$languages_values[$value];
    }

}

?>

In de opzet hierboven wordt telkens als je getConstName() aanroept eerst gecontroleerd of de property languages_values wel is geset, en daarna wordt gecontroleerd of de value in die array voorkomt.

Nu heb ik er dit van gemaakt:

Voorbeeld 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class Language {

    const DUTCH = 1;

    static private $languages_values;

    static public function getConstName($value) {
        if (!isset(self::$languages_values[$value])) { // extra controle
            if (!isset(self::$languages_values)) {
                $ref_class              = new \ReflectionClass(self::class);
                self::$languages_values = array_flip($ref_class->getConstants());
            }

            if (!isset(self::$languages_values[$value])) {
                thow new \Exception('de value bestaat niet!');
            }
        }

        return self::$languages_values[$value];
    }

}

?>

Ik heb er dus een extra if-statement omheen gezet, die direct al kijkt of de value bestaat. Wat vinden jullie van deze aanpak?
Gewijzigd op 05/05/2014 17:44:23 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:45:22
 
Dos Moonen

Dos Moonen

05/05/2014 18:10:46
Quote Anchor link
Dit ziet er netter en begrijpelijker uit naar mijn idee:

http://3v4l.org/Bl4TO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

namespace Ozzie;

use Exception;
use ReflectionClass;

class Language {

    const DUTCH = 1;

    private static $languages_values;

    public static function getConstName($value) {
        if (isset(self::$languages_values[$value])) {
            return self::$languages_values[$value];
        }


        throw new Exception('de value bestaat niet!');
    }


    public static function init() {
        static $initialized = false;

        if ( ! $initialized) {
            $ref_class              = new ReflectionClass(self::class);
            self::$languages_values = array_flip($ref_class->getConstants());

            $initialized = true;
        }
    }

}


// ja, dit zet je in het zelfde bestand
Language::init();

// nee, dit dan weer niet niet
echo Language::getConstName(1), Language::getConstName(42);

// phphulp only:
?>
Gewijzigd op 05/05/2014 18:31:51 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 19:17:54
Quote Anchor link
Dos, dan moet je dus telkens voordat je getConstNamn uitovert een init() uitvoeren?

Ik snap de init functie niet helemaal. Eerst zet je $initialized op false, en vervolgens controleer je of ie niet false is?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

05/05/2014 19:24:00
Quote Anchor link
"Dos, dan moet je dus telkens voordat je getConstNamn uitovert een init() uitvoeren?"
Nee, maar een keer. En dan doe je in het bestand waar je de Language classe defineerd. Op die manier is Language::init() altijd uitgevoerd op het moment dat je Language::getConstName() wilt gebruiken.

"Eerst zet je $initialized op false, en vervolgens controleer je of ie niet false is?"
Ik zet initialized op false en kijk dan of ie niet true is.

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/name-id-description/94779/#680318 mocht je static $initialized niet snappen.
Gewijzigd op 05/05/2014 19:26:47 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 19:27:32
Quote Anchor link
Ik snap die static... maar je zet 'm nu toch iedere keer op false?

Toevoeging op 05/05/2014 19:28:19:

>> En dan doe je in het bestand waar je de Language classe defineerd.

Wat bedoel je hiermee? Ik definieer niks, want ik gebruik een autoloader :-s
 
Dos Moonen

Dos Moonen

05/05/2014 19:36:02
Quote Anchor link
...

Ik heb het niet over het gebruik van \define()...

Ik heb het over
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

class foo {
  // dit is een class definition
}

// zet dit in het zelfde bestand, op die manier is het altijd uitgevoegd wanneer foo beschikbaar is
foo::init();

?>


"Ik snap die static... maar je zet 'm nu toch iedere keer op false?"
Als dat zo was zou deze code 42 keer '1' moeten printen: http://3v4l.org/13gHJ
Gewijzigd op 05/05/2014 19:37:21 door Dos Moonen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 19:37:43
Quote Anchor link
Maar we zijn weer lekker bezig.

Je gaat eerst constanten met een waarde definiëren, en daarna ga je de naam van de constante opvragen aan de hand van die waarde.

Jij bent zo van de real-time voorbeelden:
Ik heb een motor met een bepaald soort klep, ik ga eerst de motor uit elkaar halen om de naam van die zuigerklep te achterhalen.

In jouw voorbeeld met Language, moet je elke keer als je een taal wilt toevoegen je class aanpassen.
Als dat OOP is, ben ik Attila de Hun.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 19:46:20
Quote Anchor link
@Dos:

>> // zet dit in het zelfde bestand, op die manier is het altijd uitgevoegd wanneer foo beschikbaar is

Ah, op die fiets! Dat is inderdaad een goede truc!!! :)

* EDIT: kan dit ook bij een abstract class?

>> Als dat zo was zou deze code 42 keer '1' moeten printen

Oké... dan snap ik dus niet hoe die static werkt blijkbaar. Waarom verandert die niet van waarde? :-s

@Atilla de Hun:

>> In jouw voorbeeld met Language, moet je elke keer als je een taal wilt toevoegen je class aanpassen.

