[OOP] CRUD method's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Milo S

Milo S

07/02/2014 15:38:08
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Zijn we weer terwijl ik werkelijk geen steek verder gekomen ben. Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik blijf denken over hoe ik nu alles het beste kan doen. Bedoel het werkt nu allemaal wel en dat is fijn, maar het is niet zoals ik wil.

Ik zou namelijk mijn data op willen slaan via bijvoorbeeld een UserMapper naar een DatabaseStorage de database in. Het klinkt allemaal romantischer dan het is, vooral het lezen. Voornamelijk omdat je zo ongelovelijk veel functies hebt. Neem bijvoorbeeld gewoon een MySql database, ik wil wel gebruik kunnen maken van een eventuele JOIN of DATE functie binnen SQL. Het schrijven en dergelijke lukt me nog wel om een array van te maken en uit te laten voeren. Ik heb alleen geen enkel idee voor de lees functie.

Wat ik nu gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
public function read($table, $columns, $id)
{

    $columns = implode(', ', $columns);
    
    # Query
    $sql = "SELECT ".$columns." FROM ".$table;
    
    # Als er een ID is
    if( $id != NULL )
    {

        $sql .= " WHERE id = '".$id;
    }

    
    # Query Interpreteren en Controleren door Database
    $stmt = $this->db->prepare($sql);
    
    # Query Uitvoeren
    $stmt->execute(array((int) $id));
    
    # Result Opvangen en Retouneren d.m.v populate function
    while ($result = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
    {

        $data[] = $result;
    }

    
return $data;
}

?>


Zoals je ziet kan ik dan alleen niet JOINEN. Moet ik het zoeken bij een multidimensionale array? Moet ik meerdere methods gaan maken welke dan bijvoorbeeld de MySql functies representeren? Waar zit jullie gedachte hierbij? Dat laatste haalt alleen ook weer functionaliteit weg lijkt mij?

Vind het lastige keuzes waar ik al tijden mee aan het stoeien ben.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:57:12
 
Erwin H

Erwin H

07/02/2014 16:08:18
Quote Anchor link
Bedenk dat deze ene method nu alweer twee dingen aan het doen is: query maken en query uitvoeren. Trek dat als eerste uit elkaar. De methode (of zelfs class) die de query uitvoert moet op geen enkele wijze aan die query gaan lopen knoeien. Het enige dat die class doet is uitvoeren en resultaten teruggeven.

Vervolgens kan je je afvragen wat het nut is van een algemene class/methode die op basis van algemene instructies een query opbouwt. Uiteindelijk is elke query nog altijd uniek (tot op zekere hogere aangezien je de SELECT * FROM tabel queries alleen bij beginners tegenkomt) en dus zal je linksom of rechtsom ergens in je code die query moeten opbouwen. Wil je dat via allerlei abstracte instructies, of gewoon direct in tekst? Ik heb altijd voor het laatste gekozen, dus gewoon uiteindelijk elke query in een string uitgeschreven in je code. In elk geval kan je altijd elke query bouwen en het maakt het allejezus veel makkelijker om het ook nog eens te testen.
Kies je voor de abstracte querybuilder ga je dan eens alle mogelijke verschillende opties voorstellen. Een klein voorbeeldje:
- aggregate functies
- joins
- joins met meerdere voorwaarden
- subqueries
- virtuele tabellen
- virtuele kolommen
- group concats
- having clause
- group by

Kan het? Ja vast, is je code dan nog leesbaar en is het sneller (wat code bouwen betreft), ik betwijfel het ten zeerste.
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2014 16:18:30
Quote Anchor link
Of gebruik bijv. gewoon de Doctrine Query Builder.
 
Milo S

Milo S

07/02/2014 17:14:31
Quote Anchor link
Erwin, dat is inderdaad het probleem waar ik tegenaan loop. De onmogelijk vele mogelijkheden in een querie. Jij zegt dus eigenlijk dat ik mijn usermapper beter een query naar mijn storageclass kan laten sturen om dat resultaat op te halen. Zo houd ik namelijk de taken verdeeld. Maar aan de andere kant kan ik natuurlijk gewoon de query vanuit een string via PDO behandelen.
Ik denk nu even hardop en ga meteen zeggen dat dat weer niet goed is want dat zou betekenen dat bijvoorbeeld een read method 2 taken krijgt, wat dus eigenlijk niet de bedoeling is.

