[OOP] Iets vergeten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Hoi hoi,

Ik ben bezig met mijn allereerste OOP script. Op zich gaat het allemaal goed, en het ziet er goed uit. Alleen als ik de classe wil laden, krijg ik een totaal witte pagina. Het zit hem hier in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
class Enquete {
    global $_SESSION;
    
    private $aVragen = array();
    private $aShowVragen = array();
    private $aShowAntwoorden = array();
    private $iTeller = 0;
    private $iCounter = count($this->aVragen);
    private $iLimit = 5;
    
    public $aErrors = array();
    
    public function Enquete() {
        if(!isset($_SESSION['vragen']) || empty($_SESSION['vragen'])) {
            $_SESSION['vragen'] = array();
        }
else {
            $this->setSessionToEnquete();
        }
    }


    public function hasVragen() {
        if(count($this->aVragen) > 0) {
            return true;
        }
else {
            return false;
        }
    }
}

?>


Ik zie zo gauw echt niet wat daar fout aan is, maar misschien dat ik iets vergeten ben?

Ik hoop dat iemand me kan helpen, want zit er nu al een paar uur op te kijken en kom er maar niet uit..

Gr, Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:25:32
 

29/01/2009 22:31:00
Quote Anchor link
Waar roep je hem aan?
En volgens mij gaat het ook niet echt werken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 22:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$enq
= new Enquete;

if($enq->hasVragen() !== true) {
    // vraag 1
    $enq->setVraag('Waar slaap jij?');
    $iLast = $enq->getLastInserted();
    $enq->setAntwoord($iLast, 'In bed');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'Op de bank');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'Onder de brug');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'In een doos');
    
    // vraag 2
    $enq->setVraag('Wie is Barack Obama?');
    $iLast = $enq->getLastInserted();
    $enq->setAntwoord($iLast, 'De President van Amerika');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'De dictator van Kenia');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'Een inwoner van de Bahama\'s');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if($enq->controleAntwoorden($_POST, 'antw') !== false) {
        // antwoorden zijn gecontroleerd en opgeslagen
        header("Location: ".$_SERVER['REQUEST_URI']);
    }
else {
        if($enq->getErrors() !== false) {
            echo $enq->getErrors();
        }
    }
}


if($enq->controleFullyFilledIn() !== true) {
    echo $enq->getForm(5, 'antw', $_SERVER['REQUEST_URI']);
}

?>


Daarzo. Alleen als ik de classe helemaal als commentaar zet, krijg ik de melding dat de classe 'Enquete' niet bestaat. Dus de fout moet in de classe zelf zitten, toch?

Edit: hoezo gaat het niet werken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Jelmer -

Jelmer -

29/01/2009 22:45:00
Quote Anchor link
Die "global $_SESSION" levert waarschijnlijk een parse-error op. Gelukkig hoef je ook geen "global $_SESSION" ergens neer te zetten, ten eerste omdat global niet een keyword binnen een klasse is (alleen binnen functies) en ten tweede omdat $_SESSION altijd al een global is, en daar kan je lekker helemaal niets aan doen. Naja, tenzij je geen sessie start, dan bestaat $_SESSION gewoon niet :P

Tip: Zet je error_reporting thuis standaard op E_ALL en display_errors op true, zodat je ze allemaal te zien krijgt. Bekijk ook de error.log van Apache, daar staat soms hele nuttige informatie in wanneer PHP het zelf even niet meer weet. Naast de normale foutmeldingen en notices van PHP komen ook de segfaults van PHP, mocht je er eentje tegen het lijf lopen, in error.log te staan.

edit: nog een foutje, die count aanroep bij je definieren van een private property gaat niet werken. Bij het initialiseren kan je alleen maar vaste waarden (alleen scalar waarden, de simpele typen, overigens) toekennen aan properties. De rest moet dan maar via de constructor wat volgens mij zelden problemen oplevert, zolang je jezelf maar aanleert om bij het extenden altijd even netjes de parent constructor aan te roepen.

edit 2: En nog een schoonheidsfoutje. Je moet je constructor "__construct" noemen, en niet "Enquete". Dat is de PHP 4 manier die niet meer aangeraden wordt, en ik weet niet hoe goed dat gaat aflopen in combinatie met PHP 5's visibility keywords (public, private, ...)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 22:58:00
Quote Anchor link
Helpt ook niet. In error.log staat alleen iets over mod_rewrite:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
[Thu Jan 29 02:57:36 2009] [error] [client <ip>] mod_rewrite: maximum number of internal redirects reached. Assuming configuration error. Use 'RewriteOptions MaxRedirects' to increase the limit if neccessary.
[Thu Jan 29 03:09:07 2009] [error] [client <ip>] mod_rewrite: maximum number of internal redirects reached. Assuming configuration error. Use 'RewriteOptions MaxRedirects' to increase the limit if neccessary.
[Thu Jan 29 22:51:57 2009] [alert] [client <ip>] /home/vhosts/dzjemo.nl/httpdocs/.htaccess: RewriteOptions: MaxRedirects has the format MaxRedirects=n.
[Thu Jan 29 22:52:03 2009] [alert] [client <ip>] /home/vhosts/dzjemo.nl/httpdocs/.htaccess: RewriteOptions: MaxRedirects has the format MaxRedirects=n.
[Thu Jan 29 22:52:17 2009] [alert] [client <ip>] /home/vhosts/dzjemo.nl/httpdocs/.htaccess: RewriteOptions: MaxRedirects has the format MaxRedirects=n


