OOP gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:02:53
Quote Anchor link
het is misschien al wat laat, maar ik plaats het toch! ik heb inmiddels een gastenboek gemaakt d.m.v. een tutorial op webdevils. alleen doet hij het niet helemaal.. ik snap ook niet hoe ik het gebruiken moet. graag jullie hulp!

dit is wat ik heb tot nu.

class
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
class Gastenboek {

            private $reacties;
            private $bestand;

            public function __construct($bestand) {

                $this->bestand = $bestand;
            }


            public function reactie_toevoegen(Reactie $reactie) {

                $fp = fopen($this->bestand, 'a');
                fwrite($fp, $reactie->weergeven());
                fclose($fp);             }

            public function weergeven() {

                return '<div id="gastenboek">' . file_get_contents($this->bestand) . '</div>';
            }
    }


    class Gebruiker {

            private $naam;
            private $email;
            private $website;

            public function __construct($naam, $email, $website) {

                $this->naam = $naam;
                $this->email = $email;
                $this->website = $website;
            }


            public function reactie_plaatsen(Gastenboek $gastenboek, $reactie) {

                $reactie = new Reactie($reactie, $this, date('d-m-Y'), date('h:i'));
                $gastenboek->reactie_toevoegen($reactie);
            }


            public function weergeven() {

                if($this->website != null)
                    return '<a href="' . $this->website . '" >' . $this->naam . '</a>';

                else
                    return $this->naam;
            }
    }


    class Reactie {

            private $Gebruiker;
            private $reactie;
            private $datum;
            private $tijd;

            public function __construct($reactie, Gebruiker $gebruiker, $datum, $tijd) {

                $this->reactie = $reactie;
                $this->gebruiker = $gebruiker;
                $this->datum = $datum;
                $this->tijd = $tijd;
            }


            public function weergeven() {

                return '<div class="reactie">
                        <span class="geplaatst">Geplaatst door: '
. $this->gebruiker->weergeven() . ' op
                        <strong>'
. $this->datum . '</strong> om
                        <strong>'
. $this->tijd . '</strong></span>
                        <p>'
. $this->reactie . '</p></div><br />';

            }
    }

?>


en ik heb in mijn index.php dit gezet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

 $gastenboek
= new Gastenboek ('gastenboek.txt');
    echo $gastenboek->weergeven();

    $gastenboek = new Gastenboek ('gastenboek.txt');
    $gebruiker = new Gebruiker($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['website']);
    $gebruiker->reactie_plaatsen($gastenboek, $_POST['reactie']);
         
     ?>


<form method="post">

<div>

<input type="text" id="naam" name="naam" placeholder="naam">
</div>
<div>
<input type="email" id="email" name="email" placeholder="email" requierd>
</div>
<div>
<input type="website" id="website" name="website" placeholder="website">
</div>

<div>
<input type="textarea" id="reactie" name="reactie" placeholder="reactie">
</div>

<div>
<input type="submit" value="plaats reactie">
</div>
</form>

?>

ik krijg de volgende problemen/foutmeldingen:

undefined *** over deze regels ( nu zou ik in flat php wel weten hoe dit op te lossen maar hoe zou ik dit nu aan pakken?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $gebruiker
= new Gebruiker($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['website']);
    $gebruiker->reactie_plaatsen($gastenboek, $_POST['reactie']);
?>


verder elke keer als ik refresh dan zie ik

Geplaatst door: op 26-04-2012 om 10:51

verder niets..

en dan alleen het form ( wat ik niet weet hoe nu aan te sluiten op het php gedeelte )

kan iemand me een opstapje geven hoe nu verder?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:57:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/04/2012 23:08:54
Quote Anchor link
Dit staat verder gewoon los van de class.... Je moet gewoon met $_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" controlen of je formulier verstuurd is. ZO ja, dan roep je die class in $gebruik aan, zoals je nu al doet.
Gewijzigd op 26/04/2012 23:09:16 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:15:10
Quote Anchor link
Tevens je hebt een code geschreven maar je weet niet hoe je het moet gebruiken? Sorry, maar dat komt bij mij over van ik heb iets gecopypast en begrijp eigenlijk de hele gedachte er niet achter.

