OOP form test

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/01/2008 23:59:00
Quote Anchor link
Hallo PHP vrienden,

ik ben bezig met een nieuw script voor de scriptlib. Zouden jullie even willen testen?

b.v.d. Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:05:58
 

19/01/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Ik krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Array
(
    [naam] => Test
    [adres] => Kalvestraat 12
    [woonplaats] => Koe
    [nieuwsbrief] => nieuwsbrief_ontvangen
    [fruit] => appel
    [vechtsporten] => Array
        (
            [0] => judo
            [1] => karate
            [2] => kungfu
        )

    [voorwaarden] => voorwaarden
)

Lijkt me goed?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2008 00:07:00
Quote Anchor link
Klopt, die is okee.
Edit:
Even wat achtergrondinfo:

Het hele gebeuren drijft op deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $formelements
= array (
        'naam' => new formelement ('naam', 'naam', 'text', '', REQUIRED),
        'adres' => new formelement ('adres', 'adres', 'text', '', NOT_REQUIRED),
        'woonplaats' => new formelement ('woonplaats', 'woonplaats', 'text', '', REQUIRED),
        'nieuwsbrief' => new formelement ('nieuwsbrief', 'nieuwsbrief', 'checkbox', array (
            'nieuwsbrief_ontvangen' => 'ik wil de nieuwsbrief ontvangen'
        ), NOT_REQUIRED),
        'fruit' => new formelement ('fruit', 'fruit', 'select', array (
            'appel' => 'appel',
            'peer' => 'peer',
            'banaan' => 'banaan',
            'citroen' => 'citroen',
            'sinaasappel' => 'sinaasappel'
        ), REQUIRED),
        'vechtsporten' => new formelement ('vechtsporten', 'vechtsporten', 'checkbox_array', array (
            'judo' => 'ik doe aan judo',
            'karate' => 'ik zit op karate',
            'kungfu' => 'ik beoefen kung fu'
        ), REQUIRED),
        'voorwaarden' => new formelement ('voorwaarden', 'voorwaarden', 'checkbox', array (
            'voorwaarden' => 'ik ben akkoord met de voorwaarden'
        ), REQUIRED),
        'verzenden' => new formelement (false, false, 'submit', 'verzenden')
    );

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 00:08:00
Quote Anchor link
Ziet er goed uit, dan geen fouten ontdekken...
 
Jelmer -

Jelmer -

19/01/2008 00:16:00
Quote Anchor link
- de beruchte htmlentities($..., ENT_QUOTES) moet nog even over de tekstvelden.
- Ik doe aan 'judodudo', wat blijkbaar gewoon kan ^^
- en hij onthoudt de checkboxen nog niet, maar daar was je al mee bezig.
- misschien is het wel prettig om ook in de andere teksten even de naam van het veld dikgedrukt te maken, dat scant makkelijker. En aangezien bijna alle tekst op internet gescand wordt - lezen kost veel te veel tijd in deze maatschappij, waar moet het heen met de wereld! - is dat wel prettig :)

Ik heb nog niets geprobeerd met nulbytes en andere character-set-naaistreken, maar ik heb niet echt het idee dat PHP daar gevoelig voor is op deze manier.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 00:22:00
Quote Anchor link
Ik zie dat je als label dezelfde waarde gebruikt als voor het id/name van je input veld. Zou je niet een extra paramter accepteren waarmee je de label kunt specificeren?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2008 00:22:00
Quote Anchor link
Judodudo? Die volg ik even niet ;-)

Checkboxen onthouden ben ik idd nog mee bezig.
Edit:
@ Blanche: is inderdaad een goeie toevoeging, tnx
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Remco nvt

Remco nvt

19/01/2008 00:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Array
(
    [naam] => Remco
    [adres] =>
    [woonplaats] => breda
    [fruit] => appel
    [vechtsporten] => Array
        (
            [0] => schaapsport
        )

    [voorwaarden] => voorwaarden
)


De waardes zijn dus gewoon te veranderne
 
M Ypma

M Ypma

19/01/2008 03:11:00
Quote Anchor link
Ziet er goed uit Jan! Ook je associatieve array die je als input gebruikt.
Echter nog wel een kleine opmerking:
Bij het instantiëren van je "formelement" gebruik je nu een constante REQUIRED en NOT_REQUIRED. Omdat deze specifiek voor deze klasse is zou ik er een publieke klasse constante van maken. Je zal hem tenslotte nergens anders gebruiken...
 
Douwe

Douwe

19/01/2008 08:36:00
Quote Anchor link
very nice :) ik heb nog een bugs kunnen vinden, behalve dan dat je alle waarden enzo kunt aanpassen, maarja. misschien kun je ook zorgen dat je bij een checkbox, select of radio ook checked/selected kunt kiezen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Winston Smith

Winston Smith

19/01/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Judodudo? Die volg ik even niet ;-)
Ik neem aan dat Jelmer bedoelt dat hij de POST-waardes kan veranderen, en dat er dus ook een controle zou moeten zijn op de invoer van checkboxen en selects.