Wouter, ik heb momenteel het gevoel dat ik nog niet toe ben aan al het importeren van soort systemen. Ik ben nog lang niet bekwaam genoeg om ook dat te gaan begrijpen. Althans zo voel ik het.
Gewijzigd op 07/02/2014 17:27:54 door Milo S
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2014 17:28:48
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben nog lang niet bekwaam genoeg om ook dat te gaan begrijpen. Althans zo voel ik het.

Dan is het tijd van dat gevoel af te stappen. Je bent het wel! :)
Het gebruik van dat soort tools leert je juist hoe dit soort problemen worden opgelost.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2014 21:11:09
Quote Anchor link
Ik denk dat elke query builder de beperkingen heeft die Erwin al aangeeft.
Ze worden ook het vaakst gebruikt door mensen die zelf geen query kunnen uitschrijven, en die komen dan in de problemen wanneer van het abstracte afgeweken moet worden.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/02/2014 21:47:45
Quote Anchor link
Wouter J op 07/02/2014 17:28:48:
Quote:
Ik ben nog lang niet bekwaam genoeg om ook dat te gaan begrijpen. Althans zo voel ik het.

Dan is het tijd van dat gevoel af te stappen. Je bent het wel! :)
Het gebruik van dat soort tools leert je juist hoe dit soort problemen worden opgelost.

En mogelijk nog belangrijker, je leert door trial and error ook hoe/wanneer je tools niet moet gebruiken. Dat helpt in de toekomst weer de beste tool for the job te kiezen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2014 22:00:11
Quote Anchor link
Oké, maar als iemand mij uit kan leggen wat nu het voordeel is van een query builder....
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2014 22:32:41
Quote Anchor link
Ik vind het zelf mooier :)

En de Doctrine qb heeft een oplossing voor het niet alles implementeren van query elementen. Je kan namelijk ook de ->add() functie gebruiken om een custom stukje in de query te stoppen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2014 22:50:45
Quote Anchor link
Een functie gebruiken om een string in een query te plaatsen?
Of tien functies aanroepen om één query te bouwen.
Nog steeds geen voordeel
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2014 23:00:01
Quote Anchor link
Iedereen zijn eigen mening Ger...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2014 23:15:25
Quote Anchor link
Das wel heel erg makkelijk Wouter.
 
Milo S

Milo S

08/02/2014 11:33:13
Quote Anchor link
Als ik het zo lees is het natuurlijk het makkelijkst om te gaan voor wat Erwin al eerder voorstelde. Minder functies voor hetzelfde. Ik kan de query gewoon typen in een string zoals altijd gewend en klaar ermee.

Aan de andere kant wat ik zo zag van die Query Builder vindt ik dat er toch wel chiq uitzien.. Of het praktisch is weet ik zo net nog niet.

Vandaar dat ik het eerst eens gewoon ga proberen zoals Erwin voorstelde. Bij wijs van spreken kan ik altijd nog zeggen dat ik die Dictrine Query Builder wil, het is dan iets meer werk, maar ik heb dan het gevoel alsof het allemaal wat rustiger gaat.

Ik ga nu dus voor een DataMapper en in dit geval een DatabaseStorage. In de DataMapper heb ik mijn query die de resultaten door de DatabaseStorage laat ophalen en die in een array dumpt.