Snap d'r niet veel van, maar toen ik in m'n .htaccess 'RewriteOptions: MaxRedirects' zette, kreeg ik die laatste 3 errors. Dat is dus ook niks.

Hier is m'n hele classe, met alles wat er bij hoort.

http://www.dzjemo.nl/phphulp/enquete-logica.phps (script valt te testen op http://www.dzjemo.nl/phphulp/enquete-logica.php)

En ik krijg nog steeds geen error.
 
Jelmer -

Jelmer -

29/01/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Regel 180: Alleen simpele typen als default waarden. $_SERVER['REQUEST_URI'] gaat niet werken (en levert een syntax error op)
Je kan het oplossen door $default = null mee te geven, en dan binnen de functie te kijken of $default gelijk is aan null, zo ja, dan $default = $_SERVER['REQUEST_URI'].
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 23:06:00
Quote Anchor link
Goed geprobeerd, jammer maar helaas, geen resultaat. Het kan net zo goed zijn dat er ergens een ; ontbreekt. Heeft m'n php parser dinges ook nog wel eens moeite mee... Alleen heb ik het script al 3 x afgezocht naar zo'n fout, en niks gevonden..
 
Jelmer -

Jelmer -

29/01/2009 23:10:00
Quote Anchor link
Hmm, bij mij werkt hij nu lokaal (in de zin van: hij geeft wat weer)

Misschien dat het dan toch aan je htaccess-bestandje ligt. Download & verwijder (of hernoem) het eens, zodat Apache het niet meer pakt, en werkt het script dan wel? Zo ja, dan is het tijd voor een nieuw topic over rewrite rules >:)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 23:13:00
Quote Anchor link
Helaas, opnieuw geen resultaat.

Wat geeft hij bij jou weer?
 

30/01/2009 10:32:00
Quote Anchor link
Ik heb hem hier effe door de debugger gegooit.
Eerst krijg je een pagina met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
1. Waar slaap jij?
 In bed
 Op de bank
 Onder de brug
 In een doos

1. Wie is Barack Obama?
 In bed
 Op de bank
 Onder de brug
 In een doos
 De President van Amerika
 De dictator van Kenia
 Een inwoner van de Bahama's
[Volgende>>]

Wat ik allemaal uit de debugger heb gehaalt:
Error: E_STRICT Only variables should be passed by reference at enquete-logica.php line 61
$iDone = $this->iCounter - $this->getAmountToGo(); <== Bevat ook fouten.
Regel 108 moet voor regel 107.
In de constructor ga je de fout in door eerst te tellen hoeveel vragen je hebt, voordat je ze eigenlijk uit de session haalt.
De eerste keer wordt er ook geen variabelen (iig de waarden) in de session gezet.
Regel 149 wordt overgeslagen. Wat moet regel 230 doen? Bij regel 238 gaat ie de tweede keer de mist in.

Er zitten serieuze fouten in je ontwerp, ik vind ook dat je soms wat dingen raar gaat doen.
Wat ik dacht dat er mis zou zijn waren de dingen die Jelmer zei, alleen dat wist ik niet zeker.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

30/01/2009 17:51:00
Quote Anchor link
Waar heb je die debugger ergens vandaan? Zou fijn zijn als ik de boel ook zelf een beetje kan testen.

Ik heb de code nu een beetje aangepast, vooral de fouten die je zei. Maar het werkt nog steeds niet. Overigens krijg ik dus helemaal niks, terwijl jullie wel iets te zien krijgen??
 

30/01/2009 19:08:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 30.01.2009 17:51:
Waar heb je die debugger ergens vandaan? Zou fijn zijn als ik de boel ook zelf een beetje kan testen.

Ik gebruik NuSphere PhpED, natuurlijk kan je ook eclipse gebruiken, maar die vondi k niet fijn werken (traag, log, onhandig).
Gewoon op het pijltje met de D drukken en dan steeds op F7 (step into geloof ik). Je kunt dan over elke variable met je muis gaan om te zien welke waarde die heeft, verder zie je hoe php door het script loopt.
Ook kan je als je de pagina weer hebt gepost dan verder gaan met debuggen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.