[oop] list c++

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- -

- -

04/12/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Heej,

Voor een opdracht bij c++ heb ik een programmatje gekregen die een plattegrond tekent. Daarin moest ik 3 deuren tekenen ( 2 openslaande deuren_/_ en 1 schuifdeur _-_ )

De schuifdeur heeft een sensor die als de deur dicht gaat moet er eerst gekeken worden of de sensor niet geactiveerd is. Nou ook gelukt toen moest ik de deuren een slot geven. Dat is ook gelukt.. ( je zal wel denken alles lukt:P maar nu komt t )

Nu moet ik dus dat 1 deur meerdere sloten kan hebben maken..
Dit moet met behulp van een list, maar ik loop een week voor en dan krijg ik nog niet echt uitleg daarover zeg maar..

MAAAR ik wil wel graag verder... xD
Nu heb ik een beetje zitten kijken op internet of ik een goede uitleg kan vinden, maar ik begrijp het niet helemaal..

Een list is een soort vector ofzo waarin je aan het begin of einde elementen toe kan voegen?
Ik snap niet helemaal waarom er een list gebruik moet worden is er een voordeel om een list te gebruiken ipv bv een vector?

Nou ja een heel verhaal ik hoop dat jullie het een beetje snappen en me kunnen helpen ;)

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:10:13
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/12/2008 22:36:00
Quote Anchor link
Het is me niet helemaal duidelijk wat je precies met list bedoelt. In C++ kun je met linked lists werken, maar het kan ook gewoon een array zijn.
 
Gerben G

Gerben G

04/12/2008 23:41:00
Quote Anchor link
Ik zou zelf voor de vector gaan. Je kunt via google genoeg informatie vinden over een list of een vector.

@Jan
Ik zou niet weten waarom je hiervoor een linkedlist zou willen gebruiken.
 
- -

- -

05/12/2008 10:04:00
Quote Anchor link
list: Linked list of variables, struct or objects. Insert/remove anywhere.

maar een list is dus gewoon een array?:s
lijkt mij, zoals ik het gezien heb, eerder een vector..

En de opdracht MOET met een list gemaakt worden lekker onzin dus...? xD

edit:
hmm verschillen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
STL vector vs list function comparison:

    Function    vector    list
    constructor    yes            yes
    destructor    yes            yes
    empty()            yes            yes
    size()            yes            yes
    resize()            yes            yes
    capacity()    yes            no
    reserve()    yes            no
    max_size()    yes            yes
    erase()        yes            yes
    clear()            yes            yes
    operator=    yes            yes
    operator<    yes            yes
    operator==    yes            yes
    operator[]    yes            no
    at()            yes            no
    front()            yes            yes
    back()            yes            yes
    push_back()    yes            yes
    pop_back()    yes            yes
    assign()        yes            yes
    insert()            yes            yes
    swap()            yes            yes
    push_front()    no            yes
    pop_front()    no            yes
    merge()    no            yes
    remove()    no            yes
    remove_if()    no            yes
    reverse()    no            yes
    sort()            no            yes
    splice()            no            yes
    unique()    no            yes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.