OOP curl class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »
Jorn Reed

Jorn Reed

19/10/2021 12:00:09
Quote Anchor link
Hoi iedereen,
Ik ben laatst begonnen met voor het eerst curl te gebruiken in PHP.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
$headers = [
                "Content-Type: application/json",
                "Accept: application/json",
                "X-API-TOKEN: ".$token,
                "Connection: keep-alive",
            ];
            
            $body = [
                'FirstName'             => $result['inputs']['fname'],
                'MiddleName'            => $result['inputs']['prefix'],
                'LastName'                 => $result['inputs']['lname'],
                'Email'                    => $result['inputs']['email'],
                'PhonePrivate'            => $result['inputs']['phone'],
                'Gender'                => $result['inputs']['sex'],
                'Zipcode'                => $result['inputs']['zipcode'],
                'City'                    => $result['inputs']['place'],
                'Address'                => $result['inputs']['street'],
                'HouseNumber'            => $result['inputs']['housenumber'],
                'HouseNumberExtension'     => $result['inputs']['addition'],
                'BirthDate'                => $result['inputs']['birthdate'],
                'Language'                => $result['inputs']['language'],
            ];
                
            $curl = curl_init();
            curl_setopt_array($curl, array(
                CURLOPT_URL             => 'https://www.sportivity.com/sportivity-api/Customers',
                CURLOPT_RETURNTRANSFER     => true, //Return output instead of printing it.
                CURLOPT_HTTPHEADER        => $headers,
                CURLOPT_POST             => true,
                CURLOPT_POSTFIELDS         => json_encode($body, JSON_FORCE_OBJECT),
                CURLOPT_SSL_VERIFYPEER     => false,
                CURLOPT_SSl_VERIFYHOST     => false,)
            );
            
            $result['response'] = curl_exec($curl);
            $result['errors'] = [];
             curl_close($curl);
            echo json_encode($result['response']);


Deze code word geactiveerd op het moment dat alle formulier velden correct zijn ingevuld.
Als response krijg ik de input velden terug inclusief een customer_id. wat goed is.

Ik vond dit alleen slordig en probeerde het in een class te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
class Api {
    protected $base_url = 'https://www.sportivity.com/sportivity-api';
    protected $token;
    
    public function __construct($token){
        $this->token = $token;
    }

    
    protected function getHeaders(){
        return [
            "Content-Type: application/json",
            "Accept: application/json",
            "X-API-TOKEN: ".$this->token,
            "Connection: keep-alive",
        ];
    }

    
    public function prepareApi($url){
        $curl = curl_init();
        
        curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $this->base_url.$url);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_HTTPHEADER, $this->getHeaders());
        curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, false);
        
        $response = curl_exec($curl);
        curl_close($curl);
        
        return json_decode($response);
    }

    
    public function sendPostRequest($url, $body)
    {

        return $this->postRequest($url, $body);
    }


    
    private function postRequest($url, $body){
        $curl = curl_init;
        
        curl_setopt_array($curl, $this->getCurlPostOptions($url, $body));
        $response = curl_exec($curl);
        curl_close($curl);
        return json_encode($response);
    }

    
    private function getCurlPostOptions($url, $body){
        return [
            CURLOPT_URL             => $this->base_url.$url,
            CURLOPT_RETURNTRANSFER     => true, //Return output instead of printing it.
            CURLOPT_HTTPHEADER        => $this->getHeaders(),
            CURLOPT_POST             => true,
            CURLOPT_POSTFIELDS         => json_encode($body, JSON_FORCE_OBJECT),
            CURLOPT_SSL_VERIFYPEER     => false,
            CURLOPT_SSl_VERIFYHOST     => false,
            
        ];
    }

    
    public function getLocations(){
        return $this->prepareApi('/Locations');
    }
    
    
    public function getSubscriptions(){
        return $this->prepareApi('/MembershipDefinition');
    }
}


// $api = new Api();
// $test = $api->getLocations();
// var_dump($test->LocationResources);

?>

Vervolgens probeer ik de data dus zo op te halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$api = new Api($token);
$result['response'] = $api->sendPostRequest('/Customers', $body);

Helaas krijg ik een response: "null" terug en weet ik niet waar dat aan ligt.

Toevoeging op 19/10/2021 12:04:11:

Vervolgens doe ik eigenlijk nog

echo $result;

wat dus in jquery met een ajax request word opgehaald en JSON.parse() op het result
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:19:03
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/10/2021 12:27:55
Quote Anchor link
Ik zie twee keer een curl_close(): die in prepareApi() sluit waarschijnlijk vroegtijdig de verbinding.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

19/10/2021 12:34:38
Quote Anchor link
Ward van der Put op 19/10/2021 12:27:55:
Ik zie twee keer een curl_close(): die in prepareApi() sluit waarschijnlijk vroegtijdig de verbinding.


PrepareApi() is een oudere functie, die gebruik ik om alle subscriptions te tonen, kan het zo zijn dat hij vanwege de zelfde variabel naam de verbinding al sluit voordat ik die post request doe? Want in die post request open ik de verbinding bewijze van opnieuw.


Toevoeging op 19/10/2021 12:38:43:

Ward van der Put op 19/10/2021 12:27:55:
Ik zie twee keer een curl_close(): die in prepareApi() sluit waarschijnlijk vroegtijdig de verbinding.


ik had even de curl_close weggehaald, maar dat maakt geen verschil. Als ik het object in de console.log bekijk in jquery dan zie ik dat 'response' ="null"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/10/2021 12:50:16
Quote Anchor link
$test->LocationResources

Waar komt die LocationResources vandaan?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

19/10/2021 12:53:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/10/2021 12:50:16:
$test->LocationResources

Waar komt die LocationResources vandaan?


Oh let maar niet op die call hoor. In ieder geval als je de locations ophaalde dan zaten ze in de ->locationResources. Vandaar dat ik dat een keer dumpte

Toevoeging op 19/10/2021 14:01:09:

stom foutje van mij. Ik vergat bij curl_init de () haha

Toevoeging op 19/10/2021 16:22:16:

Ik loop alleen tegen een ander probleem aan. Zodra ik de Post request maak, dan komt het in dit object
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result['response'] = $call->sendPostRequest('/Customers', $body);

Dit object wordt vervolgens ge-echoed in een json_encode, en in de front end met jquery opgehaald. Het toont alle waardes die naar de API zijn gestuurd + een aangemaakt CustomerID. Alleen krijg ik het niet voor elkaar om het CustomerId in de PHP goed te ontvangen, ik heb die namelijk nodig voor een 2e api call. Het werkt allemaal een beetje gek omdat ik steeds met jquery een ajax call maak naar een php functie die met een WordPress ajax action word aangeroepen. Ik weet niet of iemand daar ervaring mee heeft?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.