Probeer scripten echt te begrijpen, probeer niet zomaar te denken 'ach dat legt iemand straks wel uit of dat hoef ik niet te weten'. Nee, OOP is nadenken. Het grootste verschil tussen flat PHP en OOP PHP is dat flat gewoon neer wordt gekwakt zonder enig denken erachter en dat je bij OOP eerst wel een uur nadenkt over hoe je iets goed maakt en dan pas gaat scripten.

Ik denk, zoals erwin al in een vorige topic van je aangaf, dat OOP nog wat te hoog gegrepen is. Probeer eerst normale PHP scripts goed te begrijpen en na te denken over normaal PHP en dan pas verder te gaan naar OOP.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:19:02
Quote Anchor link
@wouter ik snap wat het doet en de gedachtegang ook.. het werkt ook maar zoals in mijn Starttopic hij plaatst gewoon lege inhoud als ik het formuliertje niet invul.

in flat php zou ik zoals aar zegt $_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" gebruiken.

maar hoe dit nou in OOP?

kan ik dit ook gewoon gebruiken of moet ik daar ook een ( form control class ) voor schrijven.

overigens snap ik ook niet hoe undefined errors op te lossen in OOP maar dat zou niets met de logica te maken moeten hebben toch? dat is gewoon weten hoe en klaar.. neem ik aan..

Toevoeging op 26/04/2012 23:21:19:

edit: een voorbeeld van wat ik nu allemaal heb

development.reshadfarid.nl
Gewijzigd op 26/04/2012 23:21:39 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:21:23
Quote Anchor link
Voor OOP kun je ook gewoon flat PHP gebruiken om klassen aan te roepen, dat moet toch een keer gebeuren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // saaie validatie (eventueel een FormValidate klasse)
    $user = new User($_POST['from']);
    $post = new Post($user, $_POST['title'], $_POST['description']);

    $post->save();
}

?>
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:25:12
Quote Anchor link
hmm dit snap ik nu. toegepast en heb alle errors weg zoals het hoort ook! maar nu wil ik de input controleren.. wordt dit doorgaans in OOP gedaan of met flat php?
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:27:16
Quote Anchor link
Je kan een FormValidte klasse aanmaken om dit te doen, is wel zo OOP. Alleen je kan het ook met flat PHP doen.

Het is een beetje hoe je zelf vind hoever je moet gaan. Je kan zover gaan als in talen als JAVA of C# waarbij je alleen nog maar MyApp::main() hoeft aan te roepen en dat dan alles gaat werken. Maar je kan het ook wat minder OO houden en ook wat flat erbij gooien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:30:13
Quote Anchor link
Reshadd, niet vervelend bedoeld hoor, maar gezien je posts van de afgelopen dagen heb ik het idee dat je beter eerst wat basis PHP kennis kunt opdoen. Aan de hand van de vragen die je stelt krijg ik namelijk het idee dat het aan wat algemene PHP kennis ontbreekt. Ik denk dat je nu even iets teveel boven je niveau bezig bent. Ik denk dat je het zeker wel in je hebt, maar je moet eerst de basis wat beter onder de knie krijgen. Nogmaals, niet lullig bedoeld... ik probeer je alleen de juiste richting in te sturen.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:38:50
Quote Anchor link
@ozzie ik snap wat je bedoelt.. maar ik denk niet dat dat aan mijn kennis ligt maar aan mijn eigen verwachtingen. ik wil soms zoveel doen dat ik erover ga nadenken en alles in mijn hoofd ga stoppen met hoe en wat alles moet ( logica ) en dat ik daardoor een blackout krijg. dit heb ik overigens niet alleen met programmeren maar ook met gewoon een simpel rekentoetsje waardoor ik niet meer weet wat 2 + 2 was ( nee ik ben niet dyslectisch ) maar vandaar dat ik van mijn stagebegeleider ook zegt dat ik alle stappen op mijn todolist moet zetten en alles moet documenteren zodat als ik iets wil weten mezelf niets moet afvragen maar gewoon opzoeken in mijn documentatie. maar dit gaat ook niet altijd goed ik doe al ruim een jaar php ( daarvoor al meerdere talen gedaan zoals C#, visual basic, klein stukje java ) en op een of ander manier vind ik OOP makkelijker te begrijpen omdat ik die talen ken alleen weet ik niet tot hoever ik een link kan leggen met OOP php en FLAT php zo bijvoorbeeld met de REQUEST_METHOD ik dacht dat ik zelfs daarvoor een class moest gaan schrijven vandaar dat ik vroeg hoe nu verder. al met al denk ik wel dat ik het kan zolang ik alles maar documenteer vandaar dat ik nu met OOP PHP alles op mijn website zet met uitleg txt bestandje ernaast zodat ik alles kan opzoeken. hoop dat ik het zo goed uitgelegd heb :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:47:33
Quote Anchor link
Haha, ja hoor je hebt het goed uitgelegd. Ik heb even wat handige tips voor je opgesteld. Leer ze uit je hoofd en leef er naar!