Zie bijv. de Firefox-extensie TamperData, daarmee is eea mogelijk.
 
- -

- -

19/01/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Ziet er leuk uit. Misschien kun je nog maxlengths instellen op de naam enzo, en dan bij het verwerken wel even gelijk substr er overheen halen ;)
 
Thijs X

Thijs X

19/01/2008 11:24:00
Quote Anchor link
Misschien handig om het label nog even klikbaar te maken bij de
checkboxen
 
- -

- -

19/01/2008 12:46:00
Quote Anchor link
Idd, de labels van de checkboxen doen het niet (zijn deaud in gsTaal).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Array
(
    [naam] => Jonathan Hogervorst
    [adres] => Bitse 3
    [woonplaats] => Assen
    [nieuwsbrief] => nieuwsbrief_ontvangen
    [fruit] => banaan
    [vechtsporten] => Array
        (
            [0] => judo
        )

    [voorwaarden] => voorwaarden
)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 19.01.2008 10:35:
Quote:
Judodudo? Die volg ik even niet ;-)
Ik neem aan dat Jelmer bedoelt dat hij de POST-waardes kan veranderen, en dat er dus ook een controle zou moeten zijn op de invoer van checkboxen en selects.

Zie bijv. de Firefox-extensie TamperData, daarmee is eea mogelijk.

Op die fiets ja. De bedoeling van deze klasse is eigenlijk integratie in een CMS, dus dan zit hij achter een login.
Edit:
@ de rest: bedankt voor de tips. Een aantal staat op mijn TODO lijst.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Arend a

Arend a

19/01/2008 17:28:00
Quote Anchor link
De aangevinkte checkboxes worden niet onthouden wanneer er een fout optreed, terwijl dat bij de andere velden wel gebeurt, zou het niet intuitiever zijn als dat bij de checkboxes ook gebeurt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2008 17:36:00
Quote Anchor link
@ Arend: die staat idd ook op de lijst, maar vandaag kom ik nergens aan toe in verband met een multidisciplinaire presentatie op het centrum voor de kunsten waar ik werk ;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/01/2008 21:44:00
Quote Anchor link
Okee, tweede ronde voor het OOP formulier. Zouden jullie nog even willen testen?
Edit:
Nog even de initialisatie-array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
$formelements = array (
    'naam' => new formelement ('naam', 'naam', 'text', '', REQUIRED),
    'adres' => new formelement ('adres', 'adres', 'text', '', NOT_REQUIRED),
    'woonplaats' => new formelement ('woonplaats', 'woonplaats', 'text', '', REQUIRED),
    'nieuwsbrief' => new formelement ('nieuwsbrief', 'nieuwsbrief', 'checkbox', array (
        'nieuwsbrief_ontvangen' => 'ik wil de nieuwsbrief ontvangen'
    ), NOT_REQUIRED),
    'fruit' => new formelement ('fruit', 'fruit', 'select', array (
        'appel' => 'appel',
        'peer' => 'peer',
        'banaan' => 'banaan',
        'citroen' => 'citroen',
        'sinaasappel' => 'sinaasappel'
    ), REQUIRED),
    'vechtsporten' => new formelement ('vechtsporten', 'vechtsporten', 'checkbox_array', array (
        'judo' => 'ik doe aan judo',
        'karate' => 'ik zit op karate',
        'kungfu' => 'ik beoefen kung fu'
    ), REQUIRED),
    'geslacht' => new formelement ('geslacht', 'geslacht', 'radio_array', array (
        'man' => 'mannelijk',
        'vrouw' => 'vrouwelijk',
        'weetniet' => 'weet niet'
    ), REQUIRED),
    'voorwaarden' => new formelement ('voorwaarden', 'voorwaarden', 'checkbox', array (
        'voorwaarden' => 'ik ben akkoord met <a href="oopform_voorwaarden.php" title="Lees de voorwaarden">de voorwaarden</a>'
    ), REQUIRED),
    'verzenden' => new formelement (false, false, 'submit', 'verzenden')
);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Quote:
Er is getamperd met de veldwaarden .........

Wat is dat ........?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/01/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Ik kon hem inderdaad ook al niet plaatsen...

Verder een kleinigheidje:
Quote:
Vink tenminste 1 van de opties bij "geslacht" aan
Het is een radiobutton, dus is er maar 1 optie mogelijk.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/01/2008 21:50:00
Quote Anchor link
@ SanThe: dat je bijvoorbeeld met een plugin de waarden of namen van een formuliervelden verandert.
Edit:
Die bug komt van de select zie ik
Edit:
is inmiddels opgelost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.