[OOP] Goede aanpak?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 22:20:58
Quote Anchor link
Zo. Ik wil nou eens een keer mijn code in één keer goed doen vandaar dat ik wil vragen aan jullie: Klopt dit? Ik weet dat er geen standaarden zijn maar is het op deze manier efficient?

Artikel
-Artikel_id
-Titel
-Beschrijving
-Prijs
-BTW
+setArtikel_id
+setTitel
+setBeschrijving
+setPrijs
+setBTW
+getArtikel()

Voorraad
-Artikel_id
-Voorraad
+setArtikel_id
+setVoorraad
+getVoorraad()

Bestelling
-Artikel_id
-Aantal
+setArtikel_id
+setAantal
+getBestelling()

Winkelwagen
-Bestelling
+setBestelling
+getWinkelwagen()
Gewijzigd op 28/03/2011 22:47:09 door Bram Boos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:30:44
 

28/03/2011 22:39:28
Quote Anchor link
Waar komt artikel_id vandaan?
 
Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 22:40:16
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/03/2011 22:39:28:
Waar komt artikel_id vandaan?


Van de klasse Artikel...
 

28/03/2011 22:43:18
Quote Anchor link
Bram Boos op 28/03/2011 22:40:16:
Karl Karl op 28/03/2011 22:39:28:
Waar komt artikel_id vandaan?


Van de klasse Artikel...


Bram Boos op 28/03/2011 22:20:58:
(...)
Artikel
-Titel
-Beschrijving
-Prijs
-BTW
+setTitel
+setBeschrijving
+setPrijs
+setBTW
+getArtikel()
(...)

Zakdoekje leggen,
Niemand zeggen,

rara, waar is artikel_id gebleven...?

Moet dit een soort van klassendiagram zijn?
 
Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 22:48:47
Quote Anchor link
Oeps, zo beter:

Artikel
-Artikel_id
-Titel
-Beschrijving
-Prijs
-BTW
+setArtikel_id
+setTitel
+setBeschrijving
+setPrijs
+setBTW
+getArtikel()

Ja als je het zo wilt noemen, zo probeer ik mij in ieder geval op het scripten voor te bereiden (nog nooit gedaan)..
 

28/03/2011 22:54:07
Quote Anchor link
Stellen de plusjes en minnetjes de visibility aan?
Hoe kom je dan aan de artikel_id?
 
Pim -

Pim -

28/03/2011 22:57:08
Quote Anchor link
En hoe ga je dit klassendiagram weergeven in je database?
 
Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 23:00:52
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/03/2011 22:54:07:
Stellen de plusjes en minnetjes de visibility aan?
Hoe kom je dan aan de artikel_id?


De visibility heb ik hier geen rekening mee gehouden, misschien moet ik daar nog eens over na gaan denken...

Pim - op 28/03/2011 22:57:08:
En hoe ga je dit klassendiagram weergeven in je database?


De informatie (waaronder artikel_id) komt uit de database welke via een adapter klasse wordt opgehaald.
Gewijzigd op 28/03/2011 23:01:22 door Bram Boos
 

28/03/2011 23:06:44
Quote Anchor link
Bram Boos op 28/03/2011 23:00:52:
Karl Karl op 28/03/2011 22:54:07:
Stellen de plusjes en minnetjes de visibility aan?
Hoe kom je dan aan de artikel_id?


De visibility heb ik hier geen rekening mee gehouden, misschien moet ik daar nog eens over na gaan denken...

Pim - op 28/03/2011 22:57:08:
En hoe ga je dit klassendiagram weergeven in je database?


De informatie (waaronder artikel_id) komt uit de database welke via een adapter klasse wordt opgehaald.


Wat doen die plusjes en minnetjes dan? Dus jij wou gewoon uit een object zijn waarde van artikel_id gaan plukken? Dan ben je wel fout bezig vanuit god-hoe-heet-dat-nu-dan-principe-ik-ben-te-lang-met-assembly-bezig-geweest-owja-het-was: loose coupling high cohesion...
 