VANAF NU GELDT HET VOLGENDE VOOR JOU:

- Niks moet, ik (Reshadd) hoef echt helemaal niks en heb geen enkele verplichting.
- Om optimaal te presteren, moet ik niet alles tegelijk willen.
- Ik kan niet ineens van A naar Z en daarom doe ik alles STAPJE VOOR STAPJE.
- Als ik aan het programmeren ben, neem ik tussendoor regelmatig RUST.

Zo, laat over een weekje maar eens weten hoe het bevalt ;-)
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:49:12
Quote Anchor link
hahah, je bent niet de eerste die het zegt;) maar bedankt voor de tips! het is inderdaad tijd voor beetje rust dus macbook gaat uit en tv gaat aan! even niet meer programmeren en morgen weer verder :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:52:05
Quote Anchor link
Heel goed. Leer mijn tips uit je hoofd, want ik denk dat jij er veel profijt uit zal halen. Veel succes, en... relax ;-)
 
Roel -

Roel -

27/04/2012 00:26:53
Quote Anchor link
Of probeer eens Xcode. Je kunt leuke apps maken voor de iPhone e.d. met Objective-C, hoewel het wel een lastige taal is, heel verschillend van talen als PHP, Java, etc.
 
Olivier -

olivier -

27/04/2012 00:42:13
Quote Anchor link
Beste ,

heb je getest of er een php / html invoer beveiliging is zodat ik geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php eval($_GET['a']); ?>

kan posten en de hele website kan overnemen?


Groet ,

Olivier
 
Q S

Q S

27/04/2012 00:46:04
Quote Anchor link
Sorry ben hier nog niet lang maar Reshad...... Je legt mooi uit wat je allemaal doet. UML zegt je dan ook wel wat? Vaak wordt dit namelijk als basis gebruikt. M.a.w. Als je object georienteerd wil gaan programmeren dan is een goed plan wel echt nodig, anders is het echt zinloos en kun je het beter bij scripten houden.
 
Pim -

Pim -

27/04/2012 00:52:54
Quote Anchor link
Ik ben het niet met mijn voorgangers eens.
De object-oriëntatie is prima. Je lijkt te snappen hoe er een een relatie kan zijn tussen objecten en hoe dat te gebruiken.

De opslag van je code zit nu alleen iets te diep geïntegreerd met de rest. Probeer eens een gastenboek te maken dat niets met opslag te maken heeft. Denk aan een gastenboek als een 'houder' van berichten. Sla dus gewoon de berichten op in een array. De weergeef functie moet dan itereren (langs elk item gaan) met een foreach loop en dan bij elk bericht de weergeef() functie daarvan aanroepen.

Daarna kan je een opslagmechanisme toevoegen. Het opslaan van de gerenderde, 'weergegeven', HTML is onhandig, omdat het lastig is daar weer die array van berichten te maken. Veel verstandiger is het om het in een database of XML bestand op te slaan. Dan sla je niet de render op, maar alleen de echte informatie (naam, email, etc.). Je kan dan de volgende functies toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Gastenboek
{
    protected $berichten = array();

    public function opslaan($bestand)
    {

        // Bouw de basis
        foreach($this->berichten as $bericht) {
            // Maak XML van het bericht en voeg deze aan de basis toe
        }
        // Sla het XML bestand op
    }

    public static function laad($bestand)
    {

        // Lees de XML uit
        $gastenboek = new Gastenboek();
        foreach($berichten as $berichtData) {
            $bericht = new Bericht($berichtData['naam'], $berichtData['email'], enz...);
        }

        return $gastenboek;
    }
}

// Dan
$gastenboek = Gastenboek::laad('data.xml');
$gastenboek->weergeven();
?>

Die laatste methode kan je een 'static factory method' noemen, maar daar om je later nog wel achter. Het is gewoon een statische functie die voor je het object opbouwt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.