OOP (discussie, geen vraag)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Tikkes C

Tikkes C

28/01/2009 22:32:00
Quote Anchor link
Ik zag net de nieuwe poll staan over OOP en het stemmen valt me wat op.

enkele punten die ik graag zou bespreken hier zijn:
- waarom OOP (Object Oriented Programming)? (waarom PP(Procedural Programming?)
- voor- / nadelen?
- gebruik jij het?


ikzelf bijt hier dan maar de spits af en zeg:
OOP is super handig qua hergebruik van bepaalde zaken in een script, het is ook zo dat als je iets moet aanpassen dat je dan niet door al je scripts moet gaan zoeken maar je gewoon 1 aanpassing doet en klaar...MAAR OOP¨is niet altijd goed, soms is het gewoon beter om PP te gebruiken, zo bespaar je soms heel wat (denk)tijd en OOP werkt trager dan PP.

Ikzelf gebruik OOP en ik gebruik het graag, het is een hele opruim minder in mijn scripts, alles is duidelijker...hoewel ik me soms betrap op het niet effectief gebruiken ervan en soms grijp ik natuurlijk weer even terug naar PP...

en jullie?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:11:47
 
Winston Smith

Winston Smith

28/01/2009 22:59:00
Quote Anchor link
OOP is inderdaad leuk, maar ik denk dat je ervoor moet waken het niet te gebruiken "om het maar te gebruiken". OOP moet nuttig zijn in je applicatie, iets toevoegen, het overzichtelijker maken. Dat zal vaak zo zijn bij grotere applicaties die schaalbaar moeten zijn. Procedureel programmeren is nog altijd handig voor kleine, snelle oplossingen. OOP kán dus zeker makkelijk zijn, maar het kan zaken ook onnodig ingewikkeld maken (alhoewel dat voor sommigen ook wel weer handig is, zo blijven sommigen zichzelf werk verschaffen (job security)).
 
Midas

Midas

28/01/2009 23:00:00
Quote Anchor link
Tikkes schreef op 28.01.2009 22:32:
- waarom OOP (Object Oriented Programming)? (waarom PP(Procedural Programming?)
OOP is ongelofelijk handig, ik gebruik voor de meeste dingen OOP en wil echt niet meer terug. Als je het eenmaal kan is de opbouw van het kleine stukje code dat je dan nog overhebt ook heel duidelijk, bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($_GET['methode'] == 'methode1')
{

    $instance->methode1();
}

else
{
    $instance->ietsanders();
}

?>

i.p.v. dat je alles in 1 bestand hebt staan.
Tikkes schreef op 28.01.2009 22:32:
- voor- / nadelen?

Herbruiken.
Tikkes schreef op 28.01.2009 22:32:
- gebruik jij het?

Oui.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/01/2009 23:21:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het om overzicht te houden, en omdat het m'n script makkelijk uit te breiden en makkelijk om te herschrijven maakt wat ik graag doe (vooral het uitbreiden, en soms het herordenen zodat het beter uit te breiden is)

Ik gebruik het dan ook wel eigenlijk altijd, ook voor kleine dingetjes om de bovengenoemde redenen. Vooral het overzicht. Ik vind een array vol objecten toch altijd veel prettiger, veel mooier dan een multidimensionale array. (maar ik gebruik ook nog wel gewoon functies wanneer het om iets dat geen 'state' of eigenschappen heeft)

... en misschien doe ik het wel gewoon omdat ik het uitdenken en indelen van de objecten, en de communicatie ertussen uitdenken, de semantiek in de code brengen, waarbij variabelen werkelijk bevatten wat hun naam noemt, waar functies doen wat je denkt dat ze doen en dat op een simpele manier doen, gewoon leuk vind :D

Als ik OO programmeer, dan doe ik het het liefst niet zoals ze dat doen in bijvoorbeeld Zend Framework. Mijn objecten doen slechts wat ze moeten doen, zo simpel en logisch mogelijk. Net als met structureel programmeren eigenlijk. Alleen doen wat je nodig hebt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

28/01/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Quote:
- waarom OOP (Object Oriented Programming)? (waarom PP(Procedural Programming?)
- voor- / nadelen?
- gebruik jij het?

OOP

Zoals Kasper het al zei; je moet OOP niet gebruiken om maar OOP te hebben. Als je een klein inlog systeem gebruik, of een klein nieuwssysteem, is het gebruik van OOP nutteloos. Ga je naar grotere en gecompliceerdere systemen is het hergebruiken van functies e.d. makkelijker. Classes zijn overzichtelijker dan verschillende bestanden vol met functies. Ook het kunnen uitbreiden van classes e.d. is ongelooflijk handig.

Ik gebruik OOP, tenzij ik on-the-fly dingen maak. Dan is het "even snel maken" van een paar functies makkelijker, en sneller, dan het inladen van grote classes e.d.
 
Lasse

Lasse

28/01/2009 23:46:00
Quote Anchor link
@Jelmer: Wat vind jij dat de objecten van het Zend Framework doen, terwijl ze het eigenlijk niet zouden moeten doen? Oke, een hoop dingen zul je misschien niet gebruiken, maar die worden dan ook niet ingeladen, en al die mogelijkheden geven wel hele grote controle over je applicatie. Als je iets wilt veranderen kan dat in ZF ook zonder meer. Dat is ook juist de kracht van OOP. Dingen zoveel mogelijk opbouwen zodat ze overal inzetbaar zijn. Ik zeg niet dat het hele ZF perfect is, maar de doelen die ze nastreven vind ik toch heel aardig.

Voor kleine projecten gebruik ik ook gewoon OOP. Als jij een simpel inlogsysteem moet maken voor een klant, en je doet dat procedureel, dan werkt alles misschien wel, maar als de klant daar vervolgens allerlei dingen aan wil koppelen moet jij of doorgaan met je procedurele systeem of je inlogsysteem toch nog objectgeoriënteerd schrijven.
Bovendien weet ik niet eens zeker of het wel langer duurt om een OO inlogsysteem te schrijven dan dat procedureel te doen. Bij een OO-systeem heb je waarschijnlijk al een heleboel ondersteuningsklasses klaarliggen en hoef je de boel alleen nog in een MVC structuur aan elkaar te breien. En dat is met een framework (zelf gemaakt of niet) helemaal niet zo gek veel werkt.
Als je het procedureel doet, is hergebruiken gewoon veel moeilijker en moet je het hele systeem eigenlijk from scratch gaan schrijven...

Ik gebruik alleen geen OOP als ik ingewikkelde wiskundige 1 op 1 berekeningen moet doen. Dan bedenk ik meestal eerst die logica, gooi dat eventueel in een paar functies, en ga dan later pas nadenken hoe dat op een logische manier in een (set van) klasse(s) kan worden gevat. Anders ben je teveel bezig met het bedenken van de structuur van je applicatie, die je daarna weer helemaal moet omgooien als je bedenkt dat je rekenlogica toch weer helemaal anders moet...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.