Pim -

Pim -

28/03/2011 23:28:51
Quote Anchor link
Eigenlijk moet je Bestelling het object Artikel laten dragen, niet de waarde artikel_id.
 

28/03/2011 23:34:15
Quote Anchor link
Pim - op 28/03/2011 23:28:51:
Eigenlijk moet je Bestelling het object Artikel laten dragen, niet de waarde artikel_id.


Oh, lol, zover had ik eigenlijk nog niet eens gekeken :-)
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

29/03/2011 00:42:56
Quote Anchor link
Visio bevat de mogelijkheid om UML-modellen te maken, zou je eens naar moeten kijken, helpt je vaak om dingen te visualiseren, maar ook om af en toe lekker te schuiven.
 
Bram Boos

Bram Boos

29/03/2011 20:04:45
Quote Anchor link
Tot nu toe heb ik dit gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<?php
class Aanbieding
{
    private $_adapter;
    private $_artikelId;

    public function __construct(Adapter $_adapter,Artikel $_artikelId)
    {

        $this->_adapter = $_adapter
        $this
->_artikelId = $_artikelId;
    }


    public function getPrijs()
    {

        $aanbieding = $this->_adapter->getArtikel($this->_artikelId);
        return $aanbieding['prijs'];
    }
}


class Voorraad
{
    private $_adapter;
    private $_artikelId;

    public function __construct(Adapter $_adapter, Artikel $_artikelId)
    {

        $this->_adapter = $_adapter;
        $this->_artikelId = $_artikelId;
    }

    
    public function getVoorraad()
    {

        return $this->_adapter->checkVoorraad($this->_artikelId);
    }
}


class Item
{
    private $_aantal;

    public function __construct(Artikel $Artikel_id, $_aantal)
    {

        $this->Artikel_id = $Artikel_id;
    }

    public function addItem()
    {

                    $this->_items[] = array

                    (

                         'id' => $Id,

                         'prijs' => $Prijs,

                        'aantal' => $Aantal

                     );
    }

    public function getBestelling()
    {

        return $this->_items;
    }
}



class Winkelwagen
{
    private $_aantal;

    public function __construct(Artikel $_artikelId, $_aantal)
    {

        $this->_artikelId = $_artikelId;
    }


    public function getTotaal()
    {

        foreach ($this->_item as $Wagen)
        {

            return $Wagen['prijs'] * $Wagen['aantal'];
        }
    }

}


?>

Er zullen nog wat foutjes in zitten want ik moest even snel...
 

29/03/2011 20:05:40
Quote Anchor link
En je hebt geen klassendiagram gemaakt? :-/ Ik dacht dat je het officieel wou doen.
 
Bram Boos

Bram Boos

29/03/2011 21:49:47
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/03/2011 20:05:40:
En je hebt geen klassendiagram gemaakt? :-/ Ik dacht dat je het officieel wou doen.


Ja en nee. Ik heb geen idee hoe ik zo'n diagram zou moeten maken. Vandaar dat ik misschien maar wat code moest plaatsen om het te verduidelijken...
 
Jelmer -

Jelmer -

30/03/2011 09:12:12
Quote Anchor link
Maak het nu nog even werkend en verzin er dan eens een heel klein scriptje bij waarin je het gebruikt. De Adapter vervang je dan even met een eigen class die gewoon werkt met arrays en hard-coded artikelen en geen db, maar die van buiten wel lijkt op de echte adapter.

Eigenlijk maak je een soort testcase, alleen gebruik je hem nu niet alleen om te testen of je objecten doen wat ze moeten doen, maar vooral om te kijken of je niet iets vergeten bent. Pas wanneer je probeert je classes te gebruiken zal je merken dat sommige dingen onhandig zijn of helemaal niet kunnen (hoe kom ik nu bij de prijs van dit product!? hoe kan ik nu dat ene product uit het winkelwagentje halen?!)