Kun je uitleggen wat je hiermee bedoelt? Hoezo moet ik m'n class aanpassen?
Gewijzigd op 05/05/2014 19:48:08 door Ozzie PHP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 19:55:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

class Language {

const DUTCH = 1;
const WARTAAL = 0;

}

?>

Nu willen we English erbij, dan gaat jouw methode niet werken, want die gooit een Exception.
Gewijzigd op 05/05/2014 19:56:05 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 19:58:01
Quote Anchor link
Correct. Dan zal je die moeten toevoegen. Maar dat moet je toch altijd? Of wil jij iedere language kunnen setten ofzo? Dus dat je dit kunt doen? $language->set('DUTCH', 1) Bedoel je dat? Leg anders even uit hoe het volgens jou wél zou moeten. Daar ben ik wel benieuwd naar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 20:05:04
Quote Anchor link
Ik denk dat je het begrip constante verkeerd interpreteert.

Gegevens die dynamisch (kunnen) zijn sla je niet in de class zelf op, maar in een gegevensbestand.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 20:15:16
Quote Anchor link
Maar ik wil dus "value objecten" (noem je dat zo?) gebruiken, waardoor ik dus zoiets kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$user
= new User();
$user->setName('Ger');
$user->setGender(gender::MALE);
$user->setLanguage(language::DUTCH);
?>

Dat kan toch niet anders? Dan heb je toch constanten nodig?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 20:38:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<input type="select" name="language">
<option value="1">Nederlands</option>
<option value="0">Wartaal</option>
</select>

Dus jij gaat eerst je object aanspreken om die value's te presenteren, en daarna ga je nog eens een methode ontwikkelen om de bijbehorende inhoud weer te geven?

In principe ben je als je gegevens binnen een applicatie opslaat hard aan het coderen, en dat kan nooit je bedoeling zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 20:43:03
Quote Anchor link
Maar Ger, is dat dat niet gewoon een andere manier van werken? Jij suggereert nu dat wat ik doe fout is. Ik zie echter het probleem (nog?) niet. Misschien kun je me dat dan uitleggen.

Ik vind dit:

$user->setGender(gender::FEMALE);

prettiger lezen en te begrijpen dan

$user->setGender(2);

Wat is daar dan precies verkeerd aan?
 
Wouter J

Wouter J

05/05/2014 20:43:55
Quote Anchor link
Wat jij nu hebt is geen value objecten, in value objecten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$user
= User::hire('Ger', Gender::parse('male'), new Language('Dutch'));
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 20:54:18
Quote Anchor link
Hoe noem je de constructie die ik nu gebruik dan?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 20:56:59
Quote Anchor link
Laten we de vraag eens andersom stellen.
Wat is voor jouw het voordeel om van een iemands geslacht een object te maken?

En met alle respect voor alle ISO normen men is (of denkt) man of vrouw.

Maar je gebruikt constanten in het algemeen om een bijv. een nummer een bepaalde betekenis te geven, en niet om zomaar een hoop gegevens te genereren die je ergens anders vandaan weer moet gaan ophalen.,
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 21:06:02
Quote Anchor link
Nou, ISO normen implementeren waar mogelijk lijkt me niet verkeerd. Daarbij is het voordeel dat als je een geslacht opslaat als 2 het minder ruimte in beslag neemt dan wanneer je het opslaat als "female". Net zoals 'de' minder ruimte in beslag neemt dan 'germany'. Die korte values besparen dus ruimte. Dat is toch een goede reden?

Kijken we dan verder... dan vind ik het handiger om te zeggen setColor(color::red) of setLanguage(language::french), dan bijv. setColor(2) en setLanguage('fre') om maar wat te noemen.

Wat is daar dan verkeerd aan? Het is toch gewoon een werkwijze die je zelf prettig vindt?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 21:11:25
Quote Anchor link
Als jij het prettig vind om als elke keer dat er een NIEUWE taal aan je website toegevoegd wordt je code aan te gaan passen ...........
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2014 21:17:44
Quote Anchor link
Ja, maar gaat het je er nu om of het wel of niet "fijn" is, of doe ik ook daadwerkelijk iets verkeerd? Als die landen bijv. uit een configuratie-bestand zouden komen, is het dan wel oké?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

05/05/2014 21:22:07
Quote Anchor link
"Maar ik wil dus "value objecten" (noem je dat zo?)"
Nee. En dat voorbeeld heeft absoluut geen value OBJECTEN.
Je hebt geen object dat het mannelijk geslacht of de Nederlandse taal voorsteld.

Je wilt alleen objecten kunnen hebben die een valide waarde vertegenwoordigen.
Je zult de waarde dus moeten valideren aan de hand van bijvoorbeeld
- hardcoded waardes (gebruik dan aub constanten, magic numbers are evil)
- geconfigureerde waardes
- magie (dit is gelukkig onmogelijk)

Op die manier kun je dan een public function setGender(Gender $gender) hebben en weten dat $gender altijd valide is.

Constanten zijn handig om magic numbers (http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_number_%28programming%29) te voorkomen. Wat jij nu doet is magic numbers wegwerken door ze als constanten met een beschrijvende naam te defineren. Dit is een goed iets.
Maar via reflection de naam van de constante (die per conventie alleen uit hoofdletters bestaan) op te gaan zoeken i.p.v. een helper method schrijven die op basis van bijvoorbeeld een switch een tekst versie produceert is niet echt mooi.
De tekst versie van een waarde hoort naar mijn idee niet af te hangen van de variabele/constante naam die naar de waarde verwijst.

Ik weet niet of jouw constructie een naam heeft...
Gewijzigd op 05/05/2014 21:24:15 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.