Bedankt voor alle adviezen jongens hier kan ik wat mee in mijn weg naar het onbekende...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2014 19:41:02
Quote Anchor link
Precies de reden waarom ik geen query builder gebruik:
Doctrine:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// $qb instanceof QueryBuilder

// example8: QueryBuilder port of: "SELECT u FROM User u WHERE u.id = ? OR u.nickname LIKE ? ORDER BY u.surname DESC" using Expr class

$qb->add('select', new Expr\Select(array('u')))
   ->
add('from', new Expr\From('User', 'u'))
   ->
add('where', $qb->expr()->orX(
       $qb->expr()->eq('u.id', '?1'),
       $qb->expr()->like('u.nickname', '?2')
   ))
   ->
add('orderBy', new Expr\OrderBy('u.name', 'ASC'));
?>

Als dit als resultaat de query in het comment oplevert is het tijd om die query builder linea recta naar het ronde archief te verplaatsen.
Gewijzigd op 08/02/2014 19:42:16 door Ger van Steenderen
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2014 19:56:41
Quote Anchor link
Milo S op 08/02/2014 11:33:13:
Vandaar dat ik het eerst eens gewoon ga proberen zoals Erwin voorstelde. Bij wijs van spreken kan ik altijd nog zeggen dat ik die Dictrine Query Builder wil, het is dan iets meer werk, maar ik heb dan het gevoel alsof het allemaal wat rustiger gaat.

Even los van hoe het het beste is (meningen zijn verdeeld zoals altijd), als je het goed doet (lees: OOP) dan maakt het uiteindelijk niet zoveel uit. Wat je wil is een class die je kan aanroepen om je de query terug te geven die je nodig hebt. Zolang je die structuur goed opzet kan je er nu voor kiezen om het nog even heel simpel te houden en gewoon in die class alle queries uit te schrijven. Later kan je er een andere class voor in de plaats zetten waarin je bijvoorbeeld wel een query builder gebruikt. Of misschien haal je het dan wel weer uit allerlei include bestanden of....

Nou ja, de kracht van OOP dus. Zorg dat je die structuur goed hebt dan kan je op elk moment nog besluiten om het op de ene of de andere manier te doen.
Gewijzigd op 08/02/2014 19:58:36 door Erwin H
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2014 20:15:43
Quote Anchor link
>> Als dit als resultaat de query in het comment oplevert is het tijd om die query builder linea recta naar het ronde archief te verplaatsen.

Of je bent nu aan het extreem aan het overdrijven om een paar overduidelijke documentatie foutjes, of ik begrijp je bericht niet...
Gewijzigd op 08/02/2014 20:21:25 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2014 20:19:18
Quote Anchor link
Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen mening, maar mijn punt blijft.
Als je voor een simpele query als in het voorbeeld van Doctrine, 10 functies moeten worden uitgevoerd om alleen een zeer simpele string te maken ....
Heeft niks met programmeren te maken.
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2014 20:21:20
Quote Anchor link
Wat Ger bedoelt is dat het erg veel code is voor een verder erg simpele query. Eigenlijk wat ik ook tegen die builders heb. Het maakt het niet eenvoudiger om een query te bouwen, niet sneller, niet leesbaarder en niet makkelijker om te testen. Als ik die code zie kan ik niet direct zien wat nu eigenlijk de query is en dus, als het misgaat, wat er veranderd moet worden. Bij de eigenlijke query daarintegen is het wel direct te achterhalen.
Gewijzigd op 08/02/2014 20:21:56 door Erwin H
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2014 20:23:20
Quote Anchor link
Mja, jullie hebben wel een punt :)

Offtopic:
Eigenlijk ben ik altijd nog erger en gebruik ik gewoon de ODM van doctrine, hoef ik helemaal geen query meer te typen...


Edit:
Gewijzigd op 08/02/2014 20:37:03 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2014 20:59:01
Quote Anchor link
Heeft mijn sarcasme toch nog effect :-P

Was overigens ook niet bedoelt om doctrine af te kraken, want ik heb alle respect voor hoe het geprogammeerd is.
Ik vind het alleen overkill.
Ik heb in code igniter (active record) alle functies die met een select query te maken hebben eruit gesloopt.
Gewijzigd op 08/02/2014 21:00:50 door Ger van Steenderen
 
Milo S

Milo S

09/02/2014 21:46:39
Quote Anchor link
Wat ik ga doen is als volgt. Ik heb mijn DataMapper. Hierin schrijf ik in de method gewoon de query. Ik roep in die method een method op uit de DatabaseStorage om de query uit te voeren en het resultaat als return mee te geven aan de DataMapper hier kan ik vervolgens de data in door sturen naar daar waar ik het nodig heb.

Klinkt dit als een plan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.