[oop] namespaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 18:40:24
Quote Anchor link
Ola guys,

Stel ik heb mijn exceptions in de namespace exception staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
ozzie/
      cacher/
             file.php
      exception/
                bar.php
                foo.php

Nu zit ik in mijn framework in de namespace ozzie\cacher. Binnen deze namespace wil ik de bar en foo exception kunnen gooien. Dan moet ik dus "use ozzie\exception" gebruiken.

Deze situatie dat ik "use" moet gebruiken voordat ik bestanden binnen mijn eigen library kan gebruiken komt best vaak voor. Uiteraard valt daar gewoon mee te leven, maar ik vroeg me ineens af... wat nu als ik alleen de namespace "ozzie" zou gebruiken?

In plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

namespace ozzie\exception;

class foo {

}


?>

Zou je dan dit krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

namespace ozzie;

class exception-foo {

}


?>

Dan staat alles in dezelfde namespace en hoef je dus nooit meer "use" te gebruiken.

Zal wel een stom idee zijn, maar het schoot me ineens te binnen en ik dacht ik gooi het even in de groep...
Gewijzigd op 06/06/2014 18:41:14 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:26:58
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 20:19:28
Quote Anchor link
Hoe ben je dan van plan een overzichtelijke mappen structuur te houden? Heel veel PSR-4 autoloaders aanmaken?

Quote:
Deze situatie dat ik "use" moet gebruiken voordat ik bestanden binnen mijn eigen library kan gebruiken komt best vaak voor.

Nee hoor, \Ozzie\Exception\Foo en je hebt geen `use` nodig! `use` is er nou net voor om niet telkens de volledige FQNS te hoeven typen. Je kan `use` zo vaak of zo weinig gebruiken als je zelf wilt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 21:47:19
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie Dos. Het is ook niet meer dan een hersenspinsel hoor.

>> Hoe ben je dan van plan een overzichtelijke mappen structuur te houden? Heel veel PSR-4 autoloaders aanmaken?

Met een eigen autoloader voor de library kan ik de mappenstructuur aanhouden.

>> Nee hoor, \Ozzie\Exception\Foo en je hebt geen `use` nodig! `use` is er nou net voor om niet telkens de volledige FQNS te hoeven typen. Je kan `use` zo vaak of zo weinig gebruiken als je zelf wilt.

Heb je gelijk in, maar stel ik heb een class van waaruit 3 verschillende exceptions kunnen worden gegooid en in de constructor wordt getypehint op 2 objecten uit een andere namespace. Dan moet ik al 5x use gebruiken. Ik kan ook overal de volledige naam gebruiken, maar dan krijg je dus overal ozzie\zus, ozzie\zo en dat leest niet echt lekker. Ik kan wel in plaats van per exception de complete exception namespace gebruiken zodat je exception\foo en exception\bar krijgt. Dat vind ik op zich wel netjes, maar je moet dan toch altijd use gebruiken. Als alles dezelfde namespace heeft, dus "ozzie", dan hoef je nergens use te gebruiken. Het enige nadeel (denk ik... wellicht zie ik iets over het hoofd) is dat je lange class-names krijgt. Dus ipv class Foo met namespace ozzie\exception krijg je dan iets als Exception-Foo met als namespace ozzie.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 22:35:44
Quote Anchor link
Quote:
Dus ipv class Foo met namespace ozzie\exception krijg je dan iets als Exception-Foo met als namespace ozzie.

- is niet toegestaan, _ wel.
Op die manier ga je dus eigenlijk terug naar het niet hebben van namespaces. Behalve dat third-party libraries geen confilten veroorzaken.

Je weet dat het volgende mogelijk is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

namespace Universe\MilkeyWay\Sol\Terra {
    class Ozzie { public function __construct() { echo 'Ozzie', PHP_EOL;}}
    class Darsstar { public function __construct() { echo __CLASS__, PHP_EOL;}}
    class God { public function __construct() { echo __CLASS__, PHP_EOL;}}
}


namespace {
    use Universe\MilkeyWay\Sol;

    // dit is het interessante deel
    new Sol\Terra\Ozzie;
    new
Sol\Terra\Darsstar;
    new
Sol\Terra\God;
}


?>


Wat betekend dat je Exception\Foo kan gebruiken ipv \Ozzie\B\L\A\Exception\Foo gebruikt.
Verder snap ik niet helemaal wat je tegen `use` hebt. 5x is trouwens niet bepaald wat ik veel noem.
Gebruik je trouwens een IDE of een editor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 22:52:35
Quote Anchor link
>> Op die manier ga je dus eigenlijk terug naar het niet hebben van namespaces. Behalve dat third-party libraries geen confilten veroorzaken.

Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Maar waren namespaces daar ook niet voor bedacht eigenlijk, om conflicten met andere libraries te voorkomen?

>> Wat betekend dat je Exception\Foo kan gebruiken ipv \Ozzie\B\L\A\Exception\Foo gebruikt.

Ik denk niet dat ik helemaal snap wat je bedoelt. Ik snap dat het kan, maar dat ik toch wat ik hierboven ook zei? Dus stel ik heb een cacher en ik wil daarin exceptions gebruiken, dan zet ik bovenin "use ozzie\exception". Alleen het voelt zo stom op de een of andere manier.

Hoe leg ik dat uit. Ik heb dus een ozzie library, en telkens als ik in een class de eigen exceptions van die library wil gebruiken, dan moet ik óf de fqcn gebruiken ozzie\exception\foo of ik moet "use ozzie\exception" toepassen zodat ik "exception\foo" kan gebruiken. Waarom kan ik niet gewoon in m'n eigen library "foo" gebruiken zonder fqcn of "use". Dat was dus even waarover ik zat te denken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 23:12:18
Quote Anchor link
Quote:
Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Maar waren namespaces daar ook niet voor bedacht eigenlijk, om conflicten met andere libraries te voorkomen?

Ja, maar met jou idee om dan Exception-foo te gebruiken introduceer je je eigen namespace seperator. Gebruik dan aub de officiële...

Quote:
Alleen het voelt zo stom op de een of andere manier.

Jou probleem, leer er mee leven. C, C++, Java, .NET en velen anderen hebben iets soortgelijks.

Ik snap dat je geen `use` wilt gebruiken. Maar vind het geen goede reden. Je hebt meerdere opties, kies er een. `use` gebruiken vind ik het netst. En importeer niet alleen classes maar ook namespaces.
 
Wouter J

Wouter J

06/06/2014 23:21:24
Quote Anchor link
Je weet dat namespacez in de eerste plaatst niet voor de naamgeving bestemt zijn, maar juist voor het groeperen van classen, et creëren van een eigen scope voor classes, functies, etc.

Als je toch alles in 1 namespace gaat gooien, gooi dan lekker het hele namespace gedoe weg, doe alsof je in 2001 leeft en gebruik lekker De_Ouderwetse_Klasse_Namen. Jeeh, ozzie happy geen use statements meer.

En wat is er eigenlijk zo erg aan use statements? Staan ze in de weg? Gebruik dan een IDE die die regels fold of leer gewoon scrollen. Ben je het zat om ze telkens te typen? Anders moet je ze in de code typen, dus geen verschil. Daarnaast kan een beetje IDE voor je automatisch de use statements aanmaken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 23:37:17
Quote Anchor link
>> Ja, maar met jou idee om dan Exception-foo te gebruiken introduceer je je eigen namespace seperator. Gebruik dan aub de officiële...

Nee, dat is dan een class-naam... geen idee eigenlijk of je daar wel - in kunt gebruiken overigens.

>> Ik snap dat je geen `use` wilt gebruiken. Maar vind het geen goede reden. Je hebt meerdere opties, kies er een. `use` gebruiken vind ik het netst. En importeer niet alleen classes maar ook namespaces.

Dat is ook wat ik doe... de namespace importeren. Het is allemaal geen onoverkomelijk probleem hoor. Maar ik vroeg me af of het ook anders kon...

>> Als je toch alles in 1 namespace gaat gooien, gooi dan lekker het hele namespace gedoe weg, doe alsof je in 2001 leeft en gebruik lekker De_Ouderwetse_Klasse_Namen. Jeeh, ozzie happy geen use statements meer.

Easy Wouter ;) Het was zoals ik zei slechts een gedachtengang. Iets om over na te denken. Stukje reflectie.
 
Local Dev

Local Dev

08/06/2014 00:56:01
Quote Anchor link
Quote:
Exception-foo

Waarom zou je een - gebruiken in een class naam?