Iets simpels als dit, het liefst zo dom mogelijk want het is alleen maar even om te kijken of je class-interface volledig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
session_start();

$adapter = new Adapter(); // dummy

if (!isset($_SESSION['wagen']))
    $_SESSION['wagen'] = new Winkelwagen($adapter);

if (isset($_POST['action']))
{

    if ($_POST['action'] == 'add' && isset($_POST['artikel_id']))
    {

        foreach ($_POST['artikel_id'] as $artikel_id)
        {

            $artikel = $adapter->getArtikel($artikel_id);
            $_SESSION['wagen']->addItem($artikel);
        }
    }

    else if ($_POST['action'] == 'del' && isset($_POST['index']))
    {

        foreach ($_POST['index'] as $index)
            $_SESSION['wagen']->removeItem($index);
    }    
}


echo '<form method="post">';
echo '<input type="hidden" name="action" value="add">';

foreach ($adapter->getArtikelen() as $artikel)
    echo '
    <label>
        <input type="checkbox" name="artikel_id[]" value="'
. $artikel->id() . '">
        '
. $artikel->naam() . '
    </label><br>
    '
;

echo '<button type="submit">Voeg toe aan wagen</button>';
echo '</form>';

echo '<form method="post">';
echo '<input type="hidden" name="action" value="del">';

foreach ($_SESSION['wagen']->getArtikelen() as $index => $artikel)
    echo '
    <label>
        <input type="checkbox" name="index[]" value="'
. $index . '">
        '
. $artikel->naam() . '
    </label><br>
    '
;

echo '<button type="submit">Verwijder uit wagen</button>';
echo '</form>';
?>
 
Bram Boos

Bram Boos

30/03/2011 16:18:30
Quote Anchor link
Ik vraag mij nu af waarom je de Item class niet gebruikt? Of is die overbodig?
 
Jelmer -

Jelmer -

30/03/2011 17:16:08
Quote Anchor link
Geen idee. Dat scriptje van mij hierboven was even een voorbeeldje van wat ik bedoel met "een simpel scriptje", en is hoe ik een simpele winkelwagen zou doen. Ik heb niet echt goed gekeken naar welke methods jij je classes hebt gegeven.
 
Bram Boos

Bram Boos

30/03/2011 17:28:03
Quote Anchor link
Owh okee, ik zal vanavond eens bezig...
 
Niels K

Niels K

30/03/2011 18:46:28
Quote Anchor link
Winkelwagen als object? Wil je dat wel?

Het is heel strict gezegd toch alleen maar order met order - items?
Want getTotaal in je winkelwagen? Dat is toch niet iets wat je van winkelwagen moet verkrijgen, dat moet juist in de winkelwagen getoond worden.

Op je order objecten moet je een methode getTotal krijgen. En hoe doe je het met verzendkosten, endergelijke? Eigenlijk wil je die misschien ook wel als 'order-item' opslaan.

Is alleen mijn mening maar ;)

Edit:

btw op artikel niveau? Dat is toch ook iets wat je in je order pas berekend?
En over voorraad. Eigenlijk wil je artikelen in de webshop zonder voorraad niet eens tonen? (Artikel filter?)

En hoe haal jij categorieën op? En hoe koppel je artikelen aan een categorie?
Volgens mij wordt het tijd voor vragen en deelvragen.

Weet eerst zeker wat je wilt gaan bouwen en begin niet lukraak.
Gewijzigd op 30/03/2011 18:50:06 door Niels K
 
Bram Boos

Bram Boos

30/03/2011 20:26:05
Quote Anchor link
Nee, dat wil ik eigenlijk niet maar je moet wat...

Ik zit eigenlijk met het probleem dat mijn vorige OOP projecten meer een verzameling functies in een class was dan een OOP.

Hierdoor wil ik mij nu eens ècht gaan verdiepen... Nu wil ik dus eerst een klassediagram maken maar daar loop ik al vast. Daarom ben ik maar begonnen met het scripten en had ik gehoopt daarna een klasendiagram te kunnen maken...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.