Quote:
Dat is ook wat ik doe... de namespace importeren. Het is allemaal geen onoverkomelijk probleem hoor. Maar ik vroeg me af of het ook anders kon...

Waarom zou je dit anders willen doen? Wat is er mis met namespaces?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 01:02:43
Quote Anchor link
Er is niet iets mis mee, maar ik vroeg me af of het efficiënter kan.

Ik zit in mijn eigen ozzie library. Stel dat ik in namespace ozzie\foo ozzie\bar wil gebruiken, dan zou het best handig zijn als ik niet telkens use ozzie\bar (of wat dan ook) hoef te doen. Maar goed, het kan niet anders.
 
Local Dev

Local Dev

08/06/2014 01:12:32
Quote Anchor link
Ok, hoe zou jij namespaces willen gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 01:20:38
Quote Anchor link
Wat ik wil kan niet echt... dat alles in je library dezelfde namespace heeft. Maar dat heeft weer andere gevolgen. Wat ik met name soort van "slordig" vind is dat je bij sommige classes veel uses krijgt, die in feite niet veel anders doen dan ervoor zorgen dat ik in de class zelf niet overal het woordje "ozzie" hoef te typen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

namespace ozzie\something;

use ozzie\foo;
use ozzie\bar;
use ozzie\baz;

class Boo {

  public function test() {
    $foo = new foo();
    $bar = new bar();
    $baz = new baz();
  }

}


?>

Ik gebruik dus die use-statements zodat in de class zelf het woordje "ozzie" wegvalt. Zonder de use statements zou je dit krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

namespace ozzie\something;

class Boo {

  public function test() {
    $foo = new ozzie\foo();
    $bar = new ozzie\bar();
    $baz = new ozzie\baz();
  }

}


?>

Ik zou het wel mooi vinden als je de 1e optie kan gebruiken, maar dan zonder de use-statements, maar ja... dat kan niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/06/2014 09:43:14
Quote Anchor link
>> Ik zou het wel mooi vinden als je de 1e optie kan gebruiken, maar dan zonder de use-statements, maar ja... dat kan niet.

Dat kan, zolang ze maar dezelfde namespace gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
namespace Ozzie;

class Boo
{
    public function test()
    {

        $foo = new Foo();
        $bar = new Bar();
        $baz = new Baz();
    }
}

?>


Dat brengt je dan bij een andere oplossing: het aanpassen van de structuur van je namespace. Als je het gevoel hebt dat use overbodig zou moeten zijn, dan kan dat namelijk betekenen dat je de hiërarchie in de namespace moet verbeteren.
 
Reshad F

Reshad F

08/06/2014 12:38:41
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/06/2014 01:02:43:
Er is niet iets mis mee, maar ik vroeg me af of het efficiënter kan.

Ik zit in mijn eigen ozzie library. Stel dat ik in namespace ozzie\foo ozzie\bar wil gebruiken, dan zou het best handig zijn als ik niet telkens use ozzie\bar (of wat dan ook) hoef te doen. Maar goed, het kan niet anders.


Maar je typt dit toch ook maar 1x? ( wanneer je een class aan het opbouwen bent ) Overigens is een goed IDE al voorzien van autocompletion en import functionaliteit waardoor je zelfs dit niet hoeft te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 14:03:58
Quote Anchor link
@Ward:

>> Dat kan, zolang ze maar dezelfde namespace gebruiken:

Ja, dat weet ik... maar dan zou je complete library dus maar uit 1 namespace bestaan.

>> Dat brengt je dan bij een andere oplossing: het aanpassen van de structuur van je namespace. Als je het gevoel hebt dat use overbodig zou moeten zijn, dan kan dat namelijk betekenen dat je de hiërarchie in de namespace moet verbeteren.

Dat lijkt me vrij onmogelijk eigenlijk. Je zult altijd andere namespaces uit dezelfde libraries moeten importeren, tenzij je dus alles in één-en-dezelfde namespace zet.

@Reshad:

>> Maar je typt dit toch ook maar 1x? ( wanneer je een class aan het opbouwen bent ) Overigens is een goed IDE al voorzien van autocompletion en import functionaliteit waardoor je zelfs dit niet hoeft te doen.

Ja, je typt het ook maar 1x. Maar desalniettemin voelt het soms wat vreemd dat je in je eigen library dingen uit diezelfde library moet gaan